in

Game of Thrones Final Sezonundan Kesilen Ölüm Sahnesi

Game of Thrones 8. sezon The Long Night bölümünden kesilen karanlık(!) bir ölüm sahnesi, yapımın DVD/Blu-ray baskısı için paylaşıma açıldı.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

8 yıl boyunca yalnızca fantastik kurgu hayranlarını değil, türe ilgisi olmayan milyonlarca insanı ekranlara kilitleyen Game of Thrones dizisi geçen aylarda final yaptı. HBO’nun en büyük projelerinden birisi olan Taht Oyunları, final sezonuyla pek çok eleştiri okunun da hedefi oldu. Ancak ortalık tam duruluyor derken sular yeniden karıştı.

Game of Thrones sona ermiş olmasına rağmen rüzgârı dinmek bilmiyor. Bir yanda aynı dünyada geçecek yan dizi haberleriyle hayranların evrenden uzaklaşması engellenmeye çalışılıyor; diğer yanda da Blu-ray baskılar öncesi reklam faaliyetleri çeşitli açıklamalar ve paylaşımlarla sürüyor.

Haberimizin bundan sonrası, dizinin final sezonunu izlemeyen okurlarımız için sürpriz bozan (spoiler) içermektedir.

- Reklam -

Game of Thrones

Taht Oyunları’nın final sezonu için özel olarak hazırlanan DVD/Blu-ray baskıları pek çok kesilen sahneyi de barındırıyor. Bunlardan IGN tarafından paylaşılan sahne ise 8. sezon 3. bölüm olan The Long Night (Uzun Gece) için hazırlanmış.

Final sezonunun en çok konuşulan sahnelerinden bazılarına ev sahipliği yapan bölüm, Ak Gezenler ile olan savaşı ve Gece Kralı’nın öldürülmesini anlatıyordu. Bölüm, başta fazla karanlık oluşuyla eleştirildi. Ardından da olayların gelişme şekli ve kolaylığı hayranlar tarafından topa tutuldu.

Bölüm, pek çok ölüm sahnesine sahip olsa da kimi ölüm sahneleri de kesilmekten kurtulamamış. Bunlardan birisi de Alys Karstark karakterinin ölümü.

Game of Thrones 8. Sezon – Alys Karstark Ölüm Sahnesi

YouTube video

Karstark Ailesi’nin başında olan Alys Stark, savaşa Starkların yanında katılmak için Winterfell’a gelmişti. Videoda kendisinin Bran Stark’ı koruyan ekipte olduğu ve Bran’ı öldürmeye gelen Ak Gezenler tarafından öldürüldüğünü görüyoruz. (Karanlıktan sahneyi görmesi ne kadar mümkünse artık…)

- Reklam -

The Long Night dizinin uzun bölümlerinden bir tanesi. Kuşkusuz bölümden kesilen daha pek çok sahne vardır. İşte Alys Stark’ın ölümü de onlardan birisi olarak kayıtlara geçmiş.

Daha önce, yine Blu-ray baskılarında yer alan söyleşilerden Drogon ile Daenerys’in gizeminin açığa kavuştuğunu öğrenmiş ve yapımcılardan kitapların finalini duymuştuk.

Alys Karstark winterfell

Görünen o ki yurt dışında bugün (3 Aralık) satışa çıkan DVD/Blu-ray baskıları, diziye dair daha pek çok bilinmeyeni açıklığa kavuşturacak. Bu özel baskıların ülkemize gelip gelmeyeceği ise şimdilik belirsiz.

Kesilen Alys Stark sahnesi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Game of Thrones Yazarı Diziyi Eleştirdi

Kaynak: IGN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OldFatGil-Galad OldFatGil-Galad dedi ki:

    Dumb and Dumber’dan enstantaneler…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

black widow ilk fragman

Black Widow Filminden İlk Fragman Yayınlandı

Milan Kundera

Milan Kundera, Yıllar Sonra Vatandaşlığını Geri Kazandı