in

Game of Thrones Yazarı, Kitaba Öncelik Verecek

Game of Thrones yan dizisi House of the Dragon duyurulduktan sonra; hayranlar serinin kitapları hakkında endişeli. George R.R. Martin ise önceliklerine dair net konuştu.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Dünya çapında milyonlarca hayrana ulaşan Game of Thrones dizisi, ekranlara başarıyla yansıtıldığı öne sürülen uyarlamalardan biri. George R.R. Martin’in 1996 yılından günümüze yayımlanan kitaplarından uyarlanan dizinin kendisi final yapmış olmasına rağmen, kitap serisi henüz tamamlanmış değil.

Bu yüzden de mecburi olarak son sezonun senaryosu bağımsız olarak geliştirildi. Bu noktada Game of Thrones senaristleri Martin’den yardım almak zorunda kaldılar. Ancak Martin, diziye yardım ettiği süreç boyunca kitaplarını yazma işini hayli geri planda bıraktı.

Yazar Blogunda Açıklamalarda Bulundu

Son günlerde gelen yeni Taht Oyunları yan dizilerine dair haberlerden sonra, serinin hayranları Martin’in kitaplarımı yazma işini bir kez daha unutacağından endişelenmeye başladılar. Martin birkaç gün önce kişisel blogundan açıklamada bulunarak kitaplarını tekrar terk etmeyeceğini bilgisini verdi.

- Reklam -

Dizide başarılı bir şekilde işlenemeyen olay örgüsü ciddi eleştiriler toplamıştı. Martin’in yakın bir zamanda piyasaya sürmeyi planladığı yeni kitabı The Winds of Winter’ın bu eleştiri toplayan kısımlardan arındırılmış olacağı ön görülüyordu. Hatta insanlar bir nevi komplo teorileri kurarak kitabın büyük bir kısmının, dizide eleştiri toplayan kısımları barındırdığı için silinip tekrar yazıldığını dahi düşünmüşlerdi. Yazar bu konuya hiç açıklık getirmedi, ancak sonunda kitaplar hakkında umut veren bazı cümleler kurdu.

Martin belirli bir noktadan sonra yeni Game of Thrones dizisi olacak House of the Dragon’ın senaryosunu yazmaya girişmeyi planlıyor.

- Reklam -

Tıpkı Taht Oyunları’nın dördüncü sezonunda bazı bölümlerin senaristliğini üstlendiği gibi, bu yapımda da aynısını yapmayı planladığını belirten Martin; hayranların endişelendikleri asıl konu hakkında da sessiz kalmadı. Winds of Winter kitabı sona ermeden, yazar dizinin başına geçmeyecek. Kışın geldiğini hatırlatan Martin, bundan sonraki tek önceliğinin kitapları olduğunun altını çiziyor.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden yayımlanan son kitabı 2011’deki A Dance with Dragons idi. The Winds of Winter kitabının yayın tarihi yakın olsa da henüz tam bir zaman dilimi belli değil. Martin’in bu kitabın ardından sonuncu olmasını planladığı kitabı A Dream of Spring’in ise, 2029 civarlarında raflardaki yerini alması bekleniyor.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

17 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Allah razı olsun George.

  2. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

  3. Avatar for nymeria nymeria dedi ki:

    Neredeyse Winds ile ilgili her röportajında bu cümlenin bir benzerini kullanıyor. Anladık, önceliğin Winds, hala yazıyorsun, bittiği zaman bitmiş olacak vs. vs. Yeni şeyler söyle artık yahu.

  4. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Cem Uzan’a hapis şoku.

  5. Avatar for patriotic patriotic dedi ki:

    Hakkı rahmetine kavuşsa da seriyi Sanderson tamamlasa diye düşünmeye başladım, Allahım tövbe tövbe, çok bencilce :frowning:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

12 cevap daha var.

Arkadaş Mektupları

50 Kuşağını Aydınlatan Arkadaş Mektupları Çıktı

anglosakson hazine

Keşfedilen Anglosakson Hazinesinin Detayları Açıklandı