in

House of the Dragon’ın Tüm Bölümlerini İzleyen George R.R. Martin: “Görkemli ve Çarpıcı”

George R.R. Martin, yaklaşan Game of Thrones spin-off’u “House of the Dragon”ın tüm bölümlerini izlediğini açıkladı. Yazar, ortaya çıkan sonuçtan oldukça memnun.

George R.R. Martin House of the Dragon dizisinin tüm bölümlerini izledi
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, House of the Dragon dizisinin tüm bölümlerini izlediğini açıkladı. Ünlü yazar, yeni Game of Thrones spin-off’unu muhteşem ve çarpıcı olarak yorumladı.

Hayranların 3 yıllık aranın ardından bir kez daha Buz ve Ateşin Şarkısı dünyasına dönmesine günler kaldı. Orijinal dizinin öncesini konu alacak ilk spin-off, bu sefer Targaryen Hanedanlığı’na odaklanacak ve Demir Taht’taki maceralarını anlatacak.

Uzun süredir gelmesi beklenen HBO dizisinin senaryosu Ryan Condal ve Miguel Sapochnik tarafından hazırlandı. Yeni yapımda oyuncular değişse de, bahisler ve güç politikaları aynı kalıyor. George RR Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Blood) adlı kitabından uyarlanan dizi, ejderha binicilerinin düşüşünün hikâyesini ve hanedanın, Ejderhaların Dansı olaylarına yol açan iç savaşa nasıl girdiğini anlatıyor. Dizi için gelen ilk tepkiler, yapımı Game of Thrones’un “değerli bir öncülü” olarak nitelendiriyor. Daha önce birkaç bölümün kaba hallerini izlemiş olan ve bu konuda da yorum yapan George R.R. Martin, son blog yazısında tüm bölümleri gördüğünü açıkladı. Yazar, yeni diziyi “muhteşem bir iş” olarak nitelendirdi.

- Reklam -

George R.R. Martin, House of the Dragon Dizisinden Oldukça Hoşnut Olduğunu Belirtti

george r.r. martin house of the dragon

Ryan Condal ve Game of Thrones’taki “Battle of the Bastards” bölümünün yönetmeni olarak tanınan Miguel Sapochnik, hayranları tanıdık dünyaya geri getirmek için Martin ile yakın bir şekilde çalıştı. Martin, House of Dragon’ın “tüm bölümlerini” gördüğünü ve gördüklerinden memnun olduğunu açıkladı.

“Bu… hmmm…. Ben yazarken dokuz gün uzakta.

“On bölümün hepsini şimdi gördüm (kaba kesimlerle de olsa) ve gördüklerimi sevdim. Ryan, Miguel, muhteşem oyuncu kadrosu ve ekibi harika işler çıkarmış. Karanlık, güçlü, içgüdüsel, rahatsız edici, çarpıcı, bazıları gerçekten şaşırtıcı oyuncular tarafından hayata geçirilen karmaşık ve çok insani karakterlerle dolu.

- Reklam -

“(Ayrıca FIRE & BLOOD tekrar NEW YORK TIMES en çok satanlar listesine girdi ve her hafta hızla yükseliyor. Diziyle ilgili olup olmadığını merak ediyorum.)”

Game of Thrones dizisinde yaşananlardan 200 yıl önce geçen House of the Dragon dizisi ile hayranlar, Targaryen Hanedanlığı’nın yanı sıra Velaryon Hanesi ve Hightower Ailesi ile de tanışacaklar. Ünlü oyuncu kadrosunda Kral Viserys I Targaryen rolünde Paddy Considine, Prenses Rhaenyra Targaryen rolünde Emma D’Arcy, Prens Daemon rolünde Matt Smith, Alicent Hightower rolünde Olivia Cooke, Prenses Rhaenys rolünde Eve Best ve Otto Hightower rolünde Rhys Ifans yer alıyor.

House of the Dragon dizisi sizce de Martin’in dediği kadar görkemli ve çarpıcı olacak mı? Yapımdan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for silence silence dedi ki:

    Kitap yazmak dışında her şeyi yapıyor.

  2. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Dizi izleyeceğine kitabı bitir dombili :rage:

  3. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    En büyük beklentim bu dizi. Lotr’ı bile bunun kadar beklemiyordum.

  4. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Bugün hayata olumlu yaklaşacağım :smiley: Martin dedem 73 yaşında oldukça da sağlıklı görünüyor, 1-2 yıl içerisinde Winds of Winter çıkar artık.

    Kalan ömründe de A Dream of Spring’in temel taslaklarını tamamlar.

  5. Avatar for Kaan_Usengul Kaan_Usengul dedi ki:

    Kitabı kim tamamlar acaba?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Çorak Ülke - T.S. Eliot

T.S. Eliot’ın “Çorak Ülke” Kitabı 100. Yılında Özel Bir Baskıyla Yayımlanıyor

Howard Carter, Tutankamon mezarı hırsızlık

Tutankamon’un Mezarını Keşfeden Arkeolog, Firavunun Hazinelerinden Bazılarını Çalmış Olabilir