in

Game of Thrones Yapımcılarından Yeni Netflix Projesi: The Chair

Game of Thrones dizisi ile adlarını duyuran David Benioff ve D.B. Weiss’in yeni Netflix projesi belli oldu. İkili The Chair dizisiyle geliyor.

Game of Thrones Yapımcıları
- Reklam -
- Reklam -

Adlarını en çok Game of Thrones ile duyduğumuz David Benioff ve D.B. Weiss’in yeni Netflix projeleri açıklandı. İkili, Altın Küre ödüllü Sandra Oh’un başrolünde olduğu komedi türündeki The Chair dizisiyle geliyorlar.

HBO’nun epik yapımlarından Game of Thrones dizisinin başındaki isimler olan David Benioff ve D.B. Weiss, özellikle yeni yapımlar adına en çok aranan isimler arasında yer alıyorlar. Dizinin final sezonu gösterimdeyken adları yeni Star Wars üçlemesi ile anılan ikili, daha sonra projeden ayrılmışlardı. Bu ayrılmanın sebebi de Netflix’le yaptıkları 200 milyon dolarlık anlaşmaydı. Benioff ve Weiss her ne kadar Star Wars için bu anlaşma öncesi adımlar atmış olsa da daha sonrasında her iki dünya için vakit ayıramayacaklarını fark edip daha çok kazanacakları Netflix’le yola devam etme kararı almışlardı.

Amanda Peet ve David Benioff - Game of Thrones
Amanda Peet ve David Benioff

Geçtiğimiz yılın sonlarında ikilinin ilk projesi olarak karşımıza çıkan “Leslie Jones: Time Machine” sonrası kanal için hazırlayacakları yeni yapım da belli oldu.

- Reklam -

Komedi ve dram türlerini bir araya getirecek yapımın adı The Chair olarak açıklandı. İlk sezonu 6 bölümden oluşacak ve her bölümün yaklaşık yarım saat süreceği dizinin yaratıcı ismi Amanda Peet. Daha çok aktris kimliğiyle tanıdığımız Peet son olarak Amazon Prime’ın 2018 yılında yayınlanan The Romanoffs dizisinde oynamıştı. Aynı zamanda Benioff’un eşi olarak da tanınan Peet, yazar ve yapımcı olarak ilk projesini sunacak. David Benioff ve D.B. Weiss ise projenin yürütücü yapımcılığını üstlenecekler. Son olarak Annie Julia Wyman da senaryoyu Peet ile yazan bir diğer isim olacak.

Sandra Oh ve Jay Duplass
Sandra Oh ve Jay Duplass

The Chair Dizisinin Başrolü Altın Küre Ödüllü Oyuncuya Emanet

The Chair’in başrollerinde ise önemli isimler yer alıyor. Oldukça büyük hayran kitlelerine sahip olan Grey’s Anatomy ve Killing Eve dizilerinde oynayan, üstelik Grey’s Anatomy ile Altın Küre ödülünü de kucaklayan Sarah Oh, dizinin başrolündeki isim olacak. Kendisine Transparent ile tanınan, yapımcı ve yönetmen kimlikleriyle de tanınan Jay Duplass eşlik edecek.

Önemli bir üniversitenin İngilizce bölüm başkanına odaklanacak The Chair’in Netflix’te ne zaman yayınlanacağı da henüz bilinmiyor.

- Reklam -

Birkaç yıl önce HBO’ya sunulan fakat kanal tarafından kabul edilmeyen bir proje, böylece Netflix ile gerçek oluyor. HBO’nun projeyi reddetmesi kararının doğru mu yanlış mı olduğunu ilerleyen zamanda hep birlikte göreceğiz.

Siz başrol oyuncuları ve ikilinin yürütücü yapımcı olarak görev alacağı yeni dizi hakkında neler düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Friends Özel Bölümü Kesinleşti: Resmen Geliyor!

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    Sonu gelmeden izlenmez. Yoksa yine hüsrana uğrayabiliriz.

  2. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Eh…adamın karısı yapıyormuş…adamın kendisinden daha iyi yapacağı belli

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yani konu pek çekici gelmedi bana

  4. Avatar for Everfever Everfever dedi ki:
    1. sezondan sonra para verseler izlemem.
  5. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Orijinal fikir adamın karısına ait. Yani karısı danışmanlık yaptığı sürece çok da kötü olmayabilir ama ramamen ipleri d&d ye bırakırsa GoT 6-8. sezon gibi olma ihtimali yüksek.

    Dünyanın en iyi dizisi olsa bile imdb puanı 7.3 olacak en fazla.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Sabitâlem Mahallesi: Eyüp Aygün Tayşir

Sabitâlem Mahallesi: Eyüp Aygün Tayşir Yeni Öykü Kitabıyla Raflarda

Jurassic World 3 - Altered Carbon - Dichen Lachman

Jurassic World 3 Filmine Altered Carbon Takviyesi