in

FOX Crime, Türkiye Yayınını Sonlandırdı: Disney+ Etkisi Devam Ediyor

FOX Crime Türkiye yayınını noktaladı. Kanal içerikleri D-Smart’taki FX’e taşındı. Hamle, Disney+’ın ülkemizde yayına girmesinden 4 ay sonra geldi.

fox crime türkiye yayın
- Reklam -
- Reklam -

FOX Crime Türkiye yayınını sona erdirdi. Disney bünyesindeki televizyon kanalının içerikleri, ülkemizde artık D-Smart’ın FX Türkiye kanalı üzerinden gösterilecek. Kanaldaki birçok içeriğe dijital olarak Disney+ kütüphanesinden ulaşmak mümkün.

Fox Networks Group çatısı altında globalde 2005 yılında yayına başlayan ve Türkiye’de 2011’de hizmete giren FOX Crime kanalı, 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla Türkiye servislerini kapattı.

Kanalı görüntülemek isteyen kullanıcılar, aşağıdaki uyarıyla karşılaştı:

- Reklam -

“Bu kanalın Türkiye’deki yayını sona erdi. En sevilen FOX Crime içeriklerini, D-Smart ve D-Smart GO’nun 18 numaralı kanalı FX’te izlemeye devam edebilirsiniz.”

fox crime türkiye kapandı

Polisiye Temalı FOX Crime Türkiye Kanalı Kapandı

Polisiye, suç ve aksiyon türündeki yapımlara yer veren FOX Crime Türkiye kanalı, 11 yıllık Türkiye macerasını böylece noktalamış oldu.

Scorpion, The Resident, NCIS, NCIS: New Orleans, NCIS: Los Angeles, Castle, American Crime Story, Criminal Minds, The Rookie, Rosewood, Big Sky, Bull, MacGyver, Law & Order: Special Victims Unit ve Clarice gibi yapımlara ev sahipliği yapan kanalın içerik akışı televizyon cephesinde FX’e taşındı.

İzleyiciler ayrıca 14 Haziran 2022 tarihinde yayına başlayan dijital kanal Disney+ üzerinden de FOX Crime içeriklerine ulaşabilecek. FX kanalının da ilerleyen dönemlerde Türkiye’den çekilip çekilmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

- Reklam -

csi fox crime

FOX Crime kanalı ilk olarak İtalya’da yayına başlamış ve kısa zamanda Portekiz, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye dahil Avrupa, Afrika ve Asya’nın çeşitli ülkelerinde yayın hizmeti vermişti. Kanal, 2019’dan beri The Walt Disney Company kontrolünde.

Dijital Platformların Geleneksele Etkisi Sürüyor

Dijital yayın platformlarının gelişip yaygınlaşmasıyla birlikte, şirketler de televizyon dünyasındaki stratejilerini güncelliyor. Disney tarafından birçok varlığı satın alınan FOX, alt markalarının televizyon servislerini gündeme adapte etmeyi sürdürüyor. Şirket, 1 Ocak 2021 itibarıyla FOX Life’ı, Nisan 2022’de ise Disney Channel Türkiye yayınını durdurmuştu.

Geçen aylarda Paramount Global, Showtime kanalının akış servisini Paramount+’a taşımıştı. HBO, GO ve Now’ı Max bünyesinde birleştirdikten sonra dijital ve akış hizmetlerini yeniden programlamıştı.

Sizin bu gelişme hakkındaki yorumlarınız neler? Kanalın akıbeti ve dijitalin geleneksel televizyon yayıncılığa etkileri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

rtük hbo max türkiye

RTÜK’ten Lisans Onayı Geldi: HBO Max Türkiye, Yayın Hayatına Başlıyor

bunu kimseye anlatma incelemesi deniz eldam

Bunu Kimseye Anlatma İncelemesi: Konuşmadan Duramayacağınız Öyküler