in

Game Of Thrones Karakterlerinden Biri Aslında Hayatta Kalacakmış

Game Of Thrones senaristlerinden Dave Hill, son sezonda hayatta kalması gereken ama son anda öldürmeye karar verdikleri karakteri açıkladı.

game of thrones ust 1
- Reklam -
- Reklam -

Game Of Thrones dizisinin en önemli özelliklerinden biri de sevdiğimiz (ya da sevmediğimiz) karakterlerin bir anda, beklenmedik bir şekilde ölebilmesiydi. Hatta sırf bu yüzden Jon Snow gibi pek çok karakterin ne zaman öleceği sohbetlere bol bol konu olmuştu. Sean Bean‘ın “ölen adam” unvanını da bir tık arttırmıştı tabii…

Sekizinci sezonda da ölü sayısı bir hayli yüksekti elbette. Serisin “ateş ve kan” lakabının hakkını verdiği bile söylenebilir. Bununla birlikte son sezonda ölen karakterlerden birinin ilk başta hayatta kalması planlanmış aslında. Ama senarist ekibi daha sonra vazgeçip onu da atalarının yanına gönderivermişler.

Muhtemelen söylememe gerek yok ama bu haberimizin bundan sonraki kısmının henüz son sezonu izlememiş olanlar için sürprizbozan (spoiler) içerdiği bilgisini yine de şuraya iliştireyim.

- Reklam -
- Reklam -

Dizinin senaristlerinden Dave Hill, Entertainment Weekly‘ye verdiği bir röportajda Sör Jorah Mormont’un ilk taslaklarda hayatta kaldığını belirtmiş. Iain Glen’in canlandırdığı karakter, Daenerys Targaryen’in sağ koluydu. Ve final sezonunun üçüncü bölümünde kraliçesini korumaya çalışırken cesurca can vermişti. Ancak görünen o ki bu fedakârca ölüm aslında daha sonra akıllara gelen, sonradan eklenen bir şeymiş.

Dave Hill’in demeci şöyle:

Uzun bir süre boyunca Sör Jorah’ın her şeyin sonunda Duvar’da olmasını istedik. Tünelden çıkanlar Jon, Jorah ve Tormund olacaktı. Ama Jorah’ın Duvar’da olması ve finaldeki olaylardan önce Daenerys’in yanını terk etmesi için çok fazla mantıklı şeyi değiştirmemiz gerekiyordu. Bunu tasasızca yapmanın bir yolu yoktu. Ayrıca Jorah’ın sevdiği kadını savunurken asilce ölme arzusuna da ulaşması lazımdı.
Karakteri canlandıran Iain Glen ise Daenerys’in akıbetiyle ilgili Sör Jorah’ın ne düşüneceği sorulduğunda şu yanıtı verdi:
Daenerys’in ne yaptığını hiçbir zaman öğrenemeyecek olmasının tatlı bir yanı var. Muhtemelen bu onun için en iyisi. Dany’ye ne olduğunu asla bilmeyecek olması da onun için bir nimet.
Tabii tüm bunlar akıllara hemen kitaplarda olayların nasıl gelişeceği sorusunu getiriyor. Hatırlayacağınız gibi, George R.R. Martin dizide ölen bazı karakterlerin kitaplarda hâlâ yaşadığını söylemişti. Bunlardan bazılarının ölmeyebileceğini, bazılarınınsa ölebileceğini de öyle. Sör Jonah ve Daenerys’in akıbetinin romanlarda diziyle ne kadar benzeşeceği merak konusu. Tabii onun için önce kitapların bitmesi gerekiyor. Neyse ki ünlü yazar yakın zamanda altıncı kitabını tamamlamaya çok yakın olduğuna dair iddialı açıklamalarda bulunmuştu. Bekliyoruz…


Game Of Thrones Final Sezonunda Ölen Tüm Karakterler

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kuyruksuzmaymun Kuyruksuzmaymun dedi ki:

    Ya siz neden bu kadar kastınız? D&D bölüm sonu çıkıp Danny Jorah’ı, Jorah da Danny’i unuttu deseydi biz ikna olurduk. Keşke keyifinize baksaydınız.

  2. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Püff sıktı bunlar ya. Öyle yapsaydınız o zaman napalım şimdi yani…

  3. Avatar for muaet muaet dedi ki:

    Çok fazla mantıklı şeyi değiştirmemiz gerekiyordu.

    Çok fazla mantıklı şeyi değiştirmemiz gerekiyordu.

    Çok fazla mantıklı şeyi değiştirmemiz gerekiyordu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aladdin

Will Smith’li Yeni Aladdin Uyarlaması Olmuş mu?

hellboy ust

Hellboy Filmi, Gösterimden Erkenden Kaldırıldı