in

Gotham’ın 3. Sezonunda Hangi Kötüler Yer Alıyor?

Gotham 3. sezon hangi kötü karakterleri ekrana taşıyacak? Fox dizisinde yeni sezon kadrosu netleşiyor.

gotham 3 sezon kötü karakterleri
- Reklam -
- Reklam -

Gotham 3. sezon hangi kötüleri ekrana taşıyacak, sorusu yanıt buldu.

Komiser Jim Gordon’u merkez alarak bize Batman öncesi Gotham şehrini anlatan Fox dizisinin kadrosu gittikçe genişliyor. Bruce Wayne’in henüz on üç yaşında olduğu dizide şimdiye kadar Penguin, Riddler, Poison Ivy, Two-Face, Scarecrow, Mr. Freeze ve Hugo Strange gibi birçok kötünün genç halleriyle karşılaşmıştık. Batman evreninde hikayesi anlatılabilecek birbirinden ilginç daha onlarca karakter var ve dizinin yapımcıları da doğal olarak ellerindeki kaynaktan mümkün olduğunca yararlanmak istiyorlar.

Comic Book Resources’a konuşan yapımcı John Stephens önümüzdeki sezonla ilgili şunları söyledi:

- Reklam -

“Üçüncü sezonda Mad Hatter’i göreceğiz. Eğer Hatter’ı dahil edeceksek Tweedle Brothers’ı da göreceğiz demektir. Baykuşlar Divanı doğrultusunda Talon’u göreceğiz. Ve Solomon Grundy’i de görmemiz gerekiyor.”

Gotham 3. Sezon Ufukta Gözüktü: İşte Yeni Sezon Kötüleri

Bu isimlere biraz yakından bakalım:

Mad Hatter (yani Dr. Jervis Tetch) aslında diziye Clayface ile beraber ikinci sezonda dahil edilmesi planlanan karakterlerdendi. Ancak anlaşılan kendisinin üçüncü sezona saklanması daha uygun görülmüş. Jervis Tetch, aynı Edward Nygma (Riddler) gibi Gotham’ın dahi delilerinden ve Batman’in da en eski düşmanlarından birisi. Kendi geliştirdiği ve şapkasında sakladığı cihazlar sayesinde insanların zihinlerini kontrol edebiliyor. Ve adından da anlaşılacağı üzere yalnızca şapkalara değil Lewis Carroll’un Alice Harikalar Diyarında’sına da kafayı takmış durumda.

gotham 3 sezon kötuleri

- Reklam -

Tweedle Brothers olarak bilinen Tweedledee ve Tweedledum da yine Alice Harikalar Diyarında’dan esinlenilen iki diğer isim. Gerçek adları Deever ve Dumfrey Tweed olan bu iki kuzen fiziksel olarak şişman ve uyuşuk olsalar da kıvrak zekaları ve plan yapmaktaki yetenekleri onları tehlikeli kılıyor. Gerçi DC’nin Yeni 52’sinden onlar da nasiplerini alarak insanüstü güce sahip olmuşlardı. Çizgi romanlarda sık sık Mad Hatter ile beraber çalışan bu ikiliye dizide nasıl bir yaklaşımda bulunulacağını göreceğiz.

Talon ise diğerlerine göre oldukça yeni bir sima. Kendisi ilk olarak, dilimize JBC Yayınları tarafından kazandırılan Scott Snyder ve Greg Capullo eseri Baykuşlar Divanı’nda ortaya çıkmıştı. İkinci sezonun son bölümleriyle beraber Baykuşlar Divanı’nın (Court of Owls) da dizinin hikayesine dahil edildiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu divana hizmet eden suikastçılar grubu The Talons’un (Pençeler) üyelerinden William Cobb’un (namıdiğer Talon) da dizide yer alması mantıklı bir seçim olmuş. Çizgi romanda Bruce Wayne’i öldürmekle görevlendirilen Talon aynı zamanda ilk Robin Dick Grayson’un da büyük büyük babası. Bir de The Talons’tan ayrılan ve şu sıralar Talon isminde kendi serisine sahip Calvin Rose var fakat söz edilen Talon’un o olduğuna çok da ihtimal vermiyorum.

Bahsi geçen son isim ise Solomon Grundy ve kendisi bir zombi! Ünlü yazar Alfred Bester ve Paul Reinman tarafından yaratılan bu karakter aslında ilk önce Green Lantern’e rakip olsa da zaman zaman Batman ve Superman gibi diğer DC kahramanlarıyla da kapışmaktaydı. Ayrıca bu, üzerindeki lanet yüzünden öldükten sonra zombi olarak geri dönen Cyrus Gold’u televizyonda ilk görüşümüz de olmayacak. Daha önce bir diğer DC dizisi Arrow’da, Graham Shiels tarafından canlandırılan Gold’un Solomon Grundy haline gelişine tanık olmuştuk. İki dizinin aynı kanalda olmadığını göz önünde bulundurursak karakter için yeni bir oyuncunun tercih edileceğini düşünmek yanlış olmaz.

Bu hafta yayınlanan bölümüyle ikinci sezonu sona eren Gotham’ın önümüzdeki eylül ayında üçüncü sezon ile ekranlara dönmesi bekleniyor.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

amak i hayal

Romandan Çizgi Romana Uyarlamada Bir Milat: A’Mak-ı Hayal

Laniakea - Sibel Atasoy

Laniakea’da Bilinçten Öteye Yolculuk