in

Game of Thrones’un Finali Yüzüklerin Efendisi’ndeki Miğfer Dibi Savaşı’nı Aratmayacak

Game of Thrones dizisi görkemli bir finalle ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Dizinin finalinde göreceğimiz destansı savaş içinse beklentileri arşa çıkaracak bir yorum geldi!

game of thrones final savasi
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones dizisinin altıncı sezonundaki Jon Snow ile Ramsay Bolton arasındaki destansı Battle of the Bastards savaşını hatırlamayan var mı? Hafızalardan çıkmayacak sahnelere imza atan bölümü hepimiz tüylerimiz diken diken izlemiştik. Bu savaş kuşkusuz televizyon dizileri tarihinde görülen en büyük işlerden birisiydi.

Dizinin son sezonunda çok daha büyük bir savaş geleceğini biliyor ve yıllardır heyecanla bunu deneyimlemeyi bekliyoruz. Hatırlarsanız çekimleri iki aydan fazla süren bu önemli muharebe için ne kadar uğraşıldığını önceden haber yapmıştık.

Hardhome ve Battle of the Bastards gibi önemli bölümlerin yönetmen koltuğunda oturan, aynı zamanda son devasa savaşın yükünü de sırtlanan Miguel Sapochnik ile konu hakkında röportaj yapıldı ve kendisi değerli bilgiler paylaştı.

- Reklam -

Çalışmalarına başlamadan önce televizyon ekranlarında esinlenmek için benzer bir iş aradığını söyleyen Sapochnik, ne yazık ki böyle bir şey bulamadığını da ekledi. Çekeceği savaşa en yakın yapımın Peter Jackson’ın yönettiği ikinci Yüzüklerin Efendisi filmindeki 40 dakikalık görkemli Helm’s Deep olduğunu da aktardı.

- Reklam -

Sözlerine şu şekilde devam etti:
“Gerçekten bu işe doğru şekilde yaklaşmanın tek yolu her sahneyi alıp kendinize şunu sormanız: ‘Ben bunu niye izlemeyi sürdüreyim?’ Bulduğum bir şey varsa o da sekansta daha az aksiyon (mücadele) varsa daha iyi olur.”
Ünlü seride daha önce izlediğimiz savaşlarda odak noktası Jon Snow olmuştu. Ancak bu sefer öyle olmayacak… bir kişiden çok daha büyük olacak.
“Dizide daha önce yaptığım savaşlar genellikle Jon’un bakış açısındandı. Yirmiye yakın oyuncu var ve herkes kendi sahnesinin olmasını ister. Bu karmaşık çünkü güçlü bir bakış açısı olduğu zaman en iyi savaş sekanslarını buluyorum. Her zaman düşünüyorum: “Şu an kimin hikâyesini anlatıyorum?”
Şimdiden yerlerimizi almaya başlayalım, anlaşılan ekranlarımızı sarsacak nitelikte devasa bir savaş geliyor… nihai sona doğru yaklaşırken başka türlüsü beklenemezdi. 14 Nisan’a az kaldı. Yakında serüvenin son aşaması başlayacak.

Siz de heyecanla bekliyor musunuz?

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Steven Spielberg

Netflix Filmlerini Oscar’da Görmek İstemeyen Steven Spielberg’e Yanıt Gecikmedi

Hacivat Seni Çağırıyor - Bahri Vardarlılar - Haftanın Kitabı

Haftanın Kitabı #101 – Hacivat Seni Çağırıyor