in

“Gölge ve Kemik” ile “Kargalar Meclisi” Serileri Netflix Dizisi Oluyor

Leigh Bardugo’nun “Gölge ve Kemik” ile “Kargalar Meclisi” adlı serileri Netflix tarafından ekranlara taşınıyor. Yapımcı koltuğundaysa yine tanıdık bir yüzü göreceğiz.

kargalar meclisi golge ve kemik
- Reklam -

Netflix gerçekten de kitap uyarlamalarını seviyor. Kara Kalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi’nin “Hakan: Muhafız”a ilham vermiş olması da bunun bir örneği. Kanal yetkilileri bu sefer karşımıza yine çoksatan bir seriyle çıkıyor.

Leigh Bardugo’nun kaleme aldığı Gölge ve Kemik (çevirmen: Ozan Aydın) ile Kargalar Meclisi (çevirmen: Ömer Mülazım) adlı genç-yetişkin fantazya serileri “Grishaverse” adı altında aynı evrende toplanmakta. İlk kitap olan Gölge ve Kemik, Grisha adındaki güçlü büyücüler topluluğuna katılan Alina Starkov’un macerasını anlatıyor.

- Reklam -

Otuz sekiz dile çevrilen ve sadece İngilizce baskısı 2.5 milyondan fazla satan serinin sekiz bölümden oluşması planlanan dizisine ilk kitabın adı olan “Gölge ve Kemik” verilmiş. Uyarlamayı, Bird Box ve Arrival serilerinde de görev almış olan Eric Heisserer üstleniyor. Dizinin her iki seriyi de konu alıp tek bir çatı altında harmanlaması planlanıyor. Yayınlanan kısa tanıtım yazısıysa şu şekilde:
“Ebedi karanlığın kocaman duvarıyla ikiye ayrılmış bir dünyada, tuhaf yaratıkların insan etiyle beslendiği bir yerde genç bir savaşçı, nihayet ülkesini birleştirebilecek bir güce sahip olduğunun farkına varır. Ancak o yeteneğine hükmetmeye çalışırken, karanlık güçler ona karşı örgütlenmeye başlar. Artık haydutlar, hırsızlar, suikastçılar ve bilgeler savaştadır. Kurtulmak içinse büyüden daha fazlasına ihtiyaç vardır.”
Son olarak serinin yeni üyesi olacak King of Scars kitabının da yolda olduğunu hatırlatalım.

- Reklam -

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Faust’u ve İlahi Komedya’yı da çevirseler ya elleri değmişken. 1 sezon yeter fazla kasmaya gerek yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aleksandr Puşkin erzurum müze evi

Aleksandr Puşkin’in Erzurum’da Kaldığı Ev Müzeye Dönüştürülüyor!

sinyalci ust

Charles Dickens’ın Ünlü Hayalet Hikâyesi “Sinyalci” Raflarda