in

Fatih Akın, HBO İçin “Marlene Dietrich” Dizisini Yönetecek

Fatih Akın, HBO için 6 bölümlük bir mini dizi olarak tasarlanan “Marlene Dietrich” adlı yapımın yönetmenliğini üstlenecek.

Fatih Akın HBO Dizisi - Marlene Dietrich
- Reklam -
- Reklam -

The Sopranos, Game of Thrones, Westworld ve Six Feet Under gibi adından çokça söz ettiren yapımlara ev sahipliği yapan Amerikan kablolu televizyon kanalı HBO, şu sıralar Türk bir yönetmeni öne çıkartıyor. Fatih Akın, Amerika kanalı için toplamda 6 bölümden oluşacak bir Marlene Dietrich dizisi hazırlayacak.

Türk kökenli Hamburg doğumlu yönetmen, senarist ve yapımcı Fatih Akın dünya çapında Cannes, Altın Küre ve Berlin Film Festivali dahil pek çok festivalden ödülle dönen bir isim. Paramparça (2017), Aşka Ruhunu Kat (2009), Yaşamın Kıyısında (2007) ve çoğunlukla da Duvara Karşı (2004) filmleriyle tanınan Akın şimdi HBO yolcusu.

Fatih Akın Tarafından Yönetilecek Marlene Dietrich Dizisi Ne Anlatacak?

Tam adı Maria Magdalena Dietrich olan Alman asıllı sinema oyuncusu ve Marlene Dietrich’e odaklanacak yapım mini dizi formatında olacak. Peki Marlene Dietrich kimdir? 1901 yılında doğan ve 20’lerde kariyerine müzisyen olarak başlayan Dietrich, yıldızını 1930’larda Hollywood’da parlatmış bir isim. Kadınlarda maskülen giyimin öncüsü olarak kabul edilen sanatçı, 50’li yıllarda bir ikon haline gelmişti.

- Reklam -
Marlene Dietrich
Marlene Dietrich

1922’den 1984’e kadar onlarca sinema filminde oynayan aktris 1930 tarihli Morocco filminde Oscar’a aday oldu. Marlene Dietrich’in en bilinen filmleri arasında Witness for the Prosecution (1957), Touch of Evil (1958) ve Judgment at Nuremberg (1961) yer alıyor.

Fatih Akın’ın yönetmenliğini üstleneceği dizide, ikonik karakter Marlene Dietrich’e Diane Kruger hayat verecek. Akın, daha önce Kruger ile 2017 yılında Paramparça (Aus dem Nichts) filminde birlikte çalışma fırsatı bulmuştu.

- Reklam -

Fatih Akın’ı Proje İçin Cesaretlendiren Diane Kruger Olmuş

Fatih Akın, ilk başlarda pek de emin olamadığı projeye nasıl dahil olduğunu ise şöyle anlatıyor:
“Diane ‘Benim yönetmenim sensin. Ben Marlene Dietrich’i oynamak istiyorum, sen yaz, sen çek’ dedi. Ablam ne diyorsun sen?’ falan dedim. Gerçi ben ondan büyüğüm. Sonra baktım filmimiz gişe yapıyor, ödüller alıyoruz, ‘Madem aramızda böyle bir alışveriş var, yine beraber çalışalım’ dedim.”

Fatih Akın ve Diane Kruger
Fatih Akın ve Diane Kruger

Senaryo üzerine yıl çalıştıklarını ifade eden Akın, sözlerine şöyle devam ediyor:
“Senaryoyu 1 yıl boyunca dört kişi yazdık. Bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Farklı bir yaklaşımı var. Bir saatten sonra ‘6 bölüm çok para, ne yapacagız’ diye düşünmeye başladık. HBO ise ‘Biz bunu tek yapacağız. Sen sanatı hallet, biz parayı hallederiz’ dedi.”
Amerika eğlence sektörünün Fatih Akın ile ilk teması bu HBO projesi olmamıştı. Daha önce Stephen King’in Firestarter (Tepki) romanını uyarlaması için gündeme gelen yönetmenden, daha sonra vazgeçildiği açıklanmıştı.

Bütün bölümlerinin Fatih Akın tarafından yönetileceği HBO dizisinin, yayın tarihi ve oyuncu kadrosuna dair daha fazla detay henüz açıklanmadı.

Peki siz Akın ve Kruger birlikteliğinde geliştirilecek bu mini dizi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Lord of the Flies Senaryosu Kaos Yürüyüşü’nün Yazarı Patrick Ness’e Emanet

Kaynak: Diken

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pentagon UFO Görüntüleri

Pentagon, UFO Görüntülerini Doğruladı | VİDEO

Philip K. Dick - VALIS

Philip K. Dick Romanları “VALIS” ile Türkçe Yolculuğunu Sürdürüyor