in

Game of Thrones İçin 4 Farklı Spinoff Yapılacak

Game of Thrones dizisinin 7. sezonunu beklerken, Buz ve Ateşin Dünyası ile alakalı HBO’dan sürpriz gelişmeler açıklandı!

Game of Thrones 4 Farklı Spinoff
- Reklam -
- Reklam -

Dizi dünyasının efsanesi Game of Thrones’un 7. sezonunu beklediğimiz şu günlerde bir yandan da epey kaygılıydık. Çünkü dizinin bitmesine sadece iki sezon kalmıştı ve bu sezonlarda da toplam sadece 13 bölüm olacaktı. Neyse ki dizinin yapımcıları yüreklere su serpen bir haberle içimizi ferahlattılar.

Gelen haberlere göre Game of Thrones, bir grup senarist ve George R.R. Martin’in ortak çalışmasıyla yapılacak olan 4 farklı “spinoff” projesiyle yoluna devam edecek. HBO tarihinin en çok izlenen dizisinin bunu çoktan hak ettiğini belirtmeye gerek yok sanırım. George R. R. Martin tarafından yaratılan evren genişlemeye çok müsait ve bizlere anlatacak daha bir sürü hikayesi var.

Spinoff terimi, herhangi bir yapımdaki belli karakterler üzerinden farklı senaryolar ortaya çıkarılması anlamına geliyor. Yani bir nevi hikayenin dallanıp budaklanması ile yepyeni işlerin doğmasını sağlıyor. Geçmiş ve gelecek olaylar düşünüldüğünde Game of Thrones dünyasında üzerine odaklanmaya değer birçok karakter ve detay olduğu aşikar.

- Reklam -

Söz konusu projeler için anlaşma imzalanan senaristler de tanıdık isimler: Kendilerini Martin’in de bazılarına dahil olduğu birçok ünlü projeden tanıyoruz. Kong: Kafatası Adası filminin senaristi Max Borenstein, X-Men: Birinci Sınıf filminden tanıdığımız Jane Goldman, Şövalye’yi yazan ve yöneten Brian Helgeland ve Mad Men ekibinden Carly Wray Game of Thrones’un spinoff projeleri için kalemlerini oynatırken efsane ikili David Benioff ve D.B. Weiss da onlara destek olacak.

HBO henüz “George R.R. Martin’in devasa ve zengin evreninin farklı zaman aralıklarını keşfedeceğimize” ilişkin bir açıklama dışında hikayelere dair herhangi bir detay vermedi.

Game of Thrones dizisinin yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss daha önce devam projeleri olması halinde kendilerinin dahil olmayacağına dair açıklama yapmışlardı. Ancak görünen o ki yeni projelerde yapımcı olarak yer alacaklar. HBO’dan, “Weiss ve Benioff yedinci sezon için çalışmalara devam ediyor ve bir yandan da sekizinci ve son sezon için hazırlanmaya ve yazmaya başladılar bile. Yapılacak bütün projelerde yapımcı olarak George R. R. Martin ile birlikte olaya dahil olacaklar.” şeklinde bir açıklama yapıldı.

- Reklam -

George R.R. Martin - Kış Rüzgârları - Game of Thrones

Prequel ve spinoff projeleri aslında TV sektöründe emekliliğe ayrılacak dizilerden ziyade Disney gibi şirketlerin Marvel ya da Star Wars gibi yapımları için kullandığı yöntemler olarak biliniyor. Ancak unutmamak gerekir ki Game of Thrones sıradan bir dizi değil, tüm dünyayı kasıp kavuran bir fenomen (Dizinin son sezonunu sadece ABD’de ortalama 23,3 milyon kişi izledi). Alınan Emmy ödülleri de cabası tabii ki.

HBO tarafından geliştirilmesi düşünülen olası yapımlardan kaç tanesinin gerçekten ekranlara geleceği henüz kesin değil. Masadaki farklı kombinasyonlar ve seçeneklerin nasıl sonuçlanacağı zamanla netlik kazanacak. Ancak nihai amacın Game of Thrones efsanesinin bayrağını devralacak kalitede en azından bir işin yaratılması olduğunu söyleyebiliriz. HBO, yol haritasını; “Projeler için belirli bir takvim henüz yok. Yazarlara gerekli zamanı tanıyıp ortaya konulan senaryoları değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz.” açıklamasıyla belirtiyor.

Bildiğiniz üzere Game of Thrones’un merakla beklediğimiz yeni sezonu 16 Temmuz 2017 tarihinde karşımızda olacak. Şu günlerde merakla Yedi Krallık’ta, Dar Deniz’in ötesinde, Kuzey’in soğuk topraklarında neler yaşanacağını düşünüyoruz. Eğer işler planlandığı gibi giderse ilerleyen zamanlarda yolunu gözleyeceğimiz çok daha fazla hikaye doğacak gibi görünüyor.

Mümin Can

Mümin Can 1989 yılında dünyaya geldi. Mitoloji, tarih, edebiyat üzerine okumayı, yazmayı ve sohbet etmeyi sever. Bunun yanında bir kimya mühendisi olarak bilim ve teknoloji dünyasını da takip etmeye çalışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

marvel zombileri kapak

Marvel Zombileri Beynimizi Yemek İçin Geliyor

sedat demir e atolye

Sedat Demir’le E-Atölye Yeni Dönem Kayıtları Başlıyor!