in

George R.R. Martin, Marvel ve Star Wars’a Benzer Bir “Game of Thrones Evreni” İstiyor

George R.R. Martin, Star Wars ve Marvel benzeri bir Game of Thrones Evreni oluşturmak istediğini dile getirdi.

George R.R. Martin Game of Thrones Evreni İstiyor
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, Game of Thrones Evreni oluşturmak istiyor. Ünlü yazar, kaleme aldığı serinin Marvel ve Star Wars benzeri bir evrene dönüşmesini umut ediyor.

Martin, 1991 yılında Taht Oyunları romanıyla Buz ve Ateşin Şarkısı serisine başladı. O günden bu yana ana seriye toplamda 5 roman yazdı ve 2 roman daha yazması bekleniyor. HBO, 2011 yılında Game of Thrones’u büyük başarılar elde eden bir diziye uyarladı. Toplamda 8 sezon süren dizi, devasa bir izleyici kitlesine ulaştı ve seride rol alan aktörlerin kariyerinde kilometre taşı oldu.

2019’da sona eren dizi zaman çizgisinde son yayımlanan kitabın önüne geçtiği için finalde kitaplardan farklı bir yol izledi. Herkes, kitapların nasıl bir sona kavuşacağını beklerken HBO da boş durmuyor ve Westeros dünyasında geçen yeni yapımlar üzerinde çalışıyor. Bunlardan ilki olan ve Targaryen ailesinin iç çatışmalarını konu alan House of the Dragon, kısa bir süre önce ilk bölümüyle yayınlanmaya başladı. Orijinal dizideki olaylardan yaklaşık 200 yıl öncesini konu edinen House of the Dragon, Martin’in 2018 yılında yayımlanan Ateş & Kan adlı eserinden uyarlanıyor.

- Reklam -

George R.R. Martin Game of Thrones Evreni İstiyor

Son olarak yeni çıkan diziyle ilgili Wall Street Journal’a konuşan Martin, House of the Dragon hakkındaki söylemlerinin yanında evrenle ilgili yapımların bu noktada sona ermesini istemediğinden bahsetti. Geliştirilen tüm yapımların yayınlanma aşamasına ulaşamayacağı ya da yayınlanan serilerin tamamının başarılı olamayacağını kabul etse de, “Marvel veya Star Wars modellerine benzer bir şey elde etmeyi” hedeflediğini dile getirdi.

“Yapımların kaçı yayınlanmayı başaracak? Bilmiyorum ama umarım cevap “birden fazlası”dır. Ve her şey tamamlandığında Marvel veya Star Wars modeline benzer bir şey elde etmiş oluruz.”

George R.R Martin Tarafından Hayal Edilen Game of Thrones Evreni, House of the Dragon’ın Başarısına Bağlı

Elbette Buz ve Ateşin Şarkısı dünyasında derinlemesine ele alınmayı bekleyen yığınla materyal mevcut. Westeros’ta yaşayan çok fazla karakter var ve neredeyse tamamı keşfetmeye değer bir geçmişe yahut geleceğe sahipler. Her ne kadar kaç tanesinin ekranlarda kendisine yer bulabileceği belli değilse de halihazırda şu anda birkaç yapım geliştirilme aşamasında. Aşağıdaki Twitter gönderimizden bunlara göz atabilirsiniz:

Öte taraftan evreninin geleceğinin House of the Dragon’ın başarısına bağlı olduğu da söyleniyor Bu tarz yapımlar geniş karakter kadrosu, özel efektler ve sahne dekorlarıyla yapımcısına epey pahalıya mal oluyor. House of the Dragon bitiminde başarısız olur ve Taht Oyunları seyircisinin kalbini yeniden kazanamazsa, Martin’in hayalini kurduğu evren sadece bir hayal olmaktan öteye geçemeyebilir.

Siz Martin’in hayali konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce ileride gerçekten de Game of Thrones Evreni demeye başlayacak mıyız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for wifhty_zet wifhty_zet dedi ki:

    İstemekle olmuyor, önce kendisi yazmadığı son iki kitabını yazsın.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Viserys ordusunu alip Martell ailesinden kiz alarak kral olsaydi, Sansa Joffrey’in Arya’ya attigi iftiraya karsi susmasaydi yada Rhaegar Robert’i yenseydi turu temalari olan What If’ler gormek isterdim acikcasi.

  3. Avatar for ulu.taborlin.kvothe ulu.taborlin.kvothe dedi ki:

    Seri bir tamamlansaydi keşke de ondan sonra dizi çalışmaları olsaydı. Ben zaten bildiğim olayları ekranda görünce öyle çok yükselmiyorum. Böyle açıklamaları gördükçe evrenden soğuyorum. Aynı zamanda çok sinirleniyorum. Bu kadar tembel olunmaz ya.

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Ah be tombik, önce seriyi bitirmen gerekiyor.

  5. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    AMCACIM ÖNCE KİTAPLARI YAZMAYI BİTİR EVREN İŞİ KOLAY. (Yaşlı, duymuyor ya ondan büyük yazdım.)

    Gerçi ASOIAF evreni istememiş GOT evreni istemiş, kitapların biteceğinden kendi ümidi de yok o zaman.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Selam, Ben Kitty - Mirjam Pressler

Mirjam Pressler’in Bir Kedinin Günlüğünü Anlattığı “Selam, Ben Kitty” Türkçede

warner bros discovery birleşme raporları

Ses Getiren Birleşme Sonrası Warner Bros. Discovery 3.41 Milyar Dolar Kaybetti