in ,

Final Fantasy Serisi Televizyon Dizisi Oluyor

Sony ve Square Enix, dünyaca meşhur Final Fantasy serisini gerçek oyuncuların oynadığı bir televizyon dizisine çekmek için kolları sıvadı.

Final Fantasy Serisi Televizyon Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Video oyunlarıyla az çok haşır neşirseniz Final Fantasy serisini de mutlaka duymuşsunuzdur. İlk kez 1987’de yayınlanan Japon rol yapma oyunu, bugüne dek 15 ana oyunla yoluna devam ederek dünya çapında bir hayran kitlesi edinmiştir. Bunun yanı sıra anime ve manga dizilerine de sahiptir. Şimdiyse ilk kez gerçek aktörlerin yer alacağı bir televizyon dizisi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor kendisi.

Sony ve Square Enix’in yayınladığı bildiriye göre dizi film Final Fantasy XIV Online‘ı konu alacak. Projenin başındaysa Amazon’un Enginlik Serisi (The Expanse) ve The Witcher dizilerinin arkasında Hivemind olacak.

Dizinin yapımcıları Jason F. Brown (The Expanse), Sean Daniel (The Mummy) ve Dinesh Shamdasani (Sony) olarak açıklandı. Senaryo ekibindeyse Ben Lustig ve Jake Thornton bulunuyor.

- Reklam -

Eorzea dünyasında geçmesi planlanan Final Fantasy dizisinin her zamanki gibi büyü ve teknoloji arasındaki çekişmeleri konu alacağı söyleniyor. Oyun serisinden tanıdık yüzleri de göreceğimiz yapımda hava gemileri, Chocobolar ve tabii ki hemen hemen her oyunda yer alan veya bahsi geçen Cid karakteri de olacak. Dizinin hangi kanalda ve ne zaman yayınlanacağıysa şimdilik belirsiz.

- Reklam -

Bildiğiniz gibi Sony kısa süre önce video oyunlarını dizi ve filme çekmek için büyük bir atılım yapmıştı. Bunlardan ilki de Twisted Metal dizisi olmuştu. Görünüşe göre hız kaybetmeden diğer oyunlarını da uyarlamaya devam etmek istiyorlar. Bakalım ortaya ne gibi seyirlikler çıkacak?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Hiç haberim yoktu şaşırdım, sevindim. Favori oyunum olur kendisi başarılı olursa eğer tadından yenmez.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Şahane güzellikte bir haber :sunglasses:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tutankamon 2

3 bin Yıllık Tutankamon Büstü İtirazlara Rağmen Satıldı: Mısır Ayağa Kalktı!

Harry Potter

Harry Potter Dizisi İddialarına J.K. Rowling’den Yanıt Gecikmedi