in

George R.R. Martin: “Game of Thrones, Orta Dünya’nın The Sopranos’u Denilerek Pazarlandı”

George R.R. Martin, Santa Fe Edebiyat Festivali’nde Game of Thrones dizisinin haklarının satıldığı ilk günlere dair açıklamalarda bulundu.

George R.R. Martin Game of Thrones HBO
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, Santa Fe Edebiyat Festivali’ne konuşmacı olarak katıldı. Ünlü yazar Game of Thrones dizisinin HBO’ya pazarlanırken The Sopranos etiketiyle tanımlandığından bahsetti.

Hayranlar yıllardır Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin altıncı kitabı olan Kış Rüzgârları’nı (The Winds of Winter) bekleyedursun, yazar Martin farklı etkinliklere katılıp seriyle ilgili farklı konular hakkında konuşmaktan geri durmuyor. 73 yaşındaki ünlü yazar, şimdi de Game of Thrones’un pazarlaması yapılırken HBO’ya “Orta Dünya’nın The Sporanos’u” şeklinde bir tanıtım ile başvurduklarını duyurdu.

Santa Fe Edebiyat Festivali’nin ikinci gününde, hem arkadaşı hem de çok satan kitapların yazarı Douglas Preston ile yaptığı bir konuşma sırasında George R.R. Martin, Hollywood’un tarihini ele aldı ve televizyon ağlarının genellikle başarılı olan bir şeyleri eski şeylerle karşılaştıran tanıtımlar aradıklarını kaydetti.

- Reklam -

GRR Martin ve Douglas Preston

“Game of Thrones dizisini ilk kez David Benioff ve Dan Weiss sattı. Ben o sıralar hâlâ kitap yazmakla uğraşıyordum, ki göründüğü kadarıyla hayatımın sonuna kadar yazmaya devam edeceğim!

Birkaç yıl televizyondan uzak kaldım. Dizinin baş yazarları David Benioff ve Dan Weiss, serinin haklarını satın alıp almayacaklarını veya opsiyonel olarak uyarlama haklarını isterler mi görmek için HBO’ya götüren isimlerdi. Konuşmalarının başlığı şuydu: ’Orta Dünya’nın The Sopranos’u’. Bunu cümle içinde söyleyebilmelisiniz!”

GRR Martin, Game of Thrones Haricinde Yeni Çıkacak Olan Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hakkında da Konuştu

Yazar, konuşmasının ilerleyen sürecinde 2018 yılında yayımlanan Ateş ve Kan’a (Fire & Blood) dayanan yeni HBO serisi House of the Dragon hakkında da bazı şeyler söyledi. Dizi, Game of Thrones’un olaylarından yaklaşık 300 yıl öncesinde geçen Targaryen iç savaşının hikâyesini odaklanacak. Ayrıca “yakında çıkacak olan” The Winds of Winter romanı hakkında kısa bir güncelleme sundu.

“21 Ağustos 2022 tarihinde Game of Thrones’un spin-off’u olan House of the Dragon, HBO’da yayınlanacak. Ayrıca hâlâ lanet olası romanlar üzerinde çalışıyorum.”

- Reklam -

The Lord of the Rings: The Rings of Power Yüzüklerin Efendisi Dizisi Adı

Son olarak House of the Dragon ile J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya’sında ilham alınarak hazırlanan ve yakında Amazon Prime’da yayınlanacak olan The Lord of the Rings: The Rings of Power dizileri arasındaki sözde rekabet hakkında da yorumda bulundu ve şunları söyledi:

“Tarihler açıklandığı anda ‘Ah, fantazi üstünlüğü için savaş. The Rings of Power’a karşı House of the Dragon! Kim kazanacak?’ başlıklı birçok makale okudum. Neden hep bunu yapmak zorundalar bilmiyorum.

Umarım her iki dizi de başarılı olur. Yeterince rekabetçiyim. Umarım daha başarılı oluruz. Diyelim ki altı tane Emmy kazandılar, ki umarım kazanırlar, umarım biz de yedi tane kazanırız. Ama yine de, bu tür rekabetler fantazi için iyidir. Fantaziyi seviyorum. Bilimkurguyu seviyorum. Bu türlerde televizyonlarda daha fazla program olsun istiyorum.”

GRR Martin tarafından yapılan son açıklamaları nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Yahoo News

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Gray Man Fragmanı: Yeni Chris Evans Filmi

Chris Evans ve Ryan Gosling’li Netflix Filmi “The Gray Man”den Yeni Fragman

Slippin' Jimmy better call saul animasyon

Better Call Saul Evreni Animasyon Yapımıyla Genişliyor: “Slippin’ Jimmy”