in ,

George RR Martin, Sibel Kekilli’nin İşaret Ettiği Türkiye’de Kadına Şiddet Konusuna Değindi

George RR Martin, Sibel Kekili’nin Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılması hakkında kendisini bilgilendirdiğini söyledi. Ünlü yazar bu konuda kadınların yanında olduğunu ifade ediyor.

George RR Martin Sibel Kekilli İstanbul Sözleşmesi
- Reklam -
- Reklam -

George RR Martin, İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılan Türkiye hakkında açıklamada bulundu. Game of Thrones dizisine ilham olan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı olan Martin, kadınlara dayanışma mesajı gönderdi. Dizinin oyuncularından Sibel Kekili‘nin kendisine süreci aktardığını belirten Martin, Türkçe olarak “selam ve sevgiler”ini de gönderdi.

Bizler onu yazdığı Buz ve Ateşi Şarkısı serisinden tanıyoruz. Hatta hayranları olarak uzun süredir serinin altıncı kitabı olan The Winds of Winter‘ı (Kış Rüzgârları) ne zaman bitireceğini merak ediyoruz. Kendisi ile ilgili son aldığımız haber, HBO ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladığı ve bu süreçte yeni Game of Thrones yapımları için kanalla birlikte çalışacağıydı.

Martin blog sayfasında hem kendi hayatından hem de farklı konulardan güncellemeler paylaşıyor. Yazarın bu seferki paylaşımı, ülkemiz ile ilgiliydi. Geçen haftalarda Türkiye’nin Resmi Gazete’de yayınlanan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi konusunda bir yazı yazdı. Üstelik bu haberi kendisine oyuncu Sibel Kekilli’nin verdiğini belirterek başladı.

- Reklam -

Game of Thrones‘ta Shae karakterine hayat veren Sibel Kekilli, İstanbul Sözleşmesi konusunda kendisine verdiği bilgiden sonra oyuncu özelinde Türkiye’de yaşayan kadınlara anlamlı bir mesaj gönderdi.

İşte Martin’in “Erdoğan rejimi altındaki Türkiye” olarak tanımladığı blog yazısının tamamı:

George RR Martin: “Sibel Kekilli cesur bir kadın. Türkiye’nin kadınlarına selam ve sevgiler.”

George RR Martin Sibel Kekilli Kadına Şiddet

“Sevgili arkadaşım Sibel Kekilli – HBO’nun GAME of THRONES hayranları kendisini Shae olarak tanıyacaktır- kısa süre önce beni Türkiye’den bazı üzücü haberler konusunda uyarmak için bir e-posta gönderdi. (Sibel Almanya vatandaşıdır, Almanya’da doğup büyümüştür, ancak Türk asıllıdır). Erdoğan rejimi altındaki Türkiye, kadına yönelik şiddetle mücadele eden İstanbul Sözleşmesi’nden resmen çekildi.

- Reklam -

İşte detaylar: https://edition.cnn.com/2021/03/20/europe/turkey-convention-violence-women-intl/index.html

Sibel, şiddeti deneyimlemenin ne anlama geldiğini ilk elden biliyor ve uzun süredir tüm dünyada kadınlara yönelik şiddet konusunda mücadele ediyor. O sadece harika bir aktris değil (Shae’ye kitaplarımda hiç sahip olmadığı bir derinlik verdi), aynı zamanda çok cesur bir kadın ve gerçek bir kahraman. Yaptığı ve yapmaya devam ettiği her şeye hayranlık duyuyorum.

Ve onun mesajını Türkiye’de yaşayan kadınlara ve kızlara da iletmek istiyorum: Selam ve Sevgiler.

Güçlü kalın.”

George RR Martin’in yaptığı açıklamalar konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Fetöcü olduğu ve bunları yazmak için kaç para aldığı söylenilecektir yarın. Şu adamın yarısı kadar bile laf söyleyemeyen sanatçılar var burada.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Sibel Kekilli’ye teşekkür ederim. Kendisi daha önce hakaret ve tacizlerden bunaldığı için instagram hesabının Türkiye’den görüntülenmesine engel getirmişti. Bize bu şekilde destek vermesine şaşırdım. Belki acıyordur halimize, belki de arkadaşları vardır burada bilemiyorum. Gönlü genişmiş sağolsun.

  3. Avatar for DRAGUT DRAGUT dedi ki:

    Gerçekten komik, kendi ülkelerinde ve daha dünyanın birçok yerinde uygulanan kadına yönelik şiddet nedense söz konusu Türkiye olunca ilgilerini çekiyor. Ooouuufff Martin abimiz baya bi duyarlıymış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kabadayılar Tarihi Kitap Önerisi

Kabadayılar Tarihini Keşfetmek için Okumanız Gereken 20 Kitap

Star Wars: The Bad Batch fragman

Star Wars: The Bad Batch Fragmanı: Yeni Yıldız Savaşları Macerası Yaklaşıyor