in

Game of Thrones Yan Dizilerinden Üçü Yoluna Devam Ediyor

George R.R. Martin, Game of Thrones yan dizilerinden üçünün hazırlıklarına devam edildiğini ve çalışmaların oldukça iyi gittiğini açıkladı.

game of thrones ust
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız gibi, bundan iki yıl önce bu zamanlarda Game of Thrones için tam dört adet yan dizi çekileceği duyurulmuştu. Sonrasındaysa G.R.R. Martin bu söylentileri doğrulamış, hatta dizi sayısını beşe çıkartmıştı. Ancak gel zaman git zaman bu projelerin biri haricinde diğerlerinden hiçbir haber alamamıştık. Derken dizilerden sadece birine devam edildiği, geri kalan dördününse iptal olduğu söylenmişti.

Gelgelelim George R.R. Martin‘in son açıklamaları hiç de o yönde değil. Ünlü yazar internette yer alan haberlerin doğruyu yansıtmadığını, yan dizi projelerinden üçünün hâlâ aktif olduğunu duyurdu. Martin’in blog sayfasındaki açıklaması şöyle:
Ah, televizyon demişken, okuduğunuz her şeye inanmayın. Herkesin bildiği gibi, internette yer alan haberlere güven olmaz. HBO’yla birlikte Game of Thrones’un takipçisi olarak (yan dizi terimini kullanmayı sevmiyorum) geliştirdiğimiz beş farklı dizi vardı ve bunlardan üçü hâlâ güzelce ilerliyor. Adına “The Long Night” dememem gereken dizinin çekimlerine bu yılın sonunda başlanacak. Diğer ikisi henüz senaryo yazımı aşamasında olsa da sona doğru yaklaşıyorlar. Neyle mi ilgililer? Söyleyemem. Ama belki de Fire&Blood kitabımı satın alıp kendi teorilerinizi üretebilirsiniz.
Bildiğiniz gibi, Martin’in Long Night dememesi gereken Long Night dizisi (!), Ak Gezenler’in ilk ortaya çıkışını konu alan bir yapım olacak. Hatta dizinin kadrosu bile şekillenmiş durumda. Diğer iki dizinin ne hakkında olduğunu ise hâlâ bilmiyoruz.

Kesin olan bir şey var ki HBO önümüzdeki yıllarda Game of Thrones evrenini ekranlarımıza taşımaya devam edecek. Ve açılan boşluğu Amazon’a kaptırmamak için elinden geleni yapacak. Ortaya biz izleyicileri memnun edecek yapımlar çıkması dileğiyle…

- Reklam -
- Reklam -

* Game of Thrones’u Tahtından Etmesi Olası 8 Fantastik Dizi Uyarlaması

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bunu sevdim. Gerisini bilemiyorum pek. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

celil oker

Polisiye Edebiyatımızın Usta İsmi Celil Oker Aramızdan Ayrıldı

starbucks game of thrones

Starbucks Westeros’ta! Game of Thrones Kadrajda Unutulan Bardakla Alay Konusu Oldu