in

Game of Thrones Hayranları İçin 8. Sezon Neden Bu Kadar Kötü İlerliyor?

Bir Reddit kullanıcısı, Game of Thrones dizisinin final sezonun neden bu kadar kötü devam ettiğiyle ilgili açıklamalar yaptı ve oldukça beğeni topladı.

sansa stark
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones dizisi final sezonuyla karşımızda. Hatta finale son 2 bölüm kaldı. Fakat daha şimdiden serinin hayranları 8. sezonun en kötü sezon olduğu kanaatinde. Serinin kalitesinde göz kamaştırıcı bir düşüş olduğunu düşünen birçok sadık fan bulunuyor. Çok sayıda izleyici son sezonun bu şekilde devam ediyor olmasından dolayı hayal kırıklığı yaşıyor. Bir Reddit kullanıcısı da sezonun neden kötü olduğuyla ilgili mantıklı açıklamalar getirmeye çalışmış.

Reddit kullanıcısı Chieftah’e göre Game of Thrones’un final sezonunun kalitedeki önemli ölçüde düşüşünün sayısız nedeni var. Bunlardan en önemlisi, asıl kaynak olarak aldıkları “Buz ve Ateşin Şarkısı” serisinin devam etmemesi. “Kış Rüzgarları”nın bir türlü çıkmaması ve George R.R. Martin’in bu konuda sıkışmış olması. Hatırlarsanız, Martin daha önce “Altıncı kitabı bitirmekte zorlanıyorum,” şeklinde bir açıklama da yapmıştı.

game of thrones

- Reklam -

Game of Thrones 8. Sezon İçin Uyarlanacak Yeni Kitapların Olmaması

Dizi başladığında yapılan asıl plan Buz ve Ateşin Şarkısı serisi kitaplarını diziye uyarlamaktı. Kimse bu süreçte dizinin kitapları geride bırakacağını düşünemedi. Ayrıca ilk sezon yayınlandığında beşinci kitap da çıktığından herkes bu süreçte kalan iki kitabın da hayli hayli yetişeceğini ve dizinin kitaplara göre ilerleyeceğini tahmin ediyordu. David Benioff ve D.B. Weiss bu süreçten kendileri çıkmaya kalktılar. Martin’den seri sonunun nasıl biteceğini öğrenmiş olsalar da evdeki hesap çarşıya uymadı. Sevilen karakterlerle bunu yapabilmek pek kolay değildi.

Game of Thrones dizisinin bu başarısı düşüşe de katkıda bulunabilirdi. Gösteri büyüdükçe hikaye anlatımına daha çok öncelik verildi. Bazı karakterlere ayrılması gerekenden çok daha fazla süre verildi. Çünkü izleyiciler tarafından seviliyorlardı.

- Reklam -

starbucks game of thrones

Bir diğeri neden de 8. sezonun diğer sezonlara nazaran çok daha farklı bir izleyici kitlesine hitap etmesiydi. İlk zamanlarda bu dizi daha çok fantastik türü sevenler veya kitabı okuyanlar tarafından takip ediliyordu. Bol efektli savaş sahneleri, tam olarak ismiyle uyumlu taht entrikaları, ejderhalar ve çıplaklık, nihayetinde gösteriyi izlemeye meyilli olan daha büyük bir kitleyi cezbetti. Bu nedenle, bu sahneler kısa sürede gerçek dünya inşasına ve gelişimine öncelik verildi. Ardından bu tarz şok edici sahnelere sahip olmayan bölümler, yeni gelen hayran kitlesini de tatmin etmedi ve bu da kötü eleştirilerle sonuçlandı.

Reddit üzerinden Chieftah’ın yaptığı buna benzer eleştirilere birçok kişi katılmış görünüyor. Peki ya siz ne dersiniz? 8. sezonun en kötü sezonlardan biri (hatta en kötüsü) olduğu görüşüne katılıyor musunuz? Sizce bunlardan başka eleştirilmesi gereken bir şeyler var mı? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Game of Thrones Dizisinden 8 Şaşırtıcı Hata

* Game of Thrones 8. Sezon 4. Bölümdeki Buruk Veda Sahnesine Açıklama Geldi

* Starbucks Westeros’ta! Game of Thrones Kadrajda Unutulan Bardakla Alay Konusu Oldu

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

35 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elend Elend dedi ki:

    Açık ara en kötü sezonu izliyoruz.

    Yapılan planlar kendi içlerinde çelişkili. Bir yerde verilen detay başka biryerde hiç yokmuş gibi davranılıyor.

    Çok fazla mantık hatası olan sahne var. Senaristler biz böyle yaptık diyerek oldu bittiye getiriyor. Arkasında ne mantık var ne akıl.

    Bu seriye yazık ettiler. İnsanların aklında bu sezondaki ve özellikle 3. Bölümdeki rezaletle kalacak dizi ve hikaye. Bunun tek çaresi yazarın bir an önce artık eserini tamamlaması.

  2. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Dizinin bu hali en azından kitap için yüreğime su serpiyor. En kötü senaryo buymuş diyorum kendime. Martin en güzeli okuyuculara sakliyordur diye umutla bekliyoruz.

  3. Avatar for yafeshan yafeshan dedi ki:

    yazara umut baglayanlar hayal kirikligina ugramaz saniyorum. Dizi kitabi ilk gectigi zamanlardan beri dususte zaten. Belliydi boyle olacagi.

  4. Avatar for Elend Elend dedi ki:

    Yazardan yana umutluyum ama yaşından yana umutlu değilim. 7 kitaplık biri seri olduğunu ve her kitabın arasın ortalama 7-8 yıl olduğu düşünülürse Martin’in 6. kitabı bitirmesine bile mucize olarak bakınca 7. kitabı ya hiç okuyamayacağız ya da Zaman Çarkı örneğindeki gibi başka biri bitirecek.

    @yafeshan’ ın da dediği gibi dizi 5. Sezondan sonra yoldan saptı ve uçuruma gittiği belliydi ki bence 5. Sezon da buna dahildi.

  5. Avatar for zehir zehir dedi ki:

    Diziyi başından beri izleyen biri olarak herkes gibi ben de 6. sezondan itibaren dizinin tamamen mantık sınırlarının ve kendi çizgisinin dışına çıktığını düşünüyorum. Öyle ki rezalet son sezon hayal kırıklığına bile uğratamadı beni, sadece bitse de gitsek diye izlediğim bir angarya haline geldi. Çok sevdiğim video makale üreticilerinden biri son sezonun özellikle 3. ve 4. bölümlerinden neden bu kadar nefret edildiğini anlatan şahane bir video yayınladı dün, bu tür içerikleri seven arkadaşlar memnun kalacaktır:

    https://www.youtube.com/watch?v=PiloYP1wsI8

    Bu arada belki kendimi kandırıyorum ama dizinin bitmesinin ardından son 2 kitabın çok daha hızlı bir şekilde okurlarla buluşacağı düşüncesindeyim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

30 cevap daha var.

Başka Dünyalarda Canlı Mahlukat Var mıdır? - Osman Nuri Eralp

İlk Osmanlıca Bilimkurgu Eseri Nihayet Modern Türkçede

Lucifer

Lucifer Dizisinin 5. Sezonu Gelecek mi?