in

Game of Thrones’un 2019’a Ertelendiği Neredeyse Kesinleşti

Game of Thrones dizisinin sekizinci ve son sezonunun 2019’a ertelendiği büyük ölçüde kesinleşti.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones’un son sezonuna dair erteleme haberleri bir türlü durulmak bilmiyor. Dünya çapında sevilen dizinin bitmesine artık sadece 6 bölüm kalmış olsa da dizinin aktörlerinden gelen açıklamalara bakılırsa o bölümleri izleyebilmek için çok uzun bir süre beklemek zorunda kalacağız gibi görünüyor.

Dizide Ser Davos Seaworth’u canlandıran ünlü oyuncu Liam Cunningham, geçtiğimiz gün TV Guide‘a verdiği bir demeçte sekizinci sezonun süre olarak önceki bölümlerden çok daha uzun olacağını ve çekimlere önümüzdeki yaz başlayacaklarını resmen doğruladı. Ekibin yarın bir araya gelip ilk üç bölümün senaryosunu okumaya, sonrasında da prova etmeye koyulacağını belirten Cunningham, çekimlerin ve prodüksiyonun ancak 2018’in yaz aylarında gerçekleşebileceğini söylemiş.

Ser Jorah Mormont rolünde izlediğimiz Iain Glen ise Uproxx adlı başka bir siteye verdiği bir röportajda bu söylentileri doğruladı. “Artık bütün oyuncular aynı yerde, hepimiz aynı hikâyeyi anlatacağız,” diyen Glen sözlerini,  “Bu yüzden iki ayrı çekim ekibinin olması imkânsız,” şeklinde sürdürdü.

- Reklam -

Sizin de bildiğiniz gibi Game of Thrones yıllardır hikâyeleri bize bölük pörçük anlatıyordu; olay ağları diyarın dört bir yanına dağılmıştı. Bu durum, gerçek hayatta dizinin çekimleri için de Dünya’nın dört bir yanına dağılınması gerektiği anlamına geliyordu. Hırvatistan, Kuzey İrlanda, İspanya, İzlanda gibi farklı yerlerde devasa setleri kurmak zor olsa da, karakterlerin bir hikaye ağından diğerine atlaması çok sık olmadığından ekibin aynı anda birden çok sahneyi çekme imkanı oluyordu.

- Reklam -

Game of Thrones Dizisi Sona Yaklaşıyor

Şimdiyse sona yaklaşıyoruz ve bütün önemli karakterler aynı yerde bulunuyor. Final sezonunda daha az bölüm olmasına rağmen simültane çekimler imkansızlaştığı için bölümlerin yapımı da muhtemelen iki kat daha uzun zaman alacak. Prodüksiyona bu ay başlasa bile, sadece çekimlerin aşağı yukarı 10 ay süreceğini göz önüne alırsak sekizinci sezonun 2018’de başlama olasılığı pek yok gibi duruyor.

Sonuç olarak, G.R.R. Martin büyük bir sürpriz yapıp altıncı kitabı Winds of Winter‘ı önümüzdeki aylarda çıkarmazsa, en azından bir buçuk yıl boyunca Westeros’a yolumuz düşmeyecek gibi gözüküyor. Aman siz yine de kendinize dikkat edin, ne de olsa kış geldi.

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neil deGrasse Tyson - Game of Thrones Analiz

Neil deGrasse Tyson’dan Game of Thrones’a Bilimsel Analiz

zumrut sorusturma cr ust

“Zümrüt Soruşturma” Çizgi Roman Oluyor