in

George R.R. Martin’in Nightflyers Dizisi İptal Edildi

George R.R. Martin’in “Gece Kuşları” öyküsünden uyarlanan Nightflyers dizisinin ikinci sezonu iptal edildi.

nightflyers ust
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin‘in kısa süre önce DEX Kitap tarafından dilimize de çevrilen “Gece Kuşları” adlı bilimkurgu öyküsünden uyarlanan Nightflyers dizisi iptal edildi.

Syfy kanalı tarafından çekilen ve çok büyük reklamı yapılan dizinin şu sıralar ikinci sezonunun duyurulması bekleniyordu. Ancak kanal yetkilileri izlenme oranından memnun kalmadıkları için aksi yönde bir karar alarak Nightflyers’ın devamını çekmeyeceklerini duyurdular.  Sebep olarak diziyi “hiç kimsenin izlemediğini” öne sürdüler.

İşin ilginç yanı Nightflyers’ın geçtiğimiz aylarda beklenmedik bir şekilde Netflix’e, yani rakip kanala da gelmesiydi. Ama görünen o ki bu hamle bile diziyi kurtaramamış.

- Reklam -

Syfy yetkilileri dizinin oyuncularıyla kontrat yenilemediklerini ve hepsini yeni projelere uğurladıklarını açıklamış. Ek olarak dizinin yönetmeni de şimdiden başka bir proje üstünde çalışmaya başlamış bile.

- Reklam -

Sonuç olarak Nightflyers sadece 10 bölümde kaldı. “Ama ben daha izlememiştim bile,” diyenlerdenseniz ve George R.R. Martin’in farklı öykülerini de deneyimlemek istiyorsanız sonsuza dek arşivlere kaldırılmadan önce elinizi çabuk tutmanız yerinde olabilir.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Oh iyi olmuş. İlk bölümün ilk 10 dakikasında lan bir baktım Stanley Kubrick’i mezarından mı kaldırdılar naptılar, kendi çektiği (Shining) filmi oynatıyorlar adama. Eline vermişler bir balta uzayda duvar deliyor adam. İlk bölüme şans vermeye değer miydi yine? Bilmiyorum. Belki sonuna kadar izleseydim fikirlerim değişirdi ama dayanamadım o ilk 10 dakika yetti zaten. 1,03 gb telefonumda yer kaplıyordu hemen sildim.

    O değil de dizi açılış bölümlerinde hiç bir zaman Mr. Robot ve Sherlock gibisi gelmeyecek sanırım. Bunlar ilk bölümden 5 dakika izleseniz size “tek nefeste” son bölüme kadar izlettirir zaten.

  2. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Valla ben ancak bu dizinin yarısına kadar dayanabildim,konusu o kadar aptalca geldiki dayanamadım oyunculuk desen zaten çok kötüydü yani iptal olması yerinde bir karar olmuş.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Diziyi izlemedim ama Gece Kuşlarını okumuş ve hikayeyi sevmiştim. Evrende evrim veya canlı yaşam insan aklının tahminlerinden öte bir şey olabilir ve yine başbelası yapay zeka :grinning:

  4. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Zaten 100 sayfalık sonu pek açık olmayan bir öyküden uyarlandı. Diziyi seyretmeyi planlıyorum ama izleyen varsa söyleyebilir mi sonu açık mı bitti? Ya da öykünün tamamını ekranlara aktarmadılar mi ilk sezonda?

  5. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Bir başyapıt değildi bu kesin ama kötü bir dizi de değildi. Ä°zlerken yer yer sıksa da yine de kendisini izletmeyi başarabilen bir diziydi. 2. sezonun gelmesine kesin gözüyle bakıyordum ama Amerikalılar yine ters köşe yaptı, diziyi iptal etti.

    Evet sonu açık bitti. Çoğu sorunun cevabını öğrenemedik.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Nebula

2018 Nebula Ödüllerinin Adayları Belli Oldu

Obi-Wan Kenobi Ewan McGregor

Obi-Wan Kenobi Dizisi Yolda