in

Game of Thrones Yapımcıları Kitapların Finalini Açıkladı

Game of Thrones yapımcıları, kitapların finali hakkında konuşuyor. Yaklaşan Blu-ray versiyonu kitapların sonunu işaret etmiş olabilir.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones dizisi son sekiz yıldır televizyon dünyasında en çok konuşulan yapımlardan birisi oldu. Geçen aylarda nihayete eren yapım, yavaş yavaş gündemden silinirken ortalık çıkacak olan Blu-ray baskıları nedeniyle yeniden hareketlendi.

Belli ki dizinin yapımcıları ve HBO, Taht Oyunları’nın unutulup gitmesine pek de razı değil. Zaten bir yandan harıl harıl geliştirilen Game of Thrones yan dizileri için hayranları sıcak tutmaları gerektiği aşikâr. Bir de yeni baskıların pazarlaması söz konusu olunca hem yapımcılar hem de oyuncular diziye dair yeni bilgiler paylaşmaktan çekinmiyor.

Dün, Drogon ve Daenerys’e finalde ne olduğuna dair açıklamalar gelmişti. Bugün ise karşınızda David Benioff ve Dan Weiss’in yeni bir açıklaması var.

- Reklam -

Haberin bundan sonrası, henüz Game of Thrones final sezonunu izlememiş olanlar ve Buz ve Ateşin Şarkısı serisi kitaplarının sonuna dair bilgi edinmek istemeyen okurlarımız için sürpriz bozan (spoiler) içermektedir.

Bran Stark Game of Thrones

Game of Thrones Kitapları, Dizideki Gibi mi Bitecek?

8 sezon süren ve özellikle son sezonlarıyla çokça eleştirilen Game of Thrones dizisi sona erdikten sonra, hayranlardan oldukça ağır eleştiriler aldı. Olayların işleyişini fazla hızlı ve kimi zaman da akıl dışı bulan hayranlar; dizinin finalini kabullenmekte de zorlandı.

Demir Taht’ta geçen kişinin Bran Stark olması birçok izleyiciyi memnun edemedi. Burada kuşkusuz olayların gelişim sürecindeki aşırı hızın da etkisi yadsınamaz. Ancak sonuç olarak dizi bu şekilde sona erdi. Hayranlar ise “gerçek final” için George R.R. Martin’in yıllardır yazmaya devam ettiği kitaplara odaklandı.

Martin, henüz serinin altıncı kitabı olan The Winds of Winter’ı bitirmedi. Final kitabı olan A Dream of Spring ise ufukta bile gözükmüyor.

Demir Taht’a Kim Oturacak?

Bu noktada, “Demir Taht’a kim oturacak?” sorusunun gerçek cevabı, dizinin yürütücüleri Benioff ve Weiss tarafından yanıtlanmış olabilir.

Yapımcılara göre dizinin finali ile kitapların finali aynı. Bran, Demir Taht’a oturacak kişi olacak. Elbette George R.R. Martin, kitapların sonunu yapımcılarla önceden paylaştığını ve dizinin bu sona doğru şekillendirildiği biliniyor.

- Reklam -

game of thrones sezon 8 hakkinda hbo

Fakat hayranların boşa çıkan beklentileri, henüz yazılmamış final kitabının gidişatını değiştirebilir mi, gibi soruları beraberinde getiriyordu. Yani gidiş yolu farklı olsa bile Demir Taht’a oturacak kişinin Bran olduğu plan; gelen eleştirilerden sonra yeniden düşünülebilir miydi?

Benioff ve Weiss’e göre böyle bir durum söz konusu değil. Görünen o ki ikili hâlâ iddialarının arkasında.

Dizinin Blu-Ray versiyonları 3 Aralık 2019 tarihinde satışa çıkacak.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Martin, gelen eleştiriler sonrasında dizi geliştirme sürecindeyken planladığı sonu değiştirmeye karar verir mi?

Teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Game of Thrones Yazarı Gelişmeleri Değerlendirdi

Kaynak: EW

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Laneila Laneila dedi ki:

    Bence yazar diziye göre ya da tepkilere göre kararını değiştirmez. Aksine kitapların sonunu öyle bir şekilde bitirir ki her kes “başka türlü olamaz zaten” diye düşünür. Dizide o kadar mantıksız şekilde gelişti ki olaylar her şeye tepki gösterilmesi normal

  2. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Önemli olan kimin oturduğu değil olayların nasıl ilerlediği , işlendiği…ki ayrıca ötekiler v son savaş tahta kimin oturacağından daha önemli…Martin iyi anlatsın yeter,bu son da mantıklı gelir bize

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Tahta Bran otursa dahi, dizideki gibi saçma bir şekilde olmaz. George Martin bunu en güzel şekilde yazacaktır

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bran’ın en son “ağaç” olma durumu hazırlığı vardı diye hatırlıyorum. Gerçi pek hatırlamıyorum, çok uzun zaman oldu ama aklımda böyle bir şey kalmış.

  5. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Bran’i bilmem de, biz ağaç olduk çoktan.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Diskdünya

Diskdünya Uyarlaması The Watch Kadrosuna Yeni İsimler Katıldı

Ortaçağ İnsanları

Ortaçağ İnsanları: Tarihin Sıradan İnsanlarıyla Tanışma Vakti!