in

Game of Thrones Yan Dizilerinden “Bloodmoon” Kod Adlı Olan Çekim Aşamasında

Game of Thrones yan dizilerinden Ak Gezenlerle ilgili olanın kod adı ortaya çıktı. Dizinin pilot bölümünün çekimi de başlamış oldu!

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

19 Mayıs 2019 ile 8 sezonluk Game of Thrones efsanesi sona erecek. Final sezonu her ne kadar hayranlar tarafından ağır bir şekilde eleştirilmeye devam etse de, 2011 yılından beri bu dünya bizim için sağlam birkaçış eviydi. Elbette HBO da bunun farkında.

Dizinin final yapmasıyla birlikte aynı evrende geçen yan diziler yola çıkmak için hızla düğmeye basıyor. Bu zamana kadar varlığından haberdar olduğumuz 5 yan dizi vardı. Bunlardan ikisi iptal edilmiş, 3 diziyle de yola devam edileceği serinin yazarı George R.R. Martin tarafından net bir şekilde duyurulmuştu.

İlk haberlerini The Long Night adıyla duyduğumuz yapım için, Martin diziyi o isimle anmamak gerektiğini de bizlere çıtlatmıştı. Ak Gezenler’in ortaya çıkış hikâyesine odaklanacağını bildiğimiz yapım için, Martin şöyle konuşmuştu:

- Reklam -

“Adına The Long Night dememem gereken dizinin çekimlerine bu yılın sonunda başlanacak. Diğer ikisi henüz senaryo yazımı aşamasında olsa da sona doğru yaklaşıyorlar. Neyle mi ilgililer? Söyleyemem. Ama belki de Fire & Blood kitabımı satın alıp kendi teorilerinizi üretebilirsiniz.”

Nihayetinde çekim aşamasına kadar gelen yapımdan son detaylar da ortaya çıktı. Telegraph’ın haberine göre, dizinin pilot bölümünün çekimi başlamış! Sette dizi için kullanılan isim ise “Bloodmoon” imiş!

Evet bu yapım, bizim önceki haberlerimizde The Long Night olarak andığımız projeden başkası değil. Görünen o ki Game of Thrones senaryo sızıntıları kanalı öyle yıpratmış ki, dizinin gerçek adını dahi uzun süre öğrenemeyeceğiz.

Başrolünde Naomi Watts Var

Naomi Watts

- Reklam -

Çekimlerine şimdilik Kuzey İrlanda’da da başlanan Bloodmoon dizisinin başrolünde Naomi Watts var. Kadroda yer alan diğer isimler ise şimdilik şöyle: Naomi Ackie, Toby Regbo, Denise Gough, Ivanno Jeremiah, Jamie Campbell Bower, Georgie Henley, Sheila Atim, Josh Whitehouse ve Alex Sharp.

Westeros’un sırlarla dolu tarihini ve Ak Gezenler’in ortaya çıkışını anlatacak yeni dizi için en iyi ihtimalli tarih 2021 gibi gözüküyor.

Serinin yeni yan dizileri hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Bu evrenden çabucak kopup gitmemek güzel mi? Yoksa her haddinden fazla uzayan proje gibi GoT da suyunun suyu için karşımıza çıkmaya mı hazırlanıyor?

Forumlarımıza gelerek yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Game of Thrones Hayranları 8. Sezonun Yeniden Çekilmesi İçin Kampanya Başlattı!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cevirmenin cemberi gokteki cakil tasi

Çevirmenin Çemberi: Gökteki Çakıl Taşı

Taşlar

Haftanın Kitabı #107 – Taşlar