in

Genius, Üçüncü Sezonunda Mary Shelley’i Ağırlayacak!

Her sezonunda bilime veya sanata katkıda bulunmuş harika isimlere yer veren dizi Genius, üçüncü sezonunda Gotik edebiyatın kraliçesi Mary Shelley’i ağırlayacak.

Genius 3. Sezon - Mary Shelley
- Reklam -
- Reklam -

Gotik edebiyata gönül verenler için bu sene çok değerli. Bildiğiniz gibi türün başlangıcı olarak nitelendirilen, Mary Shelley tarafından kaleme alınan harika eser “Frankenstein”ın yayımlanmasının ardından 200 yıl geçti. Popüler kültür üzerindeki yadsınamaz derecedeki büyük etkisi hâlâ devam eden bu romanı, biz de Kayıp Rıhtım olarak saygıyla anmayı ihmal etmedik. Hatırlayacağınız üzere Gotik kraliçesi Shelley ve biricik eserini hem detaylıca anlatan büyüleyici grafiklerle hem de eserin yazılmasının arkasında yatan esin kaynaklarıyla anmıştık.

Hak ettiği üzere bu usta kaleme çeşitli şekillerde saygı gösterildi ve hâlen saygı duruşu sürmekte. Deadline‘da paylaşılan habere göre, her sezonunda farklı bir önemli zihni konuk etmeyi amaçlayan National Geographic‘de yayınlanan Genius adlı yapım, üçüncü sezonunda Frankenstein‘ın yazarı Mary Shelley‘i konu alacağını açıkladı.

Söz konusu dizi ilk sezonunda Geoffrey Rush‘ın hayat verdiği Albert Einstein ile gönülleri fethetmişti. Hatta Rush, sevilen performansıyla Emmy ve Altın Küre ödüllerine de aday gösterildi. Olumlu geri dönüşler alınınca, çok yakında izleyeceğimiz Antonio Banderas tarafından canlandırılacak Pablo Picasso‘yu konu alan ikinci sezon için için çalışmalara başlanmıştı. Bununla birlikte sadece bilim camiasından devam etmeyeceğini anlamıştık ve kültür-sanat dünyasından da farklı isimleri göreceğimize çok sevinmiştik. Bu çeşitliliği bir kez daha göstererek, ressamdan sonra bu sefer bir yazara odaklanılacak.

- Reklam -

Serinin yönetici yapımcısı Ron Howard, konuyla ilgili bir etkinlikte şunları söyledi:

“Mary Shelley; zavallı yaratığa hayat verildiği bilimin nasıl yanlış gidebileceğini gösteren hikâyesiyle, saymakla bitmeyecek film yapımcısına ilham kaynağı oldu. Ancak bunlardan sadece çok azı yazarın arkasında bıraktığı gizemi doğru bir şekilde yansıtabildi. Çok azı cinsiyet eşitsizliğinden dolayı yaşadığı mücadeleyi, diğer yazdıklarını, tarihsel açıdan önemli isimler üzerindeki tesirini ve genel olarak toplum üzerindeki etkisini anlayabildi. Mary Shelley gibi sevecen, cesur ve zeki bir zihni anlatmak, tam olarak bu dizinin var olmasının amacı.”

- Reklam -

Beklenen üzere yeni sezonun yapımına yıl sonunda başlanacak. Daha rolü kimin canlandıracağını bilmiyoruz, ancak Rush ve Banderas seçimlerinde olduğu gibi önemli bir ismin getirileceği bekleniyor. Yeni gelişmeler paylaşıldıkça sizlere de aktaracağız.

24 Nisan’da değerli ressam Picasso’nun hayatına ışık tutulacak yeni sezona çok az kalmışken, biz bu habere çok sevindik. Sizler ne düşünüyorsunuz? Gelecekte hangi isimleri görmek istersiniz? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Üçüncü sezonda bir kadın olacağının duyurusu yapılmıştı. Kendi adıma çok heyecanlanmıştım. Acaba kim olabilir diye durup durup düşünüyordum ve sonunda bu açıklama ile heyecanım doruklara ulaştı. Bitmek bilmeyen bekleyişimden sonra nihayet bu akşam ikinci sezon başlayacak. Picasso…

    Öyle heyecanlıyım ki anlatamam. Son beş yıldır resimle içli dışlı olmamdan ve bir sipariş sebebiyle Picasson’nun Ağlayan Kadın tablosunun reprodüksiyon çalışmasını yaptıktan sonra hayranlığım kendisine kat kat artmıştı. Renk seçimleri, bakış açısı, tarzı her şeyiyle mükemmeldi. Bu akşam yayınlanacak olmasına rağmen Türkçe dublaj izlemekten nefret ettiğim için alt yazısını beklemem gerekecek ki bu da istemsiz kısa süre daha merak edeceğim anlamına geliyor.

    Yıllardır böylesine takip ederek merakla izlediğim, izlerken de öğrendiğim ve beni araştırmaya iten bir dizi olmamıştı. Birinci sezondaki Einstein’in hayatı çok güzeldi. Mekan, oyuncular vs. çok büyüleyiciydi. Tabi Einstein ile başlamaları da vurucu oldu.

    İlk sezon bir bilim adamı, ikinci sezon bir ressam, üçüncü sezon bir yazar ve dördüncü sezonda da tahminim bir müzisyen üzerine olacağı. Umarım bir müzisyen olur da kulaklarımızın pası silinirken bestelerin nasıl yapıldığı, nelerin bu sanatçılara ilham verdiğini yakından görürüz.

    Aslında bu diziye fazla rağbet yokmuş gibi görünüyor. Kimse önermiyor, kimse hakkında konuşmuyor ama hem belgesel tadında hem de size tarihe tanık olma, bu anlara dahil olup içinde yaşama fırsatı bulurken, eğitici ve bir o kadar da kültür arttırıcı bu dizi serisini herkesin izlemesini isterdim. Bu güne dek şiddetle bir tavsiyede bulunmadım ama bu diziyi herkesin kesinlikle izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Son haberler üzdü. 3. Sezonda belki başka birisi olabilir ve çekimler 2020’ye sarkabilirmiş. Tam emin olamadım gerçi böyle bir söylenti var. :slightly_frowning_face:

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Mary Shelley yerine yakın zamanda kaybedilen Aretha Franklin konu edilebilir denilmiş. Resmi bir açıklama değil daha çok söylenti. Sanırım nabız yoklanıyor. Umarım öyle bir şey olmaz çünkü Mary Shelley’i dört gözle bekliyordum. :frowning:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fahrenheit 451 - Çeviri Karşılaştırması

Fahrenheit 451: Çeviri Değerlendirmesi ve Karşılaştırması

Steven Spielberg, DC Comics Blackhawk Beyaz Perde

Steven Spielberg, DC Comics’in Blackhawk’ını Beyaz Perdeye Getirecek