in

Game of Thrones Finalinde Çok Konuşulan Drogon Sahnesinde İşler Pek de ‘Öyle’ Değilmiş

Game of Thrones dizisinin final bölümünde Drogon’ın Demir Taht’ı yok ettiği çok konuşulan sahne, hiç de bizim anladığımız gibi ‘sembolik’ bir değer taşımıyormuş!

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

HBO’nun en çok konuşulan işlerinden Game of Thrones, Emmy Ödülleri’nde 32 adaylık kapmayı başarmıştı. Yapımın aday olduğu kategoriler arasında En İyi Senaryo da bulunuyordu. Şimdiyse dizinin final sezonunun son bölümüne ait senaryo internet üzerinden okurlarla paylaşıldı. Bu hamle bazı meselelerin daha iyi anlaşılmasına neden oldu. Örneğin Drogon’un çok konuşulan Demir Taht’ı yakma sahnesi gibi…

Dizinin başındaki David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi, birçok konuda eleştirilse de kuşkusuz en ağır sözleri hep senaryo konusunda yediler. Tutarsızlıklar, es geçilen devasa olaylar, hatalar, ucu açık kapılar derken ikili hayranların gözünde adeta günah keçisine dönüştü.

Haberin geri kalanı dizinin final bölümünü izlemeyenler için sürpriz bozan (spoiler) içermektedir.

- Reklam -

Game of Thrones hayranlarının 8. sezon finalinde en çok tartıştıkları kısım da Daenerys Targaryen’in ölümünden sonra ejderhası Drogon’un etrafı ateşe boğduğu sahneydi. Drogon Jon’u öldürmüyor, Jon’un ardındaki Demir Taht’ı kül ediyordu. Bu eylem de izleyiciler tarafından oldukça sembolik şekilde yorumlanmıştı. Drogon’un sistem karşıtlığından tutun da olayla ilgili sayısız teori üretilmişti. Ancak yayınlanan senaryo, Dragon’un tahtı yakmasının tamamen tesadüf olduğunu gösteriyor.

demir taht hbo

Drogon’un bütün dünyayı yakmak istercesine ateş püskürttüğü sahne senaryoda şöyle geçiyor:
Arka duvarından üzerine alev üflüyor, koca kızıl taş yığınlarından geriye kalan ne varsa yok ediyor

Jon’un omzundan öteyi görüyoruz, alevler tahta doğru silip süpürüyor– Drogon’un gazabının hedefi değil, yalnızca felaketin arasında kalmış aptal bir gözlemci.
drogon senaryo

Senaryonun alışılagelmiş senaryo formatının dışında olması bir yana, böyle belirsiz bir dille kaleme alınmış olması da akıllara dizideki en büyük yanlışın Benioff ve Weiss’in yazarlık şekli mi olduğu sorusunu getiriyor.

- Reklam -

Emmys’in sitesinde yayınlanan “The Iron Throne” bölümünün senaryosunun tamamını buradan okumanız mümkün.

Siz bu sahneden ne anlıyorsunuz? İzleyicilerin, senarist ve yönetmenlerin bile düşünmediği detaylara anlam yüklediği bir yapımın bu şekilde noktalanması adil mi?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forumda bizlerle paylaşabilirsiniz!


* Game of Thrones Yan Dizisinde Pilot Bölüm Çekimleri Tamamlandı

* Game of Thrones Oyuncuları Emmy’ye Kendileri Başvurmak Zorunda Kalmış!

* Game of Thrones Yazarı Martin: “Artık Yarış Kalmadı, Kitabımı Rahat Rahat Yazıyorum”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Saçma sapan senaryo, saçma sapan yönetmenlik…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix

Netflix Kurucusu: “Pakistan’da Bile Varız, Türkiye’de mi Sorun Çıkacak?”

Kadıkoy Sahaf Gunleri

Kadıköy Sahaf Günleri Çok Yakında Başlıyor