in

Friends Dizisi HBO Max’in En Büyük Kozu Olacak

Çevrimiçi yayın dünyasına güçlü bir şekilde girmek isteyen HBO Max, 5 yıllığına anlaşmaya vardığı “Friends”e oldukça güveniyor!

Friends
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizde yabancı dizi izleyen çoğu insanın bir şekilde denk geldiği, komedi türünün başarılı örneklerinden Friends dizisinin yeni yayın kanalı belli oldu.

1994 – 2003 yılları arasında 10 sezon boyunca yayınlanan dizi, en son Netflix’te hayranlarıyla buluşuyordu. Öyle ki şov Netflix’te en çok izlenen dizilerin başında geliyordu. Ancak kanal, geçtiğimiz aylarda Friends’in sözleşmesinin yüksek masraflar nedeniyle yenilenmeyeceğini duyurmuştu.

Eh, Friends gibi klasikleşmiş bir yapımın hakları boşta kalacak değildi. Warner Media’ya ait olan HBO’nun yeni çevrimiçi yayın servisi HBO Max, Friends’in 5 yıllık hakları için tam 425 milyon dolar ödedi.

- Reklam -

Yayınlanmasının üzerinden on yıldan fazla zaman geçmiş, DVD/Blu-ray gibi pek çok seçeneği olan bir yapıma bu kadar büyük paralar vermek Warner Media’nın ne kadar sağlam adımlar atmak istediğinin de bir göstergesi.

Netflix ile başlayan, Disney+, Apple Tv+, IMDb, Amazon ile artan çevrimiçi yayın dünyasına Warner Media da güçlü bir şekilde girmek istiyor.

Warner Media şimdilik Warner Bros., New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth, Looney Tunes, HBO gibi platformları kapsıyor. HBO Max de pastanın üzerindeki çilek olacak gibi.

- Reklam -

Her geçen gün daha çok büyüyen Disney’in karşısında, Warner Media’nın çevrimiçi yayıncılık anlamında da sessiz kalması beklenemezdi zaten.

2020 yılı içerisinde açılması beklenen HBO Max, son sezonuyla eleştiri yağmuruna tutulan Game of Thrones’a da yer vererek güçlü bir reklam kampanyası yürütecek.

10 bin saatin üzerindeki içeriğiyle HBO Max bizleri şimdiden sabırsızlandırdı bile. Siz ne diyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Deadline


* How I Met Your Mother Dizisinin Eğlenceli Dünyasına Ne Kadar Hakimsin?

* Elon Musk’ın Kız Kardeşi Tosca’dan Netflix Benzeri Yayın Servisi: Passionflix

* Avengers: Endgame Filminin Disney+’ta Yayınlanacağı Tarih Belli Oldu

* YouTube Premium Türkiye Hakkında Her Şey

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ardaszen Ardaszen dedi ki:

    En büyük kozlari friendse kaldıysa çok umutlu olmamak gerekiyor ama umarım beni yanıltır

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Netfilex frindes dizisi için milyonlar ödemişti geçenlerde. Filme gitmeden önce kanalın da görmüstüm. Bu dizi sayesinde Netfilex bir sürü abone geliyormuş. Eğer dizi ile anlaşmasa bir sürü abone de abonelikten çıkarmiş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

imkansiz kale ust

Etkileyici Gençlik Kitabı İmkânsız Kale Türkçe Olarak Geliyor

Marvel Tiktok

Marvel ve TikTok Anlaşması Tepki Topladı