in

Game of Thrones Finalindeki Drogon ve Daenerys Gizemi Çözüldü

Game of Thrones son sezonundaki belirsizliklerden birisi daha cevaplandı. Final bölümündeki Drogon ile Daenerys’in akıbeti açıklandı.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

2011 yılından beri televizyon yapımları arasında önemli bir edinen Game of Thrones, sekiz sezonun ardından bu mayıs ayında final yaptı. Dizi, son sezonlarıyla oldukça eleştiriliyordu. Ancak serinin final bölümleri, ayrı bir pencereden eleştirildi.

Üzerinden neredeyse yarım yıl geçmiş olmasına rağmen Taht Oyunları hâlâ gündemde kalmaya devam ediyor. Özellikle önümüzdeki aralık ayında çıkması planlanan Blu-Ray versiyonu öncesi, ortalığı kızıştıran, “Kış Geliyor” Tweet’i dikkatleri tekrar Westeros’a çekmişti.

Satışa çıkacak Blu-ray baskılardan önce dizinin finalinde en çok merak edilen konulardan birisi daha açığa çıktı. Dizinin yürütücüleri David Benioff ve D.B. Weiss’in açıklamaları, final bölümünde açıkta kalan bir noktayı daha aydınlatmış oldu.

- Reklam -

Haberimizin bundan sonrası, henüz Game of Thrones final bölümünü izlememiş olanlar için sürpriz kaçıran (spoiler) niteliğinde.

game of thrones Daenerys final gizemi

Game of Thrones Finalinde Daenerys’in Bedenine Ne Oldu?

Sezon finalinin çok konuşulan sahnelerinden birisi de Drogon’un, Jon Snow’un ihaneti sonrası Demir Taht’ı ateşiyle yok edip Daenerys’i de alıp gitmesiydi. Hatta tam da bu sahnenin senaryosunu şuradan okumanız mümkün.

Hayranlar, Drogon’un Daenerys Targaryen’i alıp Essos’un Güneybatısı’nda bulunan Volantis’e götürdüğünü düşünüyordu. Taht’a geçen Bran da ejderhanın Doğu’ya olan yolculuğunu onaylamıştı. Ancak sonrası tam bir muammaydı. Ejderhaların sahiplerini yediği alternatifler düşünüldüğünde, Daenerys karakterini canlandıran Emilia Clarke bu konudaki eleştirilerini dile getirdi.

Benioff ve Weiss’in olaya dair yanıtı ise net oldu:

“Drogon seni yemeyecek. O bir kedi değil. Seni nasıl da nazikçe dürttüğünü görmedin mi?”

- Reklam -

Böylece ejderhaların doğduğu, Valyrian çeliğinin ve Targaryen Ailesi’nin evi olan Volantis; yaşayan son ejderhayla birlikte kraliçesinin ölü bedenine de kavuşmuş oluyor. Daenerys’in, atalarının yanına götürülmesi bu noktada oldukça mantıklı gözüküyor.

demir taht hbo

Game of Thrones: The Complete Collection adını taşıyan final sezonunun Blu-ray baskılarının satışı 3 Aralık 2019 tarihinden itibaren başlayacak. Bu özel baskıların, Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Peki siz Drogon’un bu hareketi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapımcıları tarafından onaylanan son, sizin de aklınıza yattı mı?

Konu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Game of Thrones Yazarı, Kitaba Öncelik Verecek

Kaynak: Comic Book

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doğu Yücel

KR Kitap Kulübü #12 Doğu Yücel – Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler

Tövbe - N. İpek Gökdel

Hakan: Muhafız’a İlham Olan Serinin Yazarından Yeni Roman: “Tövbe”