in

Game of Thrones Sonrası HBO Abonelerinin Yarısını Yitirdi

Game of Thrones finali sonrası HBO, abonelerinin yarısından fazlasını kaybetti. Yeni rapor, kanalın izlenme rakamlarının önceki seneye göre ne kadar düşütüğünü gösteriyor.

Game of Thrones Sonrası HBO Aboneleri
- Reklam -
- Reklam -

Yeni bir rapor, HBO kanalının abone sayısının Game of Thrones finali sonrası düştüğünü gözler önüne serdi.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı romanlarına dayanan dizi, 2011 yılında başlamış ve finaline kadar fenomen haline gelmişti. Dünya üzerinde en çok izlenen diziler arasında başı çeken yapım, toplamda 8 sezon sürmüştü. Her ne kadar sekizinci ve final sezonu ile hayal kırıklığına uğratsa da, yayında olduğu dönemlerde reytingleri domine etti.

Game of Thrones dizisinin popülaritesinin bir sonucu olarak HBO kanalı, Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok izlenen kablolu ağlarından biri haline geldi. Sadece izlenme rakamları değil, ayrıca birkaç yıl boyunca ödül törenlerine de adından söz ettirdi. Ancak Taht Oyunları’nın sona ermesinin ardından HBO kanalı ayı çekiciliğe sahip yeni bir dizi üretmek için mücadele etmek zorunda kaldı.

- Reklam -

Watchmen hbo

Eleştirmenlerce beğenilen Watchmen gibi diziler, Game of Thrones’un bıraktığı boşluğu doldurmaya yardımcı olmak için hazırlandı. Fakat ne yazık ki benzer reyting oranlarını hiçbir zaman yakalayamadı. 2020 için derecelendirmeleri listeleyen yeni bir rapor, kanalın hedef kitlesinin ne kadar küçüldüğünü ortaya koyuyor.

HBO, Game of Thrones Rakamlarını House of the Dragon ile yeniden elde edebilir mi?

Variety, 2020’de en çok izlenen televizyon ağları listesini açıkladı. Yeni çıkan verilerle birlikte HBO’nun geçen sene tahmin edilenden çok daha fazla izleyiciyi kaçırdığı gözler önüne serildi. Rapor, 18-49 izleyici arasında bulunan milyonlarca izleyicinin, Game of Thrones finali sonrası aboneliklerini iptal ettiğini gösteriyor. Rakamlar, kanalın yarıdan fazla izleyicisini kaybettiğini belirtiyor. HBO kanalı genel anlamda da 2020’de 2019’a kıyasla kitlesinin %38’ini kaybetmiş gözüküyor. İzleyicilerdeki büyük düşüş, 2019’da sekizinci ve son sezonunu yayınlayan Game of Thrones’a bağlanıyor.

- Reklam -

house of the dragon dizisi game of thrones hbo

İzlenme rakamlarındaki bu düşüş, Game of Thrones’un HBO için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca yeni çıkan rakamlar sonucunda kanalın fenomen diziden oluşan boşluğu doldurmak için neden hızlıca yeni yapımlarla ilgili acele ettiğini de ortaya koyuyor. Ne yazık ki şu ana kadar yayına giren diziler istenen performansı sergileyemedi. İleride çıkan Game of Thrones öncesini konu edinecek House of the Dragon dizisinin bile aynı görüntülenme rakamlarına ulaşmasın da pek olası gözükmüyor.

HBO’nun sahibi olan Warner Media’nın 2021’de gişe rekorları kırması beklenen tüm filmlerini aynı gün HBO Max’te de yayınlayacak olmasının nedeni belki de reytinglerdeki bu düşüş olarak açıklanabilir. Siz ne dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Exxen’e gelsinler G.O.T. dan daha iyi içerikler var. Sihirli Annem falan on numara ortam var Aleyna Tilki falan baya sevicekler.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    En iyi kitabını yazan yazarın düşüşü.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fareler ve İnsanlar Hakkında Bilgi

Fareler ve İnsanlar Hakkında Duymadığınız 15 Bilgi

Kızılderili Tarihi ve Gelenekleri - Rene Thevenin, Paul Coze | | Haftanın Kitabı #160

Kızılderili Tarihi ve Gelenekleri – Rene Thevenin, Paul Coze | Haftanın Kitabı #160