in

Yeni Game of Thrones Dizisi Geliştiriliyor: Fatih Aegon’un Westeros’u Fethi İşlenecek

Fatih Aegon dizisi hakkında ön hazırlıklar başladı. HBO, Game of Thrones evreninde geçecek yeni bir spin-off için kolları sıvadı.

Fatih Aegon Game of Thrones Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Fatih Aegon dizisi ön geliştirme aşamasında. HBO kanalı Game of Thrones evrenini paylaşan yeni yapımlar tasarlamaya devam ediyor.

Variety’nin haberine göre bir öncül dizi (prequel) olarak geliştirilen proje henüz erken aşamada. Proje şu an için herhangi bir yazara sahip değil. Ancak HBO’nun arayışı sürüyor. Bununla birlikte HBO ve Warner Bros.’un, dizinin ardından diziyle bağlantılı bir film yapma olasılığı da tartışılıyor.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden ekrana taşınan Game of Thrones dizisi, 2019 yılında ekranlara veda etti. HBO, televizyon dünyasında fantastik içeriklerin gidişatını değiştiren yapımının ardından yeni spin-off’lar için düğmeye basmak için zaman kaybetmemişti.

- Reklam -

Westeros’ta geçen ve ipi göğüsleyen ilk dizi ise Taht Oyunları’nın 200 yıl öncesini konu alan House of the Dragon olmuştu. Targaryen Hanedanlığı’na odaklanan yapımda yeni sezon hazırlıkları sürerken HBO Game of Thrones’un farklı dönemlerini ziyaret etmeye kararlı görünüyor.

House of the Dragon HBO Yeni Game of Thrones

Yeni Game of Thrones Spin-off’u Fatih Aegon Hakkında Detaylar Belirsiz

Fatih Aegon hakkındaki dizi için henüz kesinleşen bir detay olmadığı belirtiliyor. Bununla birlikte Aegon’ın maceralarının hayranların ekranda keşfetmeyi sabırsızlıkla beklediği bir dönem olduğu biliniyor. Öte yandan beyaz perdede bir Game of Thrones yapımı görmek de birçok hayranı şimdiden heyecanlandıran bir fikir.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Dünyası kitabında yer alan Aegon’un Fethi (Fetih Savaşı) Westeros’ta Targaryen egemenliğinin başlangıcının temelini oluşturuyor. Game of Thrones dizisinden 300 yıl öncesini konu alan hikâye, I. Aegon Targaryen ve kız kardeşi/eşleri Rhaenys ve Visenya’nın Westeros’a ilk gelişlerini ve Yedi Krallık’tan altısını ele geçirmek için ejderhalarını nasıl kullandıklarını konu alıyor.

- Reklam -

Fatih Aegon Game of Thrones Dizisi HBO

Aegon’un Fethi hikâyesi, Game of Thrones mitosunda Harrenhal’ın yanması, Ateş Tarlaları, Demir Taht’ın yaratılması ve daha fazlası gibi birçok ikonik an içeriyor. Ekrana taşınması planlanan hikâye House of the Dragon’da da sıkça anılan Westeros tarihinin gördüğü en büyük ejderha Kara Dehşet Balerion’un en görkemli günlerine de ev sahipliği yapıyor.

Fatih Aegon dizisinin resmi onay alıp alamayacağı ise yakın gelecekte belli olacak. Taht Oyunları dünyasında geçen ve hakkında en fazla detay bilinen proje Jon Snow’un maceralarına odaklanan ve Kit Harington’ın başrolünde olduğu Snow dizisi.

Fatih Aegon hakkında bir HBO dizisi için siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter HBO Dizisi - WBD

Harry Potter, HBO Dizisi Oluyor: Her Kitap, Bir Sezon Olarak Ele Alınacak

Napoleon İlk Bakış

Joaquin Phoenix’in Başrolünde Yer Aldığı Ridley Scott İmzalı “Napoleon” Filmine İlk Bakış