in ,

Korku Klasiği Friday the 13th Evreni Genişliyor: “Crystal Lake” Dizisi Geliyor

Friday the 13th evreni Crystal Lake dizisi ile genişleyecek. Peacock platformu, A24 tarafından geliştirilecek yapıma yeşil ışık yaktı.

Friday the 13th dizisi Crystal Lake
- Reklam -
- Reklam -

Friday the 13th evreninde geçecek Cystal Lake dizisi için resmi onay verildi. Korku türünün en bilinen eserleri arasında geçen 13. Cuma dünyasını paylaşacak drama dizisinin yapımcılığını orijinal filmin stüdyosu A24 üstleniyor.

Dizinin senaryosu henüz resmi bir şekilde paylaşılmasa da Star Trek: Discovery yaratıcılarından Bryan Fuller’ın yazar ve yapımcı koltuğunda yer alması hayranları heyecanlandırmayı başardı. Orijinal filmin yazarlığını yapan Victor Miller ile birlikte Marc Toberoff ve Rob Barsamian ise projenin baş yapımcısı koltuğunda yer alıyor.

NBCUniversal Television and Streaming yöneticisi Susan Rovner, Crystal Lake dizisi için şunları söyledi:

- Reklam -

“Friday the 13th korku türünün en ikonik eserlerinden birisi ve yaklaşan drama dizisi Crystal Lake ile o evreni yeniden keşfe çıkmak inanılmaz. Uzun zamandır arkadaşım olan ve birlikte çalıştığımız yetenekli ve ileri görüşlü Bryan Fuller ile bu projede yer almak mutluluk verici. Ayrıca A24 stüdyolarındaki inanılmaz iş arkadaşlarımıza, Peacock’ın bu yeni versiyonuyla korku türüne yeni hayranlar katacağı için teşekkür ediyorum.”

Friday the 13th dizisi Crystal Lake a24

Bryan Fuller ise evrende yer almanın kendisi için büyük bir keyif olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“13. Cuma’yı Famous Magazine’in sayfalarında keşfettiğimde 10 yaşımdaydım ve o zamandan beri bu hikâyeyi düşünüyorum. Korku türünde A24 seviyeyi yüksek bir yere çekti. Ben de (bu stüdyoyla birlikte) Crystal Lake’in kamp alanına yeniden gitmekten büyük bir keyif duyuyorum.”

- Reklam -

Friday the 13th Davasının Sonuçlanmasıyla “Crystal Lake” Dizisi Kesinleşti

Betsy Palmer, Adrienne King, Laurie Bertram ve Kevin Bacon’ın kadrosunda yer aldığı orijinal filmin hakları uzun süre boyunca devam dizisi için problemli bir durumda kalmıştı. Orijinal filmin hakları A24 bünyesinde yer alırken yazar Victor Miller 1980 çıkışlı filmin haklarını almak için dava açmıştı. Hukuki süreç geçen günlerde tamamlanmış ve karakter hakları serinin yazarı Miller üzerine geçmişti. Böylece Friday the 13th evreninde geçen yeni yapımlara imza atma hakkını elde etmişti. Ayrıca seride karaktere ait ikonikleşmiş eşyaların görünüp görünmeyeceğine dair soru işaretleri de ortadan kalkmış oldu.

Friday the 13th dizisi Crystal Lake jason

Crystal Lake sonrasında evrenin yeni filmlerle genişlemeyi sürdüreceği de söylentiler arasında. 2014 yılında Crystal Lake Entertainment’ın Mark Canton ve Rob Barsamian ile birlikte yeni bir projeye adım attığı söylense de yapım hiçbir zaman izleyicilerle buluşmadı.

Siz Friday the 13th dizisi Crystal Lake hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tımarhane - Patrick McGrath | Haftanın Kitabı #243

Tımarhane – Patrick McGrath | Haftanın Kitabı #244

google yapay zeka alter satın alma

Google, Tiktok’u Tahtından Etmek için Yapay Zekâ Şirketi Alter’ı 100 Milyon Dolara Satın Aldı