in

George RR Martin, Game of Thrones’un 5. Sezonundan Sonra Dizinin Gidişatı Hakkında Endişelenmeye Başlamış

George RR Martin de Game of Thrones dizisinin 5. sezon sonrasındaki performansından memnun olmayanlar arasında. Serinin yaratıcısının endişeleri, yeni yayımlanan bir kitapla birlikte ortaya çıktı.

George RR Martin Game of Thrones 5 sezon endişe
- Reklam -
- Reklam -

George RR Martin, Game of Thrones dizi uyarlaması hakkında sıklıkla fikrini belirten bir yazar değildi. Ancak Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yaratıcısı, görünüşe göre adaptasyonun 5. sezon sonrasındaki gidişatına dair endişeleri varmış. Yeni yayınlanan bir kitap yazarın bazı düşüncelerini ortaya çıkartıyor.

James Andrew Miller tarafından yazılan Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers kitabı HBO kanalının dizilere bakış açısını ele alıyor. Kitapta HBO’nun sevilen dizilerinden Game of Thrones’un dizi adaptasyonu konusunda açıklamalar da bulunuyor. Dizi, House of Dragon gibi spin-off yapımlarla ekranlara dönerken George RR Martin’in diziye dair yorumları ise oldukça ilgi çekici. Ayrıca yazarın oyuncu performanslarına ilişkin söyledikleri dikkatleri yeniden seriye çekiyor.

George RR Martin hiçbir zaman doğrudan dizinin gidişatı hakkında yorum yapmamış olsa da, kitapta aktarılana göre temsilcisi Paul Haas konuyla ilgili şunları paylaştı:

- Reklam -

“George, Dan ve Dave’i gerçekten seviyordu. Ama dizinin beşinci sezonundan sonra adaptasyonunun gittiği yön konusunda endişeleri vardı. Çünkü George hikâyenin nasıl devam edeceğini biliyordu. Onlara, ‘Benim kalıplarımı kullanmıyorsunuz,’ dedi. İlk beş sezon gerçekten George’un yol haritasına göre gitmişti fakat sonra bu haritadan saptılar.”

Game of Thrones serisine ilham veren serinin beşinci kitabı A Dance with Dragons 2011 yılında, dizinin ilk sezonunun yayınlandığı sene çıkış yaptı. Bu dönemde David Benioff ve Daniel B. Weiss, Taht Oyunları’nın adaptasyonu konusunda yazar Martin ile birlikte çalışmış ve senaryoyu hazırlamıştı. Dolayısıyla serinin beşinci sezonuna kadar kitapların uyarlamasını yapmak görece kolaydı. Fakat son sezonlar çıktığında Martin henüz The Winds of Winter ve A Dream of Spring kitaplarını tamamlamaktan oldukça uzaktı. Bunun üzerine Benioff ve Weiss senaryoyu kendi tahminlerine göre bitirdi.

Game of Thrones Yazarları, Finali George RR Martin Tarafından Kurulan Plana Göre Çekmiş

James Andrew Miller’ın kitapta aktardığına göre Martin serinin sonunda tahta kimin geçeceğine dair kimseye bir şey söylememiş. Ancak Haas’ın açıklamasına göre Benioff ve Weiss sonunda Bran Stark’ın tahta geçeceğini Martin’in planlarından alıp diziye uyarlamış. Yine de George RR Martin seriyi tamamlayana kadar dizi ile kitaplar arasındaki farkın ne kadar olduğu bilinmiyor.

george rr martin Emilia Clark

- Reklam -

Tinderbox kitabının diğer kısmında ise Martin’in Emilia Clark tarafından canlandırılan Daenerys Targaryen karakteri hakkında yorumları yer alıyor:

“Emilia Clark inanılmazdı. Daenerys rolü gerçekten zor bir rol. Küçük kızdan bir kadına hızlıca büyüyor, gücü ve nüfuzunun olduğunu fark ediyor. Dizi, bu dönüşümü başarılı bir şekilde yansıtmış.

“Başlangıçta küçük, korkmuş bir kız çocuğunu, dizinin ilerleyen kısımlarında ise, ‘Hepinizi mahvedeceğim ve şehrinizi yakıp yıkacağım,’ diyen kadını canlandırabilecek birisini bulmanız gerekiyor. Gerçekten zor.”

Siz Game of Thrones dizisinin son sezonları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for abkaen2 abkaen2 dedi ki:

    Kesinlikle katılıyorum. 5. sezondan sonra dizinin kalitesi iyiyden iyiye bozdu. Eski derinlik ve karakter diyaloglarından eser kalmadı. Tabi bunu sadece yönetmenlere yıkmak hata olur. Grrm adam olsaydı da kitapları tamamlayıp öyle yazarlara laf atsaydı. Hayır adamların elinde materyal yok bir şey yok kendi kafalarından uydurmaları gerekiyor, e tabi usta yönetmen olmadıkları için bocalamaları normal. Grrm çuvaldızı kendisine de batırmalı. Bütün suçu yönetmenlere atıp benim kalıplarımı kullanmadılar diye ağlamak kolay. Eğer kitaplar hazır ve buna rağmen kötü uyarlama olsaydı grrm’ye hak verirdim ama bu durumda yönetmenler ne kadar suçluysa grrm’de bir o kadar suçlu.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Dizinin gidişatından belliydi zaten. Bazı olayların veya diyalogların Martin’den çıkmadığı kendini hemen belli ediyordu. Son iki sezonu söylemeye hiç gerek yok zaten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Extraction Chris Hemsworth Mad Max

Extraction 2 Çekimleri Başladı: Chris Hemsworth Aksiyona Geri Dönüyor

"Dying to Divorce" (Ölümüne Boşanmak) Oscar

Türkiye’deki Kadına Yönelik Şiddeti Konu Alan “Dying to Divorce” İngiltere’nin Oscar Adayı Filmi Oldu