in

Kült Bilimkurgu Filmi “Gattaca” Dizi Olmaya Hazırlanıyor

Gattaca dizisi için çalışmalar başladı. Andrew Niccol’un 1997 tarihli bilimkurgu filmi, Homelander’ın yapımcısının ellerinde televizyona taşınıyor.

Gattaca Dizi Showtime Film
- Reklam -
- Reklam -

Gattaca dizi çalışmasına yeşil ışık yakıldı. Kült bilimkurgu filminin izinden gidecek yapım, başrolünde Ethan Hawke’ın yer aldığı hikâyeden bir nesil sonrasını konu alacak.

Kusursuz insan yaratmanın yolunun bulunduğu bir gelecekte geçen Gattaca filmi, süper insanlar ve eski insanlar arasındaki çatışmanın ortasında çözülmesi gereken bir cinayete odaklanıyordu.

Ethan Hawke ile birlikte Uma Thurman ve Jude Law gibi yıldızları kadrosunda barındıran yapım Sanat Yönetimi dalında Oscar adaylığı almayı da bilmişti.

- Reklam -

Şimdi ise Emmy Ödüllü Howard Gordon ve Alex Gansa, 1997 yapımı bilimkurgu klasiğini ekrana taşımak için kolları sıvadı. Showtime kanalında yayınlanacak dizinin senaryosunu Gordon ile Gansa birlikte Craig Borten kaleme alacak. Yeni Gattaca dizisi, orijinal filmdeki olaylardan bir nesil sonrasını anlatacak. Yapımcı koltuğu ise büyük ihtimalle Sony Pictures Television’a ait olacak.

Gattaca Dizisi Showtime Film

Gattaca Dizisi Filmin Yapımcılarından Danny DeVito’yu da Geri Getiriyor

Toplumun ırk, cinsiyet, cinsel yönelim ya da diğer faktörler yerine Geçersizler ve Geçersizler olarak ayrıldığı distopik bir gelecekte geçen Gattaca filmi; bilimkurgu, drama ve gerilim türlerini bir araya getirmişti.

Dizi projesinde Gordon ve Gansa, Sony Pictures Television’dan Glenn Gellar ile birlikte baş yapımcı olarak görev alacak. Orijinal filmin yapımcılarından Danny DeVito da dizi çalışmasında ekibin bir parçası olacak.

Gordon ve Gansa ikilisi daha önce Showtime’da yayınlanan ve Emmy kazanan Homeland’in de yaratıcılığını paylaşmıştı. İkili daha önce FOX’ta yayınlanan polisiye gerilim dizisi 24’da da yapımcı olarak görev almıştı. Ekibin geçmişinde The X-Files, Entourage ve Maximum Bob gibi yapımlar da bulunuyor.

- Reklam -

Gattaca Film

İkilinin partneri Craig Borten ise Melisa Wallack ile birlikte 2013 yılında Dallas Buyers Club’ı kaleme almış; 3 dalda Oscar alan film, En İyi Senaryo kategorisinde ise Akademi Ödülleri’ne aday gösterilmişti.

Gattaca dizisinin oyuncu kadrosu, prodüksiyon takvimi ya da çıkış tarihi gibi detayları henüz bilinmiyor.

Sizin Gattaca dizisi için düşünceleriniz neler? Yeni dizi, orijinal filmin tadını verebilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Chad Stahelski Ghost of Tsushima Uyarlama

Chad Stahelski: “Ghost of Tsushima Muhtemelen En Başarılı Video Oyun Uyarlaması Olacak”

The Last of Us 2. Sezon Çıkış Tarihi

Bella Ramsey, “The Last of Us” 2. Sezonun Olası Çıkış Tarihi Hakkında İpucu Verdi