in

Covid-19 Testi Pozitif Çıkan George R.R. Martin, “House of the Dragon” Galasını Kaçırdı

George R.R. Martin, San Diego Comic-Con etkinliklerinden sonra Covid-19’a yakalanınca yeni dizisi “House of the Dragon”un prömiyerinde yer alamadı.

george rr martin covid-19
- Reklam -

George R.R. Martin, San Diego Comic-Con etkinliklerinin ardından yaptırdığı Covid-19 testinde pozitif çıktı. Amerikalı yazar, Game of Thrones evreninde geçen yeni dizi House of the Dragon’un dünya galasına katılamadı.

2011 – 2019 yılları arasında HBO üzerinden yayınlanan ve televizyon anlayışını ciddi ölçüde baştan şekillendiren Game of Thrones, şimdi yeni bir spin-off ile izleyicilerin karşısına çıkmak için gün sayıyor. Aynı evrende geçen House of the Dragon dizisi, ana hikâyeden 200 yıl öncesini konu ediniyor ve Targaryen Hanedanı’nın öyküsünü takip ediyor.

George R.R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Blood) adlı eserinden ekrana taşınan House of the Dragon dizisi, 27 Temmuz’da dünya prömiyerini yaptı. Kırmızı halıda birçok yıldız isim kendisine yer bulurken serinin yaratıcısı Martin, Covid-19 testi pozitif çıktığı için etkinlikteki yerini alamadı.

- Reklam -

House of the Dragon Galasını Kaçıran George R.R. Martin’in Sağlık Durumu İyi

Los Angelas’ta gerçekleştirilen etkinlikte, HBO ve HBO Max’in içerik sorumlusu Casey Bloys konu hakkındaki ilk açıklamayı yaptı. Bloys şu ifadeleri kullandı:

“Bugün buradaki konuşmama George R.R. Martin’i sunarak başlayacak ve George’un bizimle bu yolculukta olmasının ne kadar harika olduğunu anlatacaktım. Maalesef George, Comic-Con’da Covid-19’a yakalandı. Bu yüzden kendisi burada değil. Sanırım kendisini iyi hissediyor. Bu sebeple endişelenecek bir şey yok.”

george rr martin covid-19 pozitif

Bloys sözlerine şöyle devam etti:

“Size bu yolculukta onun bizimle birlikte olmasının ne kadar büyük bir zevk olduğunu ve bu dünyanın mimarına sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu söylemek istedim. O fantastik biri.”

George R.R. Martin, Etkinlikte Covid Önlemlerine de Değinmişti

Geçen cumartesi günü Comic-Con paneli sırasında Covid-19 salgını hakkında da açıklamalarda bulunan Martin; pandemi boyunca ne kadar dikkatli davrandığını ve sosyal mesafeyi nasıl koruduğunu anlatmıştı. Martin, dizinin çekimleri sırasında House of the Dragon setini ziyaret dahi etmediğini, zamanının çoğunu Santa Fe’deki evinde geçirdiğini de kaydetti.

- Reklam -

Yazar ayrıca, Buz ve Ateşin Şarkısı adlı roman serisinin uzun zamandır beklenen, sondan bir önceki kitabı Kış Rüzgârları üzerindeki çalışmayı tamamlamaya odaklandığını da doğruladı.

Martin, Comic-Con’da yeni kitabına dair şöyle konuşmuştu:

“Bilmiyor olabilirsin ama yazdığım bir kitap var ve biraz geç oldu. Kitabı bitirip teslim edene kadar bir seti ziyaret ettiğimi veya herhangi bir şey yaptığımı görmüyorum.”

House of the Dragon dizisi 21 Ağustos 2022 tarihinden itibaren yayınlanmaya başlayacak.

Yazara ve yeni dizisine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ölümden Beter Yazgılar - Kurt Vonnegut

Kurt Vonnegut’un Hayatından Kareleri Bir Araya Getiren “Ölümden Beter Yazgılar” Yeniden Raflarda

The Wager: Leonardo DiCaprio ve Martin Scorsese Bir Arada

Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese’nin Yeni Filmi “The Wager”da Başrol Oynayacak