in

G.R.R. Martin, Game of Thrones Dizisinin Bitmesini İstemiyor

Ünlü yazar George R.R. Martin, Game of Thrones dizisinin en az bir-iki sezon daha sürmesini istediğini belirtti.

george r r martin
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin‘in dünyaca ünlü fantastik serisinden uyarlanan Game of Thrones dizisine veda etmemize artık sayılı bölümler kaldı. Bu ay içerisinde sekizinci ve son sezonuyla bizlerle buluşan dizi, böylelikle 2011’de başladığı uzun yolculuğunu nihayete erdirmiş olacak. Herkes büyük finali merakla beklese de bazılarımız dizinin sona erecek olmasından hiç memnun değil. Ve görünüşe göre G.R.R. Martin de onlardan biri…

Ünlü yazar, The Rolling Stones dergisine verdiği bir röportajda dizinin bitmesini istemediğini, daha fazla sezonu olması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. Öte yandan neden bittiğini anladığını da belirtti.
Dizinin sona erecek olması bende karışık hislere sebep oluyor. Daha fazla sezonu olmasını isterdim. Ama anlıyorum. Dave ve Dan başka şeyler çekmek istiyor. Oyunculardan bazılarıyla da sadece yedi-sekiz yıllık sözleşmeler imzalandığına eminim. Onlar da başka roller canlandırmak istiyordur. Tüm bunlar son derece âdil. Kızgın falan değilim ama yine de daha fazla devam etmesini isterdim.
Uzun yıllardır birçok televizyon dizisi üstünde çalıştığını söyleyen Martin, bu tür projelerde ekibin bir aile hâline geldiğini söylemiş.

Dizi ne kadar uzun sürerse, onlardan ayrılmak da o kadar zor geliyormuş.

Yılın büyük bir bölümü boyunca onlarla birliktesiniz. Haftanın beş günü, hatta bazen yedi günü birbirinizi görüyorsunuz. Hayatınıza yoğun bir biçimde dahil oluyorlar. Ve iyi oyunculardan kurulu ekiplerde çok çok derin bağlar kuruluyor. Game of Thrones sekiz sezon sürdü fakat biz on yıldan uzun bir süredir beraberiz. Arya ve Sansa Stark birlikte büyüyüp genç birer kadın hâline geldi.
Martin senaryoyu okumadığını, bu yüzden dizinin sonunu bilmediğini de söylemiş. Bununla birlikte yönetmenlerle oturup nasıl sona ermesi gerektiği hakkında toplantılar yapmışlar.

- Reklam -

george r r martin

- Reklam -

Dizinin sonunun kitaplarını kötü etkileyip etkilemeyeceği sorulduğundaysa şu cevabı vermiş:

Evet, bazı şeyler açığa çıkacak. Çünkü Dave ve Dan hikâyenin sonunu biliyorlar. Ama bazı şeyler de farklı olacak çünkü dizide ölüp kitaplarımda yaşamaya devam eden karakterler de var.
G.R.R. Martin son olarak serinin altıncı kitabı Winds Of Winter‘ı bitirmek için çalışmalara devam ettiğini belirtmiş.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Bitecekse bitsin dizi. Bitirip sonra devam ettirip bozmasınlar daha iyi.

  2. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    Kitap serisinin ve dizinin aynı şekilde bitmesini hiç istemiyorum. Hatta tamamen farklı bitmesi daha iyi olur. Çünkü kitaptan ayrıldığı anda benim için dizi ayrı bir hikaye haline geldi. Kitap finalini daha önce bildiğim bir hikayeyi okuyormuşum etkisiyle okumak istemiyorum.

  3. Avatar for Tilqi_Gin Tilqi_Gin dedi ki:

    Martin’den kitabı çıkarmak için dizinin bitmesini bekliyor spekülasyonlarını susturma çabası, yemezler :unamused:.

  4. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Zaten 5. sezonda senaryolar ayrıldı, fakat hikayenin ana sonu aynı ya da çok yakın olabilecek olması bile benimde canımı sıkıyor.

  5. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    5’e bile kalmadı 3.sezonda ayrılmaya başlamıştı. Sağolsunlar 4. sezonda kesin olarak ayırdılar. Belki Akgezenler ile ilgili mesele aynı biter ama karakterlerin sonları farklı olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

11 kocaeli kitap fuari

11. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor

Batman Cilt 2: Ben, İntihar İncelemesi

Batman Cilt 2: Ben, İntihar – Hikâye Rayına Oturmaya Başlıyor