in

Charles Dickens Uyarlaması “Great Expectations” Dizisinden İlk Bakış Fotoğrafları Yayınlandı

Great Expectations dizisi için ilk bakış görselleri yayınlandı. Charles Dickens’ın kült romanı Büyük Umutlar’dan ekrana taşınan yapımın başında Steven Knight var.

Great Expectations dizisi ilk bakış
- Reklam -
- Reklam -

Great Expectations dizisi ilk bakış görselleri paylaşıldı. Olivia Colman ve Fionn Whitehead’in başrolünde yer alacağı yapım, BBC ve FX kanalları ortaklığında geliyor.

Özellikle Peaky Blinders ile son dönemlerde adından çokça söz ettiren, Dirty Pretty Things ile Oscar adaylığı alan, Taboo ve The Girl in the Spider’s Web’in senaristi Steven Knight, yeni bir Charles Dickens uyarlaması ile geliyor. Knight, daha önce Guy Pearce ve Andy Serkis‘li A Christmas Carol uyarlamasını da hayata geçirmişti.

Türkçeye Büyük Umutlar adıyla kazandırılan ve ana dilinde ilk defa 1860 yılında yayımlanan Great Expectations, 19. yüzyıl İngiltere’sinde geçen bir Victoria dönemi romanı olarak öne çıkıyor. Eser, zorlu bir çocukluğun ardından gizemli bir mirasa konan Pip’in maceralarını konu alıyor.

- Reklam -

Diziden yayınlanan ilk görsellerde Miss Havisham karakterini canlandıran Olivia Colman ve Pip’e hayat veren Fionn Whitehead yer alıyor.

Great Expectations Dizisi Zamansız Bir Hikâyeyi Takip Ediyor

Dizinin yapımcılığını ve yazarlığını üstlenen Steven Knight, hikâyeyi zamansız bir iş olarak tanımlıyor. Usta yönetmen uyarlamaya dair daha önce şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir sonraki çalışmam olan Büyük Umutlar’i sadece zamansız karakterler için değil, aynı zamanda son derece güncel hâldeki hikâyesi nedeniyle de ekrana getirdim. Eser, yoğun şekilde duygusal ve kişisel bir birinci şahıs anlatımıyla aktarılan bir sınıf hareketliliği ve sınıf çatışmasını anlatıyor. Bir demircinin oğlu olarak, Pip’in demirhaneden topluma uzanan yolculuğu benim için çok özel bir konumda.”

Great Expectations dizisi ilk bakış

- Reklam -

Yapımda Colman ve Whitehead’e eşlik edecek oyunculardan bazıları şu şekilde: Brune-Franklin, Ashley Thomas, Johnny Harris, Hayley Squires, Owen McDonnell, Trystan Gravelle, Rudi Dharmalingam ve Matt Berry.

Prodüksiyon süreci Londra’da devam eden dizinin baş yapımcılığını Tom Hardy, Ridley Scott, Dean Baker, David W. Zucker, Kate Crowe ve BBC’den Tommy Bulfin üstleniyor. Büyük Umutlar dizisi, FX Productions tarafından BBC, Scott Free ve Hardy Son & Baker ile birlikte üretiliyor.

Dickens’ın kült romanı daha önce 1946 senesinde David Lean imzasıyla, 1998’de Alfonso Cuarón imzasıyla ve 2013’te Mike Newell imzasıyla sinemaya adapte edilmişti.

Sizin Büyük Umutlar dizisinden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Benim bildiğim Dickens bu romanına 2 ayrı son veriyor da bakalım hangisi kullanılacak.Ayrıca 2012 yılında çekilen film versiyonuna bayılırım her anlamda ki benim Holliday Grainger a olan sevgim bayağı büyüktür The Borgias tan beri.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Estella siyah olmuş.Yazıklar olsun.Bari Pip siyah ve biseksüel yapsaydınız.

  3. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Ya bu yapımcıların anlamadığı şu her zaman her yere kafanıza göre bir ırkı veya cinsiyeti sokuşturamazsınız.Mesela 19.yy İngilteresinde geçiyor değil mi bu roman yani yazarın bile nefret ettiği o sınıf ve ırk ayrımcılığının olduğu bayağı yüksek bir dönem.1000 yıllık spoiler vereceğim ama Estalla aslında evlatlık ve o dönem hiçbir soylu her şekilde nüfusuna siyahi geçirtmez.Kadın açısından %90 zaten ırkçı yetiştirilmiştir ondan istemez ya da %10 değildir ama diğer soylulardan korkup istemez.He her şekilde aldı diyelim sosyetede hiçbir şekilde kabul görmez,okullara alınmaz kolay kolay ,o dönem kadınlarının genelde önemsediği eş olayı da imkansıza yakın.İşin sonu eşitçilik yapacağım diye de tarihsel durumlara aykırılık yapmayalım yani.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

74 emmy odulleri

2022 Emmy Ödülleri Adayları Belli Oldu: Listenin Başında 25 Adaylıkla “Succession” Var

Samaritan filmi Sylvester Stallone süper kahraman

Sylvester Stallone’lu Süper Kahraman Filmi “Samaritan” Geliyor: Yeni Görseller Paylaşıldı