in

Grendel Çizgi Romanı Netflix Dizisi Oluyor: Senaryo Supernatural Senaristine Emanet

Grendel dizi uyarlaması geliyor. Ünlü çizgi roman serisi, Netflix tarafından ekrana uyarlanıyor. Senaryo koltuğu ise Supernatural ile tanınan Andrew Dabb’e emanet.

Grendel Dizi Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Grendel dizi oluyor. Dark Horse tarafından yayınlanan uzun soluklu bir çizgi roman serisi olan macera, Netflix’e geliyor. Yapımın senaryo koltuğunda Supernatural ile tanınan Andrew Dabb oturacak.

Kayıp aşkının ölümünün intikamını almak isteyen yetenekli bir eskrimci ve suikastçı olan Hunter Rose’un maceralarını konu eden Grendel, yayımlanmaya başladığı günden bu yana çizgi roman severler arasında dikkate değer bir yere sahip. Aslen Amerikalı yazar Matt Wagner tarafından yaratılan seri, Diabolik gibi popüler Avrupa başlıklarının damarında bir kara film olarak tasarlandı. Zamanla, “saldırganlığın doğası üzerine bir çalışma” haline geldi.

İşte şimdi sevilen çizgi roman serisi de televizyon uyarlamasına kavuşuyor. Netflix Geeked’e Grendel uyarlaması için dijital yayın devi tarafından 8 bölümlük bir dizi sipariş edildi. Resident Evil ve Supernatural senaristi olarak tanınan Andrew Dabb, dizinin hem senaryosunu yazacak hem de yürütücü yapımcılığını üstlenecek. Netflix’in Dark Horse ile yaptığı anlaşma sonucu doğan dizinin başrolünde ise Grendel/Hunter Rose rolünü Abubakr Ali canlandıracak.

- Reklam -

Grendel Dizisi Dark Horse ve Netflix Arasındaki Üçüncü Ortak Proje Olacak

Grendel Dizi Netflix

Abubakr Ali pek tanınan bir isim değil. Kendisi daha öncesinde Katy Keene ve Power Book II: Ghost gibi yapımlarda rol aldı. Grendel’de kaptığı başrol ile, bir çizgi roman dizi uyarlamasında rol alan ilk Arap Müslüman erkek olacak. Kadorda Ali’yle birlikte yer alan isimler arasında ayrıca Californication’dan Madeline Zima, The Time Traveler’s Wife’dan Jaime Ray Newman ve The Get Down’dan Kevin Corrigan da bulunuyor.

Çizgi roman serisinin yaratıcı ismi Matt Wagner, yeni uyarlama konusuyla ilgili şunları söyledi:

- Reklam -

“Abubakr Ali’nin Grendel/Hunter Rose karakterine hayat vermesini görmek beni özellikle heyecanlandırıyor. O rol için yıllardır hayal ettiğim karizmaya, stile ve keskinliğe sahip.”

Şu an için dizinin kadrosu netleşse de, çekimlerin ne zaman başlayacağı ya da yapımın ne zaman Netflix kütüphanesindeki yerini alacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak görünen o ki Netflix, Dark Horse ile olan birlikteliğini daha da ileriye taşıyacak. Halihazırda devam eden ve başarılı bir ivme yakalayan The Umbrella Academy ve geçen yıl duyurulan Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles ile bu proje ikilinin üçüncü iş birliği olacak.

Grendel’i okuma fırsatı buldunuz mu? Sizce bu çizgi romandan uyarlanan bir live-action dizisi nasıl olur? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Amerikan Yerlileri Kutsal Resimli Mağara

Amerikan Yerlilerinin Kutsal Mağaraları Açık Artırmada Satışa Çıkarıldı

Sis - Miguel de Unamuno | Haftanın Kitabı #189

Sis – Miguel de Unamuno | Haftanın Kitabı #189