in

Game of Thrones’tan Karanlık Savaş Sahnesi Eleştirilerine Cevap: “Belki de Sorun Sizdedir”

Game of Thrones final sezonuyla çok konuşulmaya devam ediyor. “The Long Night” bölümündeki savaş sahnesinin fazla karanlık olduğu yönündeki eleştirilere, dizinin görüntü yönetmeninden cevap geldi: “Belki de sorun sizdedir.”

night king
- Reklam -

Game of Thrones nefes kesen final sezonuyla yoluna tam gaz devam ediyor. Hayranların merakla takip ettiği 8. sezonda geçtiğimiz pazartesi 3. bölümü devirdik. “The Long Night” adlı bölüm, büyük bir savaş sahnesine de ev sahipliği yapıyordu. Fazla spoiler vermeden şu kadarını söyleyebiliriz ki bu kısım serinin en çok merakla beklenen olaylarının da önemli bir kısmını içeriyordu. Peki sonra ne oldu? Bazı hayranların eleştirilerine göre, The Battle o Winterfell sahneleri biraz fazla karanlıktı.

Kimi izleyiciler sahnenin önemli bir kısmını göremediğini belirtirken yıllardır bekledikleri bölümün bu şekilde verilmesine de tepkiliydiler. Sonunda dizinin bahsi geçen bölümünü çeken görüntü yönetmeni Fabian Wagner eleştirilere kayıtsız kalamadı.

Wagner problemin çoğunun birçok insanın televizyon ekranlarını nasıl ayarlaması gerektiğini bilmediğine bağladı. Wired UK‘e konuşan Wagner, “Ayrıca çoğu izleyici ne yazık ki diziyi küçük iPad’lerden izliyor. Onların bu yapımın hakkını vermeleri mümkün değil,” dedi.

- Reklam -

the long night game of thrones

Wagner bunu ekledi çünkü Game of Thrones öncesinde o kadar epik savaşa sahne oldu ki yapımcılar, yaşayanlar ve ölüler arasındaki son savaşın eski çatışmalardan ayrı tutulmasını istedi. Anlaşılana göre bu istek neredeyse tamamen karanlık çekim anlamına geliyormuş. Ancak endişelenmeyin, eğer bir şey göremediyseniz bu aslında görmemeniz gerektiği anlamına da geliyormuş.

“Yeniden bakarsanız yanlış yapmış olursunuz,” diyor Wagner. “İnsanların görmesini istediğimiz her şey orada.”

- Reklam -

Wagner bölümü son model kameralar ve monitörlerden gördüyse sıradan izleyici için The Long Night’ın ne kadar karanlık olduğunu nereden bilebileceği merak konusu. Wagner ise sözlerini şöyle tamamlıyor: “O kadar karanlık olmadığını biliyorum çünkü ben çektim.”

the long night jon daenerys

Siz ne dersiniz? Malum savaş sahnesi gereğinden fazla mı karanlıktı? Bu bir tercih mi? Yoksa insanlar uygunsuz ortamlarda, kötü kalitede ve küçük ekranlarda izledikleri için mi böyle oldu?

Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Vulture
GÜNCELLEME: DESTANSI ‘KARANLIK’ SAVAŞ HAYRANLAR TARAFINDAN AYDINLATILDI

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    5 gb 1080p versiyonunu 55” uhd televizyonumdan izlemeye çalıştım, izleyemedim.

    Laptopla birlikte yorganın altına girip izledim en sevdiğim dizinin en önemli bölümünü.

    Kısacası;

    Ben bu adamı döverim.

  2. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Ona göre renk ayarı yapmak akıllarına gelmemiş mi? Sinema filmi değil ki bu. Tv için biraz karanlık koydunuz hadi, Telefon ekranı için de ona göre daha açık renkli yapsalarmış. Daha hangi medyuma ne çektiklerini bilmiyor adamlar.

  3. Avatar for serotonin serotonin dedi ki:

    Zaten çöp bir senaryoya doğru ilerlediği için dizi sinirliyim, yönetmenin bu boş açıklaması iyice sinirlendirdi.
    Ciddi mi yani biz bilmiyorduk ya çok pardon ışık vurunca ekranın karardığını. Bölümü gece de izlesek karanlıktı, senaryo bakımından yavandı. Nerede o eski GoT. Yıllarımı verdim diziye berbatlaştı. Parayı basıp yeni nesil fanlarına uygun çeksinler bölüm iyi.

  4. Avatar for Tansael Tansael dedi ki:

    Açıkçası bence karanlık seviyesi gayet iyi idi, salonda ışıklar kapalı olarak Led TV de seyrettim. Bu karanlık hep o belirsizlik ve bilinmezlik hissini güzel bir şekilde vermiş. Daha aydınlık olsa bu gerginlik hissi kaybolurdu.

    Kimin tvsinin nasıl yanlış ayarlandığını bilemeyecekleri için olması gerektiği gibi çekiyorlar. Gerisi kullanıcıya kalmış.

  5. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Boş boş konuşmuş. Suçluluk psikolojisi sezdim yoksa normal bir zamanda insan niye TV’lerini ayarlamayı bilmiyorlardiır desin ki?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

hareket iblisi ust

İthaki’nin Karanlık Kitaplık Dizisi “Hareket İblisi” ile Devam Ediyor

tarantino star trek ust

Kesinleşti: Quentin Tarantino Bir Star Trek Filmi Çekeceğini Doğruladı