in

Gediksavaşları Efsanesi Dizi Oluyor: Ünlü Fantastik Roman Serisi The Riftwar Cycle Ekrana Uyarlanıyor

Gediksavaşları Efsanesi dizi uyarlaması için hazırlıklar başladı. Raymond E. Feist’in ünlü fantazi destanı The Riftwar Cycle, Six Studios tarafından ekrana taşınacak.

Gediksavaşları Efsanesi Dizi The Riftwar Cycle
- Reklam -
- Reklam -

Gediksavaşları Efsanesi dizi uyarlaması geliyor. Raymond E. Feist tarafından kaleme alınan fantastik roman serisi The Riftwar Cycle için adaptasyon çalışmaları başlandı.

Çok satan fantazi serisi Gediksavaşları, Six Studios bünyesinde televizyon ekranlarına uyarlanacak. Dizinin senaryosunu ise Hannah Friedman, Jacob Pinion ve Nick Bernardone üçlüsü kaleme alacak.

Jeff Huang ve Carl Choi’nin kurduğu Six Studios, The Riftwar Cycle uyarlaması için hazırlıklara başladı. Stüdyo, Raymound E. Feist tarafından yazılan Gediksavaşları Efsanesi serisinin ilk altı kitabının yayın haklarını satın aldı.

- Reklam -

BCDF Pictures daha öncesinde serinin ilk kitabı Magician’ın (Büyücü) haklarını elinde bulundurmaktaydı. Ek olarak Atomic Blonde filminin yazar kadrosunda yer alan Kurt Johnstad’ın dizi uyarlaması için bir senaryo kaleme alması istenmişti. Ancak şimdi Huang ve Choi’nin kurduğu Six Studios ile yapılan anlaşma sonucunda altı kitap birden dizi haline gelecek. Projenin yapım kısmında ise Lucasfilm’in eski yöneticileri Kiri Hart ve Stephen Feder yer alacak. Uyarlamasının senaryosunu ise Fear the Walking Dead dizisinin yazarlığını da yapan Hannah Friedman, Jacob Pinion ve Nick Bernardone yazıyor.

Gediksavaşları Efsanesi Dizi Uyarlamasında Serinin Yaratıcısı Danışman Koltuğunda Olacak

Ana seriyi kaleme alan Raymond E. Feist ve aynı evrende geçen İmparatorluk Üçlemesi’ni yazan Janny Wurts verdikleri röportajda şunları söylediler:

“Jeff ve Carl, Gediksavaşları Efsanesi serisini, kahramanlarımızın müşkülüne ve kitapların özü olan çoklu kültürlerine sadık kalarak uyarlayacaklar. Carl, Jeff ve bir araya getirdikleri yaratıcı ekip ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Gediksavaşları Efsanesi Dizi The Riftwar Cycle

Six Studios kurucularından Jeff Huang ise şu açıklamayı yaptı:

“Gediksavaşları serisini ilk okuduğum andan itibaren âşık oldum. Raymond ve Janny’nin muhteşem dünyalarını ekrana taşımak uzun zamandır gerçekleşmesini istediğim bir hayal. Dolayısıyla Carl ile birlikte bu hayali gerçekleştirmek büyük mutluluk. Fantazi evreninin büyük toplarından olan bu esere hak ettiği değeri göstereceğiz.”

- Reklam -

Carl Choi ise Huang’ın sözlerine ek olarak şunları kaydetti:

“Hannah (Friedman), Jacob (Pinion), Nick (Bernardone), Kiri(Hart) ve Stephen (Feder) ile birlikte Gediksavaşları Efsanesi’nin iki tarafını bir araya getireceğiz. Böylece Raymond ve Janny’nin yarattığı muhteşem karakterleri ve hikâyeleri kucaklayacağız.”

Dizi uyarlamasının oyuncu kadrosu, çıkış tarihi ve yayın platformu gibi detaylar henüz açılanmadı.

Gediksavaşları Efsanesi Hakkında

1982 yılında okurla buluşmaya başlayan Gediksavaşları Efsanesi serisi bugüne kadar 20 milyondan fazla satmayı başardı. 30 kitaptan ve kısa hikâyelerden oluşan seriyi Raymond Elias Feist kaleme almıştı. Ayrıca çok satan İmparatorluk Üçlemesi’nde ise Janny Wurts, Feist ile birlikte yazar koltuğunda yer almıştı. Serinin ilk kitapları İthaki Yayınları tarafından Türkçeye çevrilse de eserlerin güncel baskısı şu an için raflarda kolay kolay bulunamayabiliyor.

Gediksavaşları’nın ilk üçlemesi, Pug adlı genç ve yetenekli bir büyücünün zanaatında ustalaşmak ve Midkemia dünyasına savunmak için çıktığı yolculuğu konu alıyor. Kelewan’da İmparatorluk Üçlemesi ise ailesi öldürüldüğünde kendisini tehlikeli bir güç mücadelesinin ortasında bulan soylu bir kız olan Mara’ya odaklanıyor. Kelewan ve Midkemia, evrenler arasında açılan bir yarıkla birbirlerine bağlanıyor. Pug ve Mara’nın yolları da böylece kesişmiş oluyor.

Siz Gediksavaşları Efsanesi serisini dizi olarak görmek ister miydiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

17 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Urahara Urahara dedi ki:

    İthaki editörü basmayacağız demişti. Şimdi tekrar basılırsa şaşırmayacağız

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İthaki yetkililerine duyurulur :slight_smile:

  3. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Umarım sjw’liğin cılkını çıkarmazlar. Zira gediksavaşları halihazırda çokkültürlülüğe fazlasıyla yer veren bir seri. Ha ama gidip Arutha’yı zenci yaparlarsa izlemem.

  4. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Yaparlarsa senden bileceğim hocam. :sweat_smile:
    Umarım tüm kitaplar yerine ana arcları ikişer sezon olarak falan çekerler çok sulandırmadan.

  5. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    PC Gamer dergisi vakti zamanında Krondor üçlemesinin ilk cildi çıktığında ilk 5-6 sayfayı ilk okuma olarak vermişti. Pug’un o 5-6 sayfada çektiği çileler yıl olmuş 2022, hala zihnimden gitmez.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

12 cevap daha var.

The Batman Filmi Karakter Posterleri

The Batman Filminden Karakter Posterleri Paylaşıldı

Billy Summers dizi stephen king jj abrams

Stephen King’in “Billy Summers” Romanı Dizi Oluyor: Proje J.J. Abrams’a Emanet