in

Cara Dune’ü Canlandıran Gina Carano, The Mandalorian Dizisinden Kovuldu

The Mandalorian dizisinde Cara Dune karakterini canlandıran Gina Carano, sosyal medya üzerinden yaptığı tartışmalı paylaşımlar nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

Cara Dune Gina Carano the mandalorian
- Reklam -
- Reklam -

The Mandalorian dizisinde Cara Dune karakterini canlandıran aktris Gina Carano, yaptığı tartışmalı ve ırkçı sosyal medya paylaşımları yüzünden kadrodan çıkarıldı.

Mandalorian 2019’un sonlarında Disney+ için piyasaya sürüldüğünde, çok çok uzaktaki galaksinin hayranları Jon Favreau’nun önderliğinde hazırlanan ilk canlı aksiyon dizisine hayran kaldılar. Yapım evrene harika karakterler kattı ve büyüleyici yenilikler inşa etti. Din Djarin (Pedro Pascal) ve Baby Yoda arasındaki bağlantı iki sezon boyunca dizinin kalbi olurken, Gina Carano’nun Cara Dune gibi karakterleri de sevilen figürler haline geldiler.

İlk sezonda gözükmeye başladığı andan itibaren Carano’nun Cara Dune performansı genellikle olumlu tepkiler aldı. Ancak son aylarda yaptığı açıklamalar ile birçok tartışmanın merkezinde yer aldı.

- Reklam -

Tartışmalar, Carano’nun sosyal medya hesaplarındaki çeşitli paylaşımları kaynaklıydı. Transfobik şakalar yaptı, COVID-19 sırasında maskelerin koruyucu olmadığına dair düşüncelerini paylaşıp durdu ve 2020 başkanlık seçimlerinin ardından seçmen dolandırıcılık komplolarını paylaştı. Carano, Jeffrey Epstein ve Holocaust soykırımı dahil olmak üzere tartışmalı paylaşımlarda bulunmaya devam etti. Ancak tüm bu paylaşımları kendisine pahalıya patladı.

Lucasfilm: “Gina Carano tarafından yapılan paylaşımlar kabul edilemez”

Cara Dune Gina Carano the mandalorian

Lucasfilm, yaptığı duyuru ile Gina Carano’nun artık The Mandalorian veya diğer Star Wars projelerinde yer almayacağını açıkladı. Oyuncunun sosyal medyadaki paylaşımları sonrası birçok Yıldız Savaşları hayranı böyle birinin evrende yer almasını istemediklerini belirtiyordu. Sonunda, yapılan açıklama ile bu durum kesinlik kazandı.

“Gina Carano şu anda Lucasfilm tarafından istihdam edilen bir isim değil. Gelecekte olması için herhangi bir plan yok. İnsanları kültürel ve dini kimlikleriyle aşağılayan sosyal medya paylaşımları iğrenç ve kabul edilemez.”

- Reklam -

Lucasfilm’in artık The Mandalorian’da Carano ile çalışmama ve onu gelecekteki herhangi bir yan ürün için planlardan çıkarma kararı pek de şaşırtıcı değil. Hayranların önemli bir kısmı, son birkaç aydır bunun olmasını istiyordu. Aktirisin kovulması için yapılan çağrılar, tartışmalı her gönderi ile arttı. Bazıları Carano’nun bu tarz fikirlerini paylaşması oyunculuğuna etki etmediğini düşünse de, Lucasfilm’in bu paylaşımları “iğrenç ve kabul edilemez” olarak nitelendirmesi her şeyi özetler nitelikte.

Şu an için oyuncunun ilk iki sezonda canlandırdığı Cara Dune karakterinin akıbeti bilinmiyor. Yetkililer rolü başkasına da verebilir ya da seriden tamamen çıkarabilir. Ancak 2. sezon finalinde görüldüğü üzere karakterin bir anda yok edilmesi garip kaçabilir. Bu nedenle yeni bir oyuncu ile kendisini izlemeye devam etmemiz en olası seçenek gibi duruyor.

The Mandalorian 3. sezon bölümleri, 25 Aralık 2021 itibarıyla Disney+’ta yayınlanmaya başlayacak.

Oyuncunun dizi kadrosundan çıkarılması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Joss Whedon psikolojik şiddet charisma carpenter

Joss Whedon’ın Oyuncularına Psikolojik Şiddet Uyguladığı Ortaya Çıktı

Dolunay Kadınları - Jokha Alharthi

Dolunay Kadınları: Jokha Alharthi’den Köklü Bir Ailenin Destansı Hikâyesi