in

Frank Miller’ın Günah Şehri Televizyona Uyarlanıyor

Frank Miller’ın yazıp çizdiği ünlü çizgi roman serisi Günah Şehri (Sin City) sinemadan sonra şimdi de televizyon ekranlarında karşımıza çıkacak.

Frank Miller - Günah Şehri -Sin City
- Reklam -
- Reklam -

Eğer çizgi romanlara az da olsa ilgi duyuyorsanız Günah Şehri‘ni (Sin City) muhakkak duymuşsunuzdur. 1991-1999 yılları arasında yayınlanan ve Frank Miller‘ın neredeyse tamamı siyah beyaz kendine has çizimleriyle aklımızda yer eden bu ünlü çizgi roman serisi kanun dışı eylemlerin tamamen normalleştiği, tabunun olmadığı bir şehirde yaşanan farklı hikayeleri anlatıyor.

Bildiğiniz gibi Günah Şehri daha önce iki kez sinemaya uyarlandı. Yönetmenlik koltuğunda Robert Rodriguez ve Frank Miller‘ın (ve konuk yönetmen olarak Quentin Tarantino) oturduğu ilk film 2005’te vizyona girmiş ve oldukça beğenilmişti. İlkinden 9 sene sonra gelen ikinci film Sin City: A Dame to Kill For (Uğruna Ölünecek Kadın) ise aynı yönetmenlere ve görece daha iyi bir oyuncu kadrosuna sahip olmasına rağmen ilki kadar ilgi toplayamadı. Son gelen habere bakılırsa Sin City şimdi bir de televizyon dizisi olarak bizlerle buluşacak.

Projenin arkasında The Walking Dead‘in ilk üç sezonunda yapımcı ve yazar olarak yer alan Glen Mazzara var. Mazzara’nın yazdığı senaryoyu Underworld filmlerinden tanıdığımız Len Wiseman yönetecek. Bu iki ismin yanı sıra ikinci Sin City filminin yapımcılarından Stephen L’Heureux, Frank Miller ve The Weinstein Company‘den Bob & Harvey Weinstein dizinin yapımcılığını üstlenecekler.

- Reklam -

Elimizde diziyle ilgili başka bir bilgi maalesef yok. Ancak Deadline‘ın habeirne göre dizinin filmlerde yer almayan orijinal karakterler tanıtıp Günah Şehri evreninde geçen yeni hikayeler anlatacağı belirtiliyor. Oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı, hangi kanalda ne zaman yayınlanacağı ise ilerleyen günlerde netleşecektir.

- Reklam -

Günah Şehri Türkçeye Arkabahçe Yayıncılık tarafından kazandırılmıştı fakat şu anda 7 kitaplık serinin büyük bir kısmını bulmak mümkün değil. Dizi haberiyle beraber umuyorum ki çizgi romanları da yeniden dilimizde okuma şansına erişebiliriz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fantazya kampı kapak

Fantazya Kampına Hazır mısınız?

game of thrones olumler

Game of Thrones Ölümlerini Tasvir Eden Üç Boyutlu Kitap