in

Game of Thrones Yan Dizilerinden Birisi Targaryen Ailesi Hakkında Olacak

HBO’nun Game of Thrones evreninde geçecek yeni yan dizisi belli oldu. Targaryen Ailesi’nin kanlı tarihiyle tanışmaya hazır olun!

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

HBO’nun destansı projelerinden Game of Thrones dizisi 8 sezonun ve yılın ardından geçtiğimiz aylarda yayına veda etti. George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı adlı epik fantazi türündeki roman serisinden uyarlanan yapım, birçok anlamda televizyon dünyasının şekillenmesinde etkili oldu. HBO elindeki bu cevheri kolay kolay bırakmak istemiyor.

Kanalın 5 Game of Thrones yan dizisi fikriyle yola çıktığı, sonrasında bunlardan bazılarını veto ettiği biliniyor. Şu an için elimizde The Long Night adıyla anılan ve Ak Gezenler’in geçmişine odaklanan bir dizi var. Kendisinin çekimleri çoktan başladı ve yayın takvimi içerisinde yer aramaya devam ediyor.

Şimdiyse aynı evrende geçecek bir başka yan diziden ilk haberler geldi. The Long Night’ta yer almayacak olan Targaryen Ailesi, bu dizinin baş aktörleri olacak.

- Reklam -

Yeni Game of Thrones Dizisi Targaryen’ler Hakkında

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisini yazarken pek çok yan projede kalem oynattığını biliyorduk. Bunlardan birisi de yazarın Silmarillion’u olarak anılan ve Westeros’un şimdiye kadarki en detaylı tarihçesini içeren “Fire and Blood” hakkında.

Game of Thrones

Martin’in “GRRMarillion” olarak andığı bu eser Targaryen’lerin kanlı tarihine dair bizlere ışık tutuyor. Taht Oyunları’nda yaşananlardan 300 yıl sonrasını konu alan serinin ilk cildi Aegon I Targaryen‘in (Fatih) zamanından başlayıp Aegon III Targaryen‘in (Ejderha Felaketi) dönemine kadar yaşananları anlatıyor. Aliüstat Gyldayn‘in ağzından yazılan kitap bir roman değil, daha çok tarih kitabı tadında. Aynı zamanda daha önceden dilimize çevrilen Buz ve Ateşin Dünyası‘nın çok daha kapsamlı bir versiyonu gibi.

Yeni dizi George R.R. Martin ve Ryan Condal tarafından geliştirilecek. Yapım kendisine temel olarak Martin’in “Fire and Blood” eserini alacak.

Bahsi geçen bu yan dizi, en başından duyurulan 5 spin-off’tan birisiydi. Yeni diziye dair bildiklerimiz bunlarla sınırlı.

- Reklam -

targaryen ailesi

İlk Yan Dizi The Long Night

Game of Thrones evreninde prodüksiyonuna başlanan ilk yan dizi, The Long Night ve Bloodmon adlarıyla anılan yapım oldu. Taht Oyunlarının geçtiği tarihten 10 bin yıl öncesinde, Westeros’ta yüzü aşkın krallığın bulunduğu dönemde geçecek bu dizi Stark Ailesi’ni ve Ak Gezenler’i merkezine alıyor.

George R.R. Martin’in The Long Night’a dair yaptığı en güncel açıklamalara ise buradan ulaşmanız mümkün.

akgezenler hbo

Siz yeni yan dizi tercihini nasıl buldunuz? “Kitabımı rahat rahat yazıyorum,” diyen Martin’in yeni yapımların başına geçmesi size neler hissettirdi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Game of Thrones Yazarı G.R.R. Martin: “Kitapların Sonunu 1993’ten Beri Biliyorum”

Game of Thrones Yazarlarına 200 Milyon Dolarlık Netflix Ambargosu

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for YTarik YTarik dedi ki:

    Blood moon Aka The Long Night çekilsin ama ekstra 4 diziye daha ihtiyaç var mı? Bence yok.
    Ayrıca George RR Martin senarist koltuğunda olması benim için çok anlam ifade ediyor. Game of Thrones ta olduğu gibi bomboş hikayeler, sezonlar görmek istemiyorum.
    Her ne kadar George RR Martin in yeni kitabi çıkarmasını istesemde böyle şeylerle uğraşması beni üzmüyor. Nede olsa bu adam dizi olmadığındada Ejderhalarin dansini 6 senede çıkardı. Cikaracagi varsa cikarir artık beklemiyorum o eski heyecanla :slight_smile: Bu kadar uzun beklemeler bitirdi heyecanımı.

  2. Avatar for nymeria nymeria dedi ki:

    İyi ki GRRM sonrası falan yok, ne yapıyorsanız binlerce yıllık tarihten yapın demiş de böyle tamamlanmış, başı sonu belli hikayelere el atabiliyorlar sadece. Diyarı titretmeye gelen akgezenlerin Winterfell duvarlarını bile titretemeden yok olması gibi bir durum söz konusu olamaz yani. Bal gibi de işleyecekler o ejderhaların dansını…
    İyi fikir bu da insanlar Game of Thrones’un finalinden sonra, hele de Yüzüklerin Efendisi, Zaman Çarkı, Witcher falan yoldayken hala GOT evrenine eskisi kadar bağlılık gösterebilecek mi emin değilim… Benim heyecanım yok en azından, onun yerine Kış Rüzgarları bekliyorum misler gibi. (what?)

  3. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    @Son.of.Yona Hapisteki görüntüler sende de belirmeye başladı mı artık?

  4. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    Yavaştan beliriyor gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the matrix neo john wick

The Matrix ve John Wick’i Bir Araya Getiren İlginç Hayran Teorisi

Güneşi Yanında Taşıyan Adam

Pangea Kitaplığı “Güneşi Yanında Taşıyan Adam” ile Devam Ediyor