in ,

Gandalf, Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Yer Alacak mı?

Yüzüklerin Efendisi dizisi için yayınlanan ilk kare, Gandalf karakterinin de yapımda yer alabileceğini gösterdi. Ancak ne yazık ki bu isim Ian McKellen olmayacak.

Gandalf Yüzüklerin Efendisi Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Gandalf, Yüzüklerin Efendisi dizisi ile geri dönebilir. The Lord of the Rings için yayınlanan ilk kareden sonra Orta Dünya’nın favori büyücüsü, bir kez daha imdada koşabilir. Ancak görünen o ki bu ismin Ian McKellen olması oldukça zor.

Sean Astin’in sadık Samwise Gamgee’sinden Christopher Lee’nin uğursuz Saruman’ına, Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesi harika performanslarla dolu olduğunu kanıtlıyor. Fakat bu isimler arasında özellikle Ian McKellen’ın oynadığı Gandalf karakteri, Frodo’nun ve Kardeşlik’in en başından itibaren yüzüğü yok etme yolculuklarında önemli bir yer ediniyor. Başlangıçta Gri Gandalf olarak görünen karakter, Balrog ile olan savaşından sonra Ak Gandalf formunda Orta Dünya’ya geri dönüyor ve beşinci günün şafağında doğuya bakmamıza neden oluyor.

İlk üçlemeden yıllar sonra gelen Hobbit üçlemesi ile Ian McKellen, Gri Gandalf rolüne yeniden bürünmüştü. Oyuncu her ne kadar sevilen karakterle özdeşleşmiş olsa da, Amazon’un Eylül 2022’de ilk sezonu başlayacak olan dizisinde yer alması pek de olası görünmüyor.

- Reklam -

1 milyar dolar gibi devasa bütçe ile prodüksiyonuna başlanan Yüzüklerin Efendisi dizisinin başlangıçta Güneşin İkinci Çağı’nda geçeceği açıklanmıştı. Amazon, hayranlarının bildiği ve sevdiği tanıdık yüzlerin de yapımda yer alacağının sözünü verdi. Yine de söz konusu tarih düşünüldüğünde Elrond, Galadriel ve Sauron dışında seçenekler sınırlı gözüküyor. Özellikle Hobbit’te ve The Lord of the Rings serisinde yer alan hobbitler ve birçok kardeşlik üyesi o tarihlerde doğmamıştı. Fakat Gandalf, bu konuda aralarında en tuhaf karakter.

Gandalf yüzüklerin efendisi dizisi

Gandalf’ın dizinin zaman çizelgesi göz önüne alındığında yaşadığı ve var olduğu biliniyor. Ancak kendisi Üçüncü Çağ’ın 1000 yılına kadar Orta Dünya’da gelmiyor. Bu nedenle, Ian McKellen bir kez daha asasını eline almak ve sivri şapkayı yeniden takmak istediğini açıklamış olsa da, ne yazık ki Amazon dizisindeki varlığı pek olası gözükmüyor.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Gandalf Karakterinin Olórin Formunu Tanıtabilir

Fakat en azından bazı ihtimaller değişmiş olabilir. Dizi için geçenlerde yayınlanan ilk resmi kare ile, Gandalf’ın Yüzüklerin Efendisi dizisinde yer alma ihtimali çarpıcı biçimde değişti. Esrarengiz büyücüyü dizide görmek isteyen hayranlar için bu haber her ne kadar sevindirici olsa da, Ian McKellen’ın geri dönebileceğini umanlar için de aynı derecede üzücü gözüküyor.

Bilindiği gibi yayınlanan ilk görselde, ikiz ağaçlar Laurelin ve Telperion yer alıyor. Bu ağaçlar ile dizinin Birinci Çağ’da Valinor’da geçen sahneleri içereceği doğrulanmış oldu. Henüz flash-back tarzı sahneler mi olacağı yoksa başlangıcın Birinci Çağ ile yapılacağı henüz açıklanmasa da, o tarihlerde Gandalf’ın Ölümsüz Topraklar’da meleksi bir Maia ruhu olarak yaşadığı biliniyor. Bazen elfler arasına da karıştığı bilinen Gandalf’ın o zamanlar kendine taktığı isim ise Olórin’di. Şimdi de yayınlanan ilk karenin Valinor’u içermesi ile Gandalf’ın orijinal “Olórin” formunu görebilme ihtimalimiz de oldukça artırdı.

Gandalf yüzüklerin efendisi dizisi amazon

- Reklam -

Olórin ile ilgili Tolkien’in notları ve paylaştıkları arasında bulunan bilgiler çok az. Yine de bu dönemde Valinor’un karakterin uğrak yeri olduğunu biliyoruz. Fakat yüzüğü yok etme girişimleri sırasında veya daha önceki Hobbit üçlemesinde gözükenden çok daha farklı bir fiziksel formda olduğu da biliniyor.

Kitaplarda Maia’lar için tanımlanan fiziksel form, kasıtlı olarak belirsiz tutuluyor. Zaten tanımlarda onların fiziksel olmayan ruhlar olarak var olabilecekleri öne sürülüyor. Valar’ın Saruon tehdidine çıkması için seçtiği beşli (Gandalf, Saruman, Radagast ve Mavi Büyücüler Alatar ve Pallando), Orta Dünya’ya geldiklerinde ölümlülere benzer formlar ediniyorlar ve Istari (yani büyücü) olarak anılmaya başlıyorlar.

J.R.R. Tolkien’in Bitmemiş Öyküler’de belirttiği gibi, büyücüler kasıtlı olarak mütevazı yaşlı adamlara benzemek için o şekli seçtiler. Böylece Orta Dünya’nın hükümdarları onların gelişini denizin ötesinden bir güç gaspı olarak yorumlamadı. Ki bu durum bilindiği üzere daha sonrasında Saruman’ın lehine sonuçlandı. Gandalf ve diğer isimler, Orta Dünya halklarına danışman olarak bilgeliklerini göstermek için yaşlı ve sakallı görünüyordu.

Olórin The Lord of The Rings dizisi
Olórin (Çizim: André Cézar)

Pek tabii Gandalf’ın Olórin formu da, Ian McKellen’ın karakteri canlandırmasını oldukça zorlaştırıyor. Tolkien Vakfı’nın işin içerisinde olması ve daha öncesinde de Tolkien’in yazdıklarıyla asla çelişmeyeceği söylendiği için bu seçenek ortadan kalkıyor gibi gözüküyor. Bu nedenle elfe benzeyen bir Olórin’le karşılaşmamız, haliyle karakteri başka bir ismin canlandırması da daha olası gözüküyor.

Sizler bu ihtimal hakkında neler düşünüyorsunuz? En çok lazım olduğunda ortadan kaybolmayı başarabilen karakter, merakla beklenen dizide tanıdık bir sima olarak karşımıza çıkabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Kitaplarda geçtiği şekilde, yani olması gerektiği gibi olmalı. Doğal olarak McKellen oynamamalı.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Kitaplarda geçmediği şekilde, yani olmaması gerektiği gibi olmalı. Yani esmer tenli yada uzakdoğu asıllı, tercihen Seattle yada Portland doğumlu, mora boyalı asimetrik saç kesimli, lezbiyen eğilimler gösteren bir kadın olmalı.

  3. Avatar for Mozart Mozart dedi ki:

    LOTR hakkında hiç bilgim yok. Gandalf’ın bahsettiğiniz şekildekine dair fan art bir çizimi vs. var mı merak ettim. Ä°nternette hep McKellen versiyonu çıkıyor.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Meğerse Gandalf Drow ırkındanmış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

türkiye sinemalar en çok hangi filmler izlendi

Sinemalar Açıldıktan Sonra Türkiye’de En Çok Hangi Filmler İzlendi?

Babamı Öldürdüğüm Gün - Mario Sabino | Haftanın Kitabı #187

Babamı Öldürdüğüm Gün – Mario Sabino | Haftanın Kitabı #187