in

Game of Thrones 8. Sezon 4. Bölümdeki Buruk Veda Sahnesine Açıklama Geldi

Game of Thrones’un geçtiğimiz günlerde yayınlanan The Last of The Starks bölümündeki kalp kıran veda sahnesi için dizinin yönetmeninden savunma geldi.

game of thrones ghost jon snow
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones final sezonundaki neredeyse her hareket gündem oluyor. Karanlık sahneler, kadrajda unutulan bardaklar derken nihayet içerikle alakalı bir tartışmayı da haberleştirme fırsatımız oldu. Alıştığınız üzere bu da olumlu bir gelişme değil. Ama en azından bölümle ilgili!

Bu noktadan sonra, haberimiz Game of Thrones 8. sezon 4. bölümü The Last of The Starks hakkında spoiler içerecek.

- Reklam -

Geçtiğimiz pazartesi yayınlanan The Last of The Starks bölümünde, Kit Harington’ın canlandırdığı Jon Snow’un kurduyla vedalaşma sahnesi gündem olmuştu. The Long Night’taki büyük savaştan sonra güneye, Kral’ın Şehri’ne doğru yola çıkacak olan Snow, kurdu Ghost’u Tormund’la birlikte Duvar’ın ötesine -Kuzey’e- göndermişti.

Buraya kadar her şey normal. Senaryo gereği ayrılıklara, ölümlere belki de en çok alıştığımız dizi Game of Thrones. Bu vedanın tepki çeken kısmıysa gerçekleştiriliş şekli oldu.

game of thrones jon ghost

Kuzey için Winterfell Savaşı’nda en ön safta savaşan, Jon Snow’un çocukluk arkadaşı, Stark Ailesi’nin kahramanlarından Ghost ile veda sahnesinin sadece uzaktan bir bakışmayla çözülmesi; hayranların tepkisine neden oldu.

Ulu kurtların en azından bir kısmının CGI ile hazırlandığını biliyorduk. Ancak bütçeyi kısacakları sahnenin bu olması hayranlarca pek hoş karşılanmadı.

Bölümün yönetmeni David Nutter da vedalaşma sahnesinin eksikliği hakkında bir açıklama yaptı.

“Ulu kurtlar CGI üzerinden yaratıldıkları için onları olabildiği kadar basit tutmaya çalıştık,” diyor Nutter. “Ve bu basitlik sanırım onları çok daha güçlü gösterdi.”

- Reklam -

Ardından ekliyor:

“Sonra Jon yürüyüp gidiyor. Ghost’a dönüp baktığında ulu kurt ve kendisinin arasındaki o an (diğer alternatiflere göre) çok ama çok kuvvetliydi.”

Sahneyi izledikten sonra Game of Thrones hayranları sosyal medyada yürek dağlayan paylaşımlarda bulundu:

https://twitter.com/cocannut/status/1125224600722391042

Bu vedalaşma sizce yeterli miydi? Sahne hakkındaki yorumlarınız neler? Winterfell Savaşı’nda en önde savaşan sevgili Ghost’a biraz haksızlık yapılmadı mı? Yoksa ileride gelebilecek bir Tormund yan dizisi için mi ekip toplanıyor?

Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Starbucks Westeros’ta! Game of Thrones Kadrajda Unutulan Bardakla Alay Konusu Oldu

* Game of Thrones’un Destansı ‘Karanlık’ Savaşı Hayranlar Tarafından Aydınlatıldı

* Game of Thrones’un Yan Dizilerinden Üçü Yoluna Devam Ediyor

* Arya Stark “Buralara” Nasıl Geldi? [Video]

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bunn-Y Bunn-Y dedi ki:

    Umarım savaşta atılan ilk oka kafa atarsın Jon Snow. Bir Stark olmadığın için ne kadar mutluyum anlatamam. :expressionless:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

istirancali abdulharis pasa ust

Mehmet Berk Yaltırık Sessizliğini “Istrancalı Abdülharis Paşa” ile Bozdu!

pikachu inceleme

Eski Bir Pokémon Antrenörünün Gözünden 8 Maddede Dedektif Pikachu Filmi