in

Kült Bilimkurgu Filmi “Galaxy Quest” Paramount+ Dizisi Oluyor

Galaxy Quest dizisi için çalışmalar başladı. Paramount+, 1999 tarihli kült bilimkurgu komedi filmini ekrana taşımaya hazırlanıyor.

Galaxy Quest Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Galaxy Quest dizisi ufukta gözüktü. Yönetmenliğini Dean Parisot’nun üstlendiği 1999 tarihli bilimkurgu filmi, evrenini televizyon dünyasında genişletmeye hazırlanıyor.

Eski yapımların dizi formatında geri dönmesi son dönemlerde gündemi sıklıkla meşgul ediyor. Harry Potter, Twilight, Willow ve Gattaca derken bir başka eski yapım daha ekrana adapte edilmek için gün sayıyor.

1999’un kült bilimkurgu komedisi Galaxy Quest (Galaksi Savaşçıları), Paramount+ platformu ile ön geliştirme aşamasına geçti. Proje, Gran Via Productions’tan Mark Johnson tarafından yönetiliyor. Dizi uyarlaması için henüz bir yönetmen ya da konsept açıklanmış değil.

- Reklam -

Sigourney Weaver, Tim Allen, Alan Rickman, Tony Shalhoub ve Sam Rockwell gibi efsane oyunculara yer veren Galaxy Quest filmi, mizah ile bilimkurgu türlerini bir araya getirmesiyle dikkat çekmişti.

Galaxy Quest Dizi

Star Trek başta olmak üzere bilimkurgu filmleri ve dizilerine bir tür parodi ve saygı duruşu niteliği taşıyan yapımın konusu ise şu şekilde tanımlanıyor:

“Bir uzay operası dizisinin eski oyuncuları, uzaylı bir ırkın yardımlarına ihtiyaç duymasıyla dizideki rollerini gerçekmiş gibi oynamak zorunda kalır. Bu hamle hem Dünya’yı hem de uzaylı ırkını karşı karşıya getiren bir savaşı yakından ilgilendirir.”

Galaxy Quest Dizisi, Star Trek Dizilerini Çeken Paramount’a Emanet

Birden fazla Star Trek spin-off yapımıyla izleyicilerin karşısına çıkmayı sürdüren Paramount; bilimkurgu damarını canlı tutmayı sürdürüyor.

- Reklam -

Bir Galaxy Quest dizisi uzun zamandır tartışma konusuydu. Filmin devamı niteliğinde olacak yapım, orijinal oyuncu kadrosunu da bir araya getirmeyi hedefliyordu. Ancak Alan Rickman’ın 2016 yılında hayatını kaybetmesi bu planları sonlandırdı.

Galaxy Quest Dizisi Paramount Plus

Başlangıçta Amazon için planlanan yeni proje, nihayetinde Paramount+ ile bitiş çizgisine yaklaştı. Yeni dizinin konusu, yayın takvimi ve oyuncu kadrosu gibi detayları şimdilik belirsizliğini koruyor. 8 yıldır planlama aşamasında olan yapım, nihayetinde gün yüzüne çıkmak için ilk ciddi adımlarını atmaya başlamış durumda.

Orijinal film, 45 milyon dolarlık bütçesiyle 90 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı.

Galaxy Quest dizi uyarlaması hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla bilimkurgu haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix 2023 Abone Sayısı Rapor

Netflix’te Yüzler Gülüyor: Abone Sayısı ve Gelirler Arttı

SpaceX Starship Roketi Kalkışın Ardından Patladı

Tarihin En Güçlü Roketi ‘SpaceX Starship’ Kalkıştan Dakikalar Sonra İnfilak Etti