in

Gotham Dizisinde Son İki Bölüm: Batman Sahnede

Gotham dizisinde sahne nihayet Batman’in. Kara Şövalye’nin son iki bölümde meşhur kostümüyle sahne alması bekleniyor.

gotham batman ust
- Reklam -
- Reklam -

2014’ten bu yana ekranlarımıza konuk olan ve Batman ortaya çıkmadan önce Gotham şehrinin nasıl bir yer olduğunu anlatan dizi son düzlüğe girdi. Beşinci sezonuyla ekranlara veda etmeye hazırlanan dizi son iki bölümüyle her şeyin ve herkesin sebebini bizlerle buluşturmaya hazırlanıyor: Batman

Komiser Gordon’ın Bruce’un ailesinin ölümünü araştırmasıyla başlayan dizi bugüne dek pek çok iyi ve kötü karakterin ilk yıllarını sundu bizlere. Sonlara doğru küçük Bruce’un Alfred tarafından yetiştirilmesini ve Suikastçılar Birliği’yle eğitim almasını da izledik. Hatta Bruce Wayne’i oynayan David Mazouz‘u alıştığımızdan hayli farklı ve basit, siyah renkli bir kostümle bile gördük. Ancak son iki bölüme yaklaşırken kendisini alıştığımız Batman kostümüyle de göreceğiz anlaşılan…

Dizinin yayınlanan son posterinde Batman tüm haşmetiyle arz-ı endam ediyor çünkü. Şey… Aslında kendisini sadece arkadan görüyoruz. Ama maskesinin sivri kulakları ve pelerini açıkça görülüyor.

- Reklam -

gotham batman poster

- Reklam -

Dikkatli okuyucularımız kıyafetin detaylarının Christian Bale‘in giydiği Batman kostümüyle benzerlikler gösterdiğini hemen fark edecektir. Ki dizinin yapımcılarının açıklaması da tam olarak bu yönde:
Kostümü hazırlarken en çok Christopher Nolan’ın The Dark Knight Rises filminden ilham aldık. Suicide Squad’ta görülen veya Ben Affleck’in giydiği kostüme nazaran biraz daha metalik. […] Bu kostüm için çok para harcadık. Çünkü beş yıl boyunca bu an için hazırlandık ve uyduruk bir şeyle izleyicilerin karşısına çıkamazdık.
Dizi sona yaklaşırken gösterilmesi gereken hâlâ çok şey var. Örneğin Bruce’un o meşhur mağaraya düştüğü ve daha sonra penceresinden içeri bir yarasanın girdiği meşhur sahne gibi…

Gotham’ın son iki bölümü 18 ve 25 Nisan tarihlerinde yayınlanacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Bir süredir izlemiyordum. Bu haberden sonra kaldığım yerden başlayasım geldi. Umarım düzgün yansıtırlar.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Büyük ihtimalle herkes için aynı şey geçerli :slight_smile: İnsan ister istemez merak ediyor, değil mi?

  3. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Nasıl etmesin ki. DC sever olarak Titans inşallah çizgisini bozmadan devam eder. Diğerlerinden pek umudum kalmadı. Tabi Watchmen de iyi olur diye düşünüyorum. HBO nedeniyle belli bir kaliteyi tutturur.

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Dizi yapım aşamasındayken Batman i görmeyeceksiniz diye açıklama yapılmıştı. Bu arada dizide Bruce Wayne kaç yaşında da Batman kostümü giyiyor?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

avengers endgame poster ust

Avengers: Endgame İçin Tüm Kahramanların Bir Arada Olduğu Poster Geldi

gokteki cakil tasi ust

Galaktik İmparatorluk Üçlemesi “Gökteki Çakıl Taşı” İle Tamamlanıyor