in

Good Omens 2. Sezon ile Geri Dönecek: Neil Gaiman Müjdeyi Verdi

Good Omens 2. Sezon ile geri dönecek. Neil Gaiman, David Tennant ile Michael Sheen’li fantazi dizisinin yeni bölümleri ile yolda olduğunu açıkladı.

good omens 2. sezon
- Reklam -
- Reklam -

Good Omens 2. sezon ile geri dönecek. Neil Gaiman ve Terry Pratchett imzalı fantastik roman uyarlaması dizi, yeni sezon onayını aldı.

1. sezonu 2019’da yayınlanan ve başrollerinde David Tennant ile Michael Sheen’in bulunduğu dizi; mini seri formatında geliştirilmiş ve toplamda 6 bölüm sürmüştü.

Fantastik kurgunun iki büyük yazarı olan Neil Gaiman ve Terry Pratchett ikilisinin eser ilk olarak 1990 yılında yayımlanmıştı. Kitap, daha sonraki yıllarda Türkçeye İthaki Yayınları tarafından Kıyamet Gösterisi adı ile kazandırılmıştı.

- Reklam -

Fantastik destanın 2. sezonu için Michael Sheen ve David Tennant ekranlara bir kez daha geri dönmeye hazırlanıyor. Cennet ve cehennemin güçleri arasındaki renkli ve ironik savaşı konu alan yapım, yayınlandığı dönemde çokça olumlu eleştiri almayı başarmıştı. Dizi IMDb’de 8,1’lik hiç de fena olmayan bir puana sahip.

Amazon Studios’un BBC Studios Productions, The Blank Corporation ve Narrativia ile imzaladığı anlaşma ile birlikte serinin yaratıcılarından Neil Gaiman da baş yapımcı olarak tekrar görevinin başına geçecek. İlk sezonun yönetmenlerinden  Douglas Mackinnon da bir kez daha kamera arkasındaki yerini alacak.

Good Omens 2. Sezon Çekimleri İskoçya’da Gerçekleştirilecek

Good Omens 2. Sezon Afiş Amazon Prime

Neil Gaiman, kişisel sitesi üzerinden paylaştığı bir blog yazısı ile yapımın geri döneceğini duyurdu. Yine 6 bölümden oluşacak 2. sezon için çekimler İskoçya’da gerçekleştirilecek. Yapımın izleyicilerle buluşacağı platform ise Amazon Prime Video olacak. İlk sezonun aksine dizinin BBC ekranlarına gelmesi ise beklenmiyor.

Gaiman, paylaştığı gönderide şöyle konuştu:

“Good Omens’in yayımlanmasının üzerinden 31 yıl geçti. Terry Pratchet ve benim Seattle’daki bir otel odasında, World Fantasy Convention sonrası yataklarımıza uzanıp devam hikâyesi üzerine çalışmamızın üzerinden ise 32 yıl yıl geçti. Terry artık burada değil ama onunla birlikte Good Omens ile ne yapmak istediğimizi ve hikâyenin nereye gideceğini konuşmuştu. Ve şimdi, BBC Studios ve Amazon sayesinde oraya gidebilirim.”

- Reklam -

Dizinin 2. sezon bölümlerinde telaşlık bir melek ve nadir kitap satıcısı Aziraphale ve onunla beraber yaşayan iblis Crowley’nin gizemli dostluğu aydınlatılacak. Kıyamet’in engellenmesiyle birlikte ikili Londra’da ölümlüler ile birlikte yaşamaya geri dönecek. Hafızası olmayan bir meleğin Soho’da dolaşarak gizemleri çözmesine şahitlik edeceğiz.

Kıyamet Gösterisi Dizi

David Tennant’ın Crowley, Michael Sheen’in ise Aziraphale karakterlerine hayat verdiği yapımın oyuncu kadrosunda Jon Hamm, Daniel Mays, Ariyon Bakare, Anna Maxwell Martin ve Frances McDormand gibi isimler bulunuyor.

Gaiman şu sıralar The Sandman çizgi romanının Netflix uyarlaması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Dizi hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşmanız mümkün.

Siz bu sürpriz 2. sezon onayı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for dieter dieter dedi ki:

    Terry Pratchett ile konuştuğunuz şekilde yapacaksan neden kitabını yazmıyorsun be Neil Gaiman… Bilmiyorum yine de mutlu olmadım diyemem. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mazebook Jeff Lemire Sweet Tooth

Sweet Tooth Yaratıcısından Yeni Çizgi Roman: Mazebook

mars gölleri su

Mars’ın Güney Kutbunda Açıklanmayan Su Kütleleri Bulundu