in

Ghost Rider Dizisi İptal Edildi

Marvel Şirketi, geliştirmekte olduğu Ghost Rider dizisi için iptal kararı verdi. Karakteri başka yapımların içerisinde görmemiz hâlâ mümkün.

Ghost Rider dizi
- Reklam -
- Reklam -

Robbie Reyes, namıdiğer Ghost Rider, karakteri Agents of S.H.I.E.L.D. dizisinin 9 bölümünde görülmüştü. Bir silahlı çatışma sonucunda öldürülen karakter, kinle yanıp tutuşuyordu. Çünkü kendisi bir şekilde ölümden geri dönmüştü ve artık bazı süper güçlere sahipti.

Kendisini öldürenlerin izini sürmeye başlayan Reyes, sonunda S.H.I.E.L.D.’ın bunu yaptığına kanaat getirmiş ve onlardan intikam almaya karar vermişti. Loeb’e göre Hayalet Sürücü karakteri tanıtıldığından beri, Marvel dizi sektörünün çalışanları onunla bir şeyler yapmaları gerektiğini biliyorlardı. Meğerse amaçları Reyes’in tanıtılmasını geciktirmek değil; onun tanıtılması gerektiği doğru zamanı bulmakmış.

Hulu platformu, Ghost Rider dizisinin yayınlanması için biçilmiş bir kaftandı adeta. Çünkü Runaways bu kanalda başarıyla yer edinebildiyse, onlara göre Ghost Rider da aynı başarımı sağlayabilirmiş. Ancak Marvel ve Hulu arasında bir anlaşmazlık günler geçtikçe kördüğüm haline gelmiş. Bu yüzden de yakın zamanda bir Ghost Rider dizisi ne yazık ki mümkün gözükmüyor.

- Reklam -

Yakın Zamanda Ghost Rider Dizisi Gözükmüyor

Ağustos ayında Marvel TV’nin patronu Chief Jeph Loeb, stüdyosunun birçok yeni televizyon projesine başladığını söylemişti. Bu dizilerden bir tanesi de Ghost Rider’dı. AOS’ın dördüncü sezonunda zaten karaktere bir başlangıç yaratmış oldukları için, hikâyenin devamını getirmek zor olmayacaktı. Eğer kanal ve Marvel TV arasında bazı anlaşmazlıklar olmasaydı, sürücümüz 2020 yılında Hulu’da yayınlanmaya başlayacaktı. Buna rağmen yine Hulu’da yayınlanması beklenen Hellstrom dizisi üzerinde de ufak ufak çalışılmaya devam ediliyor.

Aslında Marvel TV’nin planı, birkaç farklı karakteri aynı dizi içerisinde sunmaktı. Birçok konuşma ve tartışma yaşandı, çünkü çizgi romanda aslında Spirits of Vengeance adı verilen, birkaç kahramandan oluşan grup ekranlara getirilmek isteniyordu. Bu grupta Ghost Rider’la birlikte Hellstrom ve onun kız kardeşi Anna’da bulunuyor.

Sonradan alınan karara göre birkaç farklı dizi yapmak yerine bütün karakterleri birleştirip adına da Adventure into Fear diyecekleri tek bir dizi çıkartmaktı. Aynı başlıkla yayınlanmış, hayli geniş karakter sıkalası olan bir Marvel çizgi romanının ismi aslında Adventure into Fear. Ancak şu anda tam olarak hangi projenin, hangi isimle devam ettiği tamamen sis perdesiyle kaplı.

- Reklam -

Ghost Rider tanıtılacak olsa bile, muhtemelen toplu bir grubun olduğu dizi içerisinde gelecek. Yani Agents of S.H.I.E.L.D.’da gösterilmiş Reyes’e güle güle demek zorundayız. Nicholas Cage’in oynadığı Ghost Rider filminde, Spirits of Vengeance karakterleri tanıtılmıştı; ama dizinin filmlerden alacağı bir şey olacak mı bunu söylemek ne yazık ki imkansız.

Belki de Marvel’ın yeni Faz’ında Disney+’ta yayınlayacağı dizilerin arasında, Hayalet Sürücü kendine bir yer edinebilir. Yine de Hulu şimdilik Rider ve grubundakileri başka bir yere kaptırmayacak gibi gözüküyor.


* Marvel’ın Patronu “Ghost Rider”ı MCU’ya İstiyor

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Sanırım bu karakterin MCU kozmik evrenine dahil edilip, film projesi olması sebebi ile iptal edildi dizi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jurassic World 3

Jurassic World 3 Filmi Ekibi Yeniden Topluyor

Oyuncu

89 Yaşındaki Japon Oyuncu İlham Veriyor