in ,

Game of Thrones Yan Dizisine Dair George R.R. Martin’den 5 İpucu

George R.R. Martin, Ak Gezenler’in yükseliş hikâyesini konu alacak yeni Game of Thrones dizisi hakkında bazı bilgiler paylaştı. Starklar hâlâ orada olacak, Westeros’un hâli ise epey karışık!

Game of Thrones
- Reklam -

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones dizisi bu sene 8. sezonun ardından final yaptı. Taht Oyunları’nın yan dizileri ise hız kesmeden arenaya dönmek için hazırlığa başladı. Bunlardan ilki ise Bloodmoon olarak anılan ve Ak Gezenler’i konu olacak diziydi.

Bloodmoon kod adlı dizinin çekimlerinin geçtiğimiz mayıs ayında başladığını duyurmuştuk. Kuzey İrlanda’da prodüksiyonuna başlanan dizinin başrolünde ise Naomi Watts var.

Westeros’a geri döneceğimiz dizi, bizleri son bıraktığımız kronolojik tarihten 5,000 yıl geri götürecek. Ak Gezenler ve o meşhur Uzun Gece hakkında birçok şey öğreneceğimiz dizi hakkında yeni detaylar nihayet geldi.

- Reklam -

George R.R. Martin HBO’nun Game of Thrones spin-off’u olarak planladığı ilk dizi hakkında konuştu.

1. Yeni Westeros’ta Kabaca 100 Krallık Olacak

westeros harita

Fatih Aegon zamanından beri Westeros’ta 7 Krallık var. Martin, eğer daha geri gidersek 9 ve 12 krallığın olduğu dönemlere de ulaşabileceğimizi söylüyor. Ve yeterince gidersek irili ufaklı yüz krallığa kadar ulaşabiliyoruz. İşte dizinin geçtiği tarih, öyle bir dönem olacak.

2. Starklar ve Ulukurtları Hâlâ Orada

ulukurt stark

Sürü hâlâ orada. Soyları zaten İlk İnsanlar’a dayanan Starklar için Martin, “Starklar kesinlikle orada olacak,” diyor. Ulukurtlar ve mamutlar da hikâyenin birer parçası olacaklar.

3. Herhangi Bir Lannister Olmayacak, En Azından İlk Başta

Castlery Rock

- Reklam -

Yan dizi Lannister Ailesi’nin yükselişinden önce geçecek. Ancak o dönemde Lannister’ların evinde yaşayan başka bir hane göreceğiz. Castlery Rock hâlâ gözde bir yer. Orayı yönetenler ise Castleryler olacak.

4. Yine Kalabalık Bir Kadro Olacak

got prequel oyuncular

Kadın oyuncuların öne çıktığı bir kadro (Naomi Watts, Naomi Ackie ve Denise Gough) ile karşı karşıya oluşumuz üzerine Martin düzeltmekten kendisini alamıyor. Tıpkı Game of Thrones’ta olduğu gibi, bu dizide de pek çok karakter olacak ve öne çıkacak/önderlik edecek özel bir karaktere odaklanılmayacak.

5. Dizinin Adı Beklediğimizden Biraz Farklı Olabilir

Game of Thrones

Her ne kadar dizi ilk başta The Long Night diye anılmış olsa da, yapımın henüz resmi bir adı yok. Bloodmoon ise sadece projenin kod adı. Martin dizinin ismiyle alakalı, The Long Night diye anıldığını duyduğunu ama henüz bu konuda karara varılmadığını açıkladı.

Yine HBO tarafından servis edilecek dizinin yayın tarihi ise şimdilik bilinmiyor. En iyi ihtimalli tarih olaraksa 2021 konuşuluyor.

Ortaya çıkan yeni bilgiler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yeni dizi için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Forumlarımızda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: EW


* Game of Thrones Dizisinden 4 Önemli Hayat Dersi

* Game of Thrones Mobil Oyunu İçin Ön Kayıtlar Başladı

* Yıllara Göre Game of Thrones Karakterlerinin Bebek İsimlerindeki Popülaritesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    O final sezonundan sonra beni bu diziye tekrar şans vermek için ikna etmeleri bir hayli zor olacak. Bahsi geçen konular bende en ufak bir ilgi oluşturmadı…

  2. Avatar for ilteriskagan ilteriskagan dedi ki:

    Keşke kitaplar hakkında da ipucu verse

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stranger things 3 dark ending

Stranger Things 3. Sezon Finalindeki Ek Sahneyle İlgili Duffer Kardeşler’den İlk Açıklama

Hakan: Muhafız

Çağatay Ulusoy Netflix İçin: “Türkiye’deki Dizilerden Daha İnsani Koşullarda Çalışıyoruz”