in ,

Gintama Animesi Yeni Spin-Off Dizisi ile Yıllar Sonra Geri Dönüyor

Gintama animesi geri dönüyor. “3-nen Z-gumi Ginpachi-sensei” adlı spin-off dizisinden ilk fragman ve poster paylaşıldı.

Gintama Animesi Geri Dönüyor
- Reklam -
- Reklam -

Gintama animesi geri dönmeye hazırlanıyor. Ginpachi 3-nen Z-gumi Ginpachi-sensei spin-off’u ile bir kez daha hayata dönüyor.

Geçen yıl içerisinde “Gintama Ato no Matsuri 2023” adlı festival duyurusu yapıldığından beri hayranlar meraklı bir bekleyiş içerisindeydi. Nihayet etkinlik bugün (19 Mart) ünlü Ryogoku Kokugikan arenasında gerçekleşti ve ABEMA PPV kanalında da canlı olarak yayınlandı.

Hayranlar için heyecan verici bir sürpriz olan duyuru, yan roman serisi 3-nen Z-gumi Ginpachi-sensei’ye dayanan yeni bir Gintama animesinin geliştirilmesini içeriyordu. Şimdilik seslendirme kadrosu ve yapım stüdyosuyla ilgili ayrıntılar gizli kalsa da hayranlar heyecanlanmış durumda. Spin-off serisi, Gintoki’nin öğretmen rolünü üstlendiği bir okul ortamında tanınmış Gintama karakterlerini konu alıyor.

- Reklam -

Gintama Animesi Geri Dönüyor

ABEMA’nın canlı yayını sırasında, Gintama’nın ana kadrosunun Jujutsu Kaisen ve Spy x Family gibi diğer popüler shonen serilerinde eğlendiğini gösteren yeni görüntüler yayınlandı. Hayranlar, bu yeni uyarlamada da orijinal serideki aynı tasasız mizah ve eğlenceyi bekleyebilir.

Yeni animeyle ilgili yayınlanan ilk tanıtım fragmanına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Gintama Animesi “3-nen Z-gumi Ginpachi-sensei” Tanıtım Fragmanı | İzle

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Spin-off anime uyarlaması dışında, anime serisinin 20. yıldönümünü kutlamak için 2026 yılına kadar birkaç yeni Gintama projesi açıklanacak.

Hideaki Sorachi tarafından yazılan eser, Sunrise stüdyosu tarafından hazırlanan toplamda 367 bölümlük bir anime televizyon dizisi, üç animasyon filmi, çeşitli romanlar ve video oyunlarına uyarlandı. Ayrıca Temmuz 2017’de Warner Bros. tarafından Japonya’da bir canlı aksiyon filmi uyarlaması yayınlanmıştır.

- Reklam -

Gintama Konusu | Anime Ne Anlatıyor?

Gintama, alternatif bir geç Edo döneminde geçen bir anime ve manga serisidir. Hikâye, Dünya’yı işgal eden uzaylılar olan “Amanto” (Gökyüzü İnsanları) adlı varlıkların hüküm sürdüğü bir dönemde geçmektedir. Edo Japonya’nın samurayları, ülkelerini savunmak için kahramanca çaba gösterirken, shogun ve hükûmet güçsüz kalır ve sonunda uzaylıların üstün teknolojik gücü karşısında teslim olur. Bu süreçte, halk arasında kılıç taşınmasını yasaklayan ve işgalcilerin ülkeye girmesine izin veren bir sözleşme yapılır. Samurayların kılıçlarına el konulmasıyla birlikte, Tokugawa bakufu (şogunluk) kukla bir hükûmete dönüşür.

Gintama anime konusu

Eksantrik bir samuray olan Gintoki Sakata, tuhaf işlerle uğraşan bir serbest çalışandır. Macera, Gintoki’nin izinden giderek onun yanında çalışan genç Shinpachi Shimura ile başlar. Shinpachi, kız kardeşi Tae’yi geneleve götürmeye çalışan bir uzaylı grubu tarafından saldırıya uğramıştır. Gintoki, Shinpachi’ye yardım ederek Tae’yi kurtarır. Bu olaydan sonra Shinpachi Gintoki’nin çırağı olur ve Kagura adında süper güçlere sahip genç bir uzaylı kızla birlikte serbest çalışma işine katılırlar. Üçlü birlikte “Yorozuya” adını verdikleri bir mağaza açarak her türlü işi yapmaya başlarlar.

Çalışırken üçlünün yolları sık sık Shinsengumi polis gücü ve Gintoki’nin Amanto istilasından eski yoldaşlarıyla kesişir. Hikâyesi genellikle bölümler halinde ilerler, ancak ayrıca birkaç hikâye yayını ve tekrar eden düşmanları da içerir.

Gintama’nın yeni bir dizi ile geri dönecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Spin-off anime uyarlaması dışında, anime serisinin 20. yıldönümünü kutlamak için 2026 yılına kadar birkaç yeni Gintama projesi açıklanacak.

    Gintama bitmez, bitirilemez. Adamlar fragmanda bile gönderme yapıyorlar diğer animelere :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Panenka - Rónán Hession

Rónán Hession’ın Bir Kasaba Hayatı Üzerinden İnsanların İç Dünyasına Odaklandığı “Panenka” Kitabı Türkçede

Karanfilim Desteden / Dizelerin Öyküsü - Emrecan Doğan

Karanfilim Desteden – Emrecan Doğan | Yazarının Kaleminden: “Dizelerin Öyküsü”