in

Gossip Girl Yeniden Ekranlara Dönüyor: Çekimler Ekimde Başlıyor

Gossip Girl, yeni bir kadroyla yeniden ekranlara dönmeye hazırlanıyor. HBO Max’in merakla beklenen dizisi için salgın nedeniyle ertelenen çekimler önümüzdeki ay başlıyor.

Gossip Girl HBO Max
- Reklam -
- Reklam -

Gossip Girl, yeni kadrosuyla bir kez daha hayranların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. HBO Max’te gösterilecek dizi, salgın nedeniyle ertelendikten sonra ekim ayında New York’ta çekimlere başlamaya karar verdi.

Orijinal The CW dizisi; New York’un Upper East Side bölgesindeki özel bir okula giden Serena van der Woodsen, Blair Waldorf ve çevresindeki insanların hayatlarına odaklanıyordu. Bu kızlar ve çevrelerindeki insanlar, henüz kimliği belirsiz ve kendine Gossip Girl denen birinin kendi internet sitesinde paylaştıkları ile etraflarında yaşanan gizemli gelişmelerden haberdar olmalarını konu ediniyordu.

Prodüksiyon, Cecily von Ziegesar tarafından kaleme alınan popüler genç yetişkin romanlarını sekiz sezona uyarlamıştı. Dizideki ana ve yan karakterler çoğu zaman etraflarındaki kişiler ve zaman zaman kendileri hakkında söylenilen şeyleri öğrenmek için, bağımlılık etkisi yaratan bu siteyi sürekli olarak kullanıyorlar.

- Reklam -

Dizi, özellikle Blake Lively, Penn Badgley ve Leighton Meester gibi pek çok ismin kariyerinin başlangıç noktası oldu. Gossip Girl’ü seslendiren ancak dizide gerçek bir karakter olarak görünmeyen Kristen Bell dışında orijinal oyuncu kadrosunun hiçbiri yeni döneme geri dönmeyi planlamıyor. Altın çocuk Nate Archibald’ı oynayan Chace Crawford ve Leighton Meester, geri gelmeleri için bir çağrıda bulunulmadığını söyledi.

Gossip Girl dizi

Warner Bros. sözcüsü Per Variety, New York City’de yapılacak çekimlerin Ekim sonunda başlayacağını ve yapımın Vancouver ve Los Angeles merkezli olacağını doğruladı. CBS Television, bu yapım için WarnerMedia ile birlikte çalışacak. Çekimlerin bu yılın mart ayında başlaması gerekiyordu ancak film endüstrisindeki çoğu yapım gibi, proje Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alındı.

Gossip Girl Ne Zaman Yayınlanacak?

Dedikoducu Kız’ın yeniden başlatılmasının arkasındaki kişilerin tümü; yaratıcıları Josh Schwartz (The O.C.), Stephanie Savage ve Joshua Safran yazar ve yönetici yapımcı olarak geri dönüyor. Orijinal tema ise bazı farklılıklar taşıyor olacak. Yeni dizi, birer saatten oluşacak 10 bölümlük sezonlar halinde çekilecek.

Gossip Girl’ün yeni versiyonu, sekiz yıl sonra günümüzde yeniden yapılanmaktan ziyade bir devam niteliğinde olacak. Gösterinin bu yinelemesi, ilk kaldığı yerden devam etmek yerine farklı bir karakter kadrosu etrafında şekillenen olayları konu edinecek. Schwartz ve Savage, Gossip Girl yeniden başlatması için çoğunlukla yeni ve yükselen yeteneklerle mahalleyi yenilemeye karar verdiklerini söylüyorlar. Kadroda Emily Alyn Lind, Whitney Peak, Jonathan Fernandez, Jordan Alexander, Eli Brown, Jason Gotay, Zión Moreno, Adam Chanler-Berat ve Savannah Smith yer alıyor.

Safran, devam projesinin orijinali ile aynı evrende var olacağını söyledi. Kendisi, bu anlamda dizinin konseptini Marvel evrenine benzetiyor. Blair Waldorf hiçbir zaman süper kahramanlarla veya doğaüstü unsurlarla karşılaşmamış olsa da; dizinin “evreni” yapılan bu açıklamalara göre New York olarak görünüyor.

- Reklam -

Safran ayrıca bu yeniden başlatmada, tasvir ettiği zengin toplumun güç dinamiklerini ele alacak “çok fazla tuhaf içerik” olacağı sözünü verdi. Bir yayın hizmeti olan HBO Max, yetişkin içeriği söz konusu olduğunda The CW’den daha esnek standartlara sahip olduğundan, çiçeği burnunda kadromuz atalarından daha fazla skandal içeren faaliyetlere girişecek.

Gossip Girl

Yenilenen Gossip Girl Daha Derin Konulara Odaklanacak

Yeni dizi, sosyal medyanın New York manzarasını nasıl değiştirdiğini, özellikle de Dedikoducu Kız’ın genç kahramanlarının elit çemberini nasıl değiştirdiğini keşfetmeyi planlıyor. Orijinalin sadece karakterlerini ve olay örgüsünü etkilemekle kalmayıp sonunda onlar haline gelen bir blog içerdiğini düşünürsek, tekrardan ilginç bir açı ve muhtemelen vurucu bir bakış açısı ile karşı karşıyayız.

Pek çok kişinin suç ile zevk karışımı olduğunu düşündüğü müstehcen bir gençlik dizisi olan Gossip Girl; teknolojinin insanların eylemlerini ve tüm yaşamlarını kontrol etme noktasında nasıl güçlü bir etken olabileceğine dair zamanının ötesinde bir yapım olarak kayıtlara geçmişti. Gossip Girl 2007’de The CW’de ilk kez gösterildiğinden beri, sosyal medya gerçek hayatla o kadar iç içe oldu ki ondan neredeyse ayırt edilemez hale geldi.

Eski Dedikoducu Kız, vahşi kaynaklardan gelen ipuçlarına güvenerek hareket ediyordu. Yeni avatarı ise, ne sakladıklarını öğrenmek için yalnızca deneklerinin sosyal medya hesaplarını takip etmekle yetinebilecek yeteneklere sahip olacak.

Sizce dizinin en baştan yenilenmesi nasıl bir değişiklik oluşturacak? Yeni kadronun çeşitliliği ve farklılığı hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* The Haunting: Bly Malikânesi Fragmanı – Netflix’te Korku Rüzgârları

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Karacaoğlan

Edebiyatın her türü ile haşır neşir, konsept sanat ve karakter tasarımı delisi. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimine devam eden arada bir kendi diyarlarında kaybolan en tazesinden bir yazar adayı.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for taurenim taurenim dedi ki:

    Dizi/film sektörü çekecek yeni fikirler bulmakta zorlanıyor galiba. Sürekli eski bir yapımla ilgili yeni bir haber duyar olduk.

  2. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    “Remake” çağındayız yeni,özgün oyunlar ve diziler yerine remakeler tercih ediliyor artık (yapımcılar tarafından)

  3. Avatar for taurenim taurenim dedi ki:

    Haklısınız. Bu şekilde düşünmemiştim. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Across The River And Into The Trees - Ernest Hemingway

Across The River And Into The Trees: Ernest Hemingway Romanı Film Oluyor

Game of Thrones Night King Sonu Maisie Williams

Game of Thrones Dizisinde Night King’in Sonu Farklı Olacaktı