in

Game of Thrones’ta Demir Taht’a Kimin Oturacağını Algoritma Belirledi!

Bir grup öğrenci geliştirdiği algoritma sayesinde Game of Thrones dizisinin finalinde, Demir Taht’a hangi ismin oturacağını tahmin etti!

game of thrones final algoritma
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones dizisinin destansı final sezonu 14 Nisan’da nihayet başlıyor. Bugüne kadar diziye ve George R.R. Martin’in kitaplarına dair pek çok haber okuduk. Bunlardan en ilginci serinin altıncı kitabının bir bilgisayar programı tarafından yazılmış olmasıydı. Şimdi ise dizinin finaline dair algoritmik bir çalışma yapıldı!

Deutsche Welle Türkçenin haberine göre, Münih Teknik Üniversitesi’nde Enformatik öğrencileri dizinin finalinde hangi karakterin Demir Taht’a oturacağını tahmin eden bir algoritma geliştirdi.

Yapılan algoritmaya göre Demir Taht’a oturacak isim birçoğumuzun gönlünde yatan birisi oldu: “Targaryen Hanesi’nden İsminin Birincisi, Büyük Çöl Deniz’in Khaleesi’si, Ejderhaların Annesi, Zincir Kıran Daenerys Fırtınadoğan”

- Reklam -

Daenerys GoT

Öğrenciler tarafından geliştirilen algoritma, serideki ölümleri temel alarak hazırlandı. Buna göre dizinin final sezonunda Danenerys’in hayatta kalma ihtimali %99. Tyrion Lannister’ın ise %97 olarak ölçüldü. Jon Snow içinse bu oran %88. Ölüm ihtimali yüksek isimlerden birisi ise %73 oranla Sansa Stark oldu.

Daha Önce de Bilmişlerdi

İki yıl önce öğrenciler dizinin altıncı sezonu için de benzer bir algoritma geliştirmişti. O dönem, karakterlerin çevresinde bulunanlardan kaç ismin ölmüş olduğunun, o kişinin ölüm ihtimalini tespit etmekte faydalı olduğu ortaya çıkmıştı. Ölüm oranını etkileyen bir başka unsur ise cinsiyet. Game of Thrones dünyasında erkekler kadınlara göre daha kolay ölebiliyor.

- Reklam -

jon snow GoT

2016 yılındaki algoritmada Jon Snow’un yeniden dirileceği başarıyla tahmin edilmişti. Ancak Daenerys Targaryen’in öleceği konusunda da yanılmıştı. Şimdi ise Daenerys’i Demir Taht’a en yakın isim olarak görüyoruz.

Ne dersiniz? Algoritma haklı çıkacak mı? Sizin tahminleriniz neler? Bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Game of Thrones Final Sezonundan Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 21 Bölüm

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Ne olursa olsun, milli iradenin tecelli etmesini diliyorum.:sweat_smile:

  2. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Tahmin etmeyen var mıydı? Herkes kızıl rahibenin kalede olduğunu bildiği için dirileceğini biliyordu hatta ben şaşırtmak için diriltmeyecekler demiştim ama yanılmışım. Diriltmeseler daha çok şaşırtırlardı. Buraya yazıyorum şaşırtmak adına Taht’a Arya veya Tyrion oturacak.

  3. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    İlk bölüm yarın ve heyacanlandan ölüyorum :slight_smile:

  4. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    Maalesef. Tr saatiyle bizde pazartesi sabah yayınlanmış olacak.

  5. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bence Bran veya Sansa oturmalı. Ben olsam öyle yapardım. :joy:

    Düzenleme: Aslında Akgezen amca hak ediyor tahtı. Alamet gibi adam. Ne güzel yakışır. Herkes şok. :smirk:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

potasyum

Maddenin Aynı Anda İki Halde Olabileceği Keşfedildi

Cthulhu illustrasyon

Yeni Keşfedilen Canlı Türü Cthulhu’nun Mirasını Sürdürüyor