in

Yıllara Göre Game of Thrones Karakterlerinin Bebek İsimlerindeki Popülaritesi

Etrafta dolaşan Khaalesi ve Arya isimli çocuklara hazır mıyız? Gelin yıllara göre değişen Game of Thrones karakterlerinin bebek isimlerindeki popülaritesine göz atalım.

Game of Thrones Karakterler
- Reklam -
- Reklam -

17 Nisan 2011’de ekranlarımıza ağızlarımızı açık bırakan bir televizyon dizisi gelmişti. HBO’da yayınlanan bu devasa yapım ilk bölümünden itibaren bizleri kendisine bağlamayı başaran Taht Oyunları (Game of Thrones) tabii ki!

Son sezonlarında iyice düşüşe geçse bile hayranlarını her yeni bölümünde ekranlara kilitlemeyi başaran dizi geçtiğimiz mayıs ayında sonlanarak sevenlerine veda etti. Arkasında da büyük bir miras bıraktığını ve gelecek projeler için televizyon dünyasında yol açtığını söyleyebiliriz.

Öyle ki Yüzüklerin Efendisi ve The Witcher gibi projeler olmak üzere birçok yayın servisi altkültürü temeline alan büyük projeler için kolları sıvamış durumda. Ancak arkasındaki miras bununla sınırlı değil.

- Reklam -

Aynı zamanda sezonlar boyunca bağlandığımız, beraber üzüldüğümüz ve sinirlendiğimiz karakterler insanların yeni doğan bebeklerinin de isimlerinde varlığını sürdürmeye devam edecekler.

Dizinin sezonları ilerledikçe artan şekilde, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir istatistiğe göre birçok yeni doğan bebeğe Game of Thrones’taki karakterlerin ismi verildi. Aralarında bazıları 8 yaşını geçmeye başladı bile.

- Reklam -

Özellikle Khaalesi ve Arya isimlerine rağbet çok fazla olmuş. Acaba çocuklarına bu isimlerini veren anne babalar son sezonu izlediklerine pişman oldular mı? Galiba olmuşlardır…

Gelin yıllara göre değişen Game of Thrones karakter isimlerinin popülaritesine bakalım:

YouTube video


HBO Başkanı: Game of Thrones’un Devamını Asla Çekmeyeceğiz

George R.R. Martin 6. Kitap İçin Tarih Verdi: “Bitiremezsem Beni Hapse Atın!”

Kaynak: Reddit – u/Sinainios

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Voldemort Voldemort dedi ki:

    Allah akıl fikir versin :smile:

  2. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Sansa hiçbir yerde sansın gülmüyor :)Dark phoenix’ide batırdın kötü oyunculuğunla.

  3. Avatar for Tansael Tansael dedi ki:

    Bana Khaalesi dışındaki diğer isimler normal gözüktü ama Amerika’dakilere nasıl gelir bilemiyorum :blush:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

icerigin pesinde 8 mutant gunlukleri

İçeriğin Peşinde #8: Mutant Günlükleri Geri Döndü!

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. Nanoteknolojiyi Kullanarak Dünya’yı Temizleyecek